Site Rengi

HABER ÖZETİ
Antalya Emniyet Müdüründen polislere dublörlü tuzak!.
Görevden alınan Antalya Emniyet Müdürü için gözaltı kararı!.
Antalya emniyet müdürünü yakan Muhittin Böcek iddiası!.
CHP’de şaibeli kurultayı ayak oyunları ile yasalaştırma uyanıklığı!.
Yoksuldan alınan ÖTV yüzde 25, zenginden alınan ÖTV yüzde 8!.
Gürsel Tekin’in kayyum heyetinden bir kişi daha çekildi!.
Diktatörden satılık ultra lüks spor araçlar!.
FETÖ’cülerden alınan Maydanoz Döner TMSF tarafından satışa çıkarıldı!.
Klıçdaroğlu’nun geri dönerse tanımayacaklarmış!.
Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin göreve başladı..
CHP’de gerçekleri söyleyenlere tahammül yok!. Barış Yarkadaş’ta partiden kovuluyor!.
Erdoğan fahiş emlak vergisinde geri adım attı!.
Kahpe İsrail işgâl planının ikinci aşamasına geçti!.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı boğazı kesilerek öldürüldü!.
CHP kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’e ihraç etti!.
Kayyum olarak aranan Gürsel Tekin’den bomba gibi açıklamalar!.
Görevden alınan CHP İstanbul İl Başkanı Çelik’ten açıklama!.
MHP Lideri Bahçeli’den CHP’ye atanan kayyum ile ilgili flaş açıklama!.
Kayyum kararının arsından CHP’nin ağır topları acil toplantıya çağırıldı!.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atandı!.
9 ayda 5 bin 832 yangın çıktı!.
CHP’nin sözde ilahiyatçısına göre başörtüsü Allah’ın emri değilmiş!.
Kahpe İsrail Gazze işgâli için 60 bin yedek askeri silah altına alıyor!.
Tepkiler çığ gibi büyüyünce hükümet emlak vergisini geri adım attı!.
Jandarmaya hakaretler yağdıran AK Partili Başkan istifa etti!.
Bakan Yılmaz Tunç’tan af açıklaması..
30 yaş üstü öğrencilere indirim müjdesi!.
Afganistan’daki deprem felaketinde ölenlerin sayısı 800’e ulaştı!.
İBB’nin hafriyat vurguncusu hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
Öyle bir zam geliyor ki vatandaş isyan edip sokaklara dökülecek!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Avrupa ile Türkiye’nin enflasyon etkileri farklı..”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Avrupa ile Türkiye’nin enflasyon etkileri farklı..”
24.08.2022
A+
A-
Türkiye ile Avrupa arasındaki enflasyon oranı kıyası yapanlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli olanın ekonomideki sosyal etki olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Müteahhitler Birliği’nin Ankara’da düzenlediği “Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni”ne katıldı.

Törende konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında küresel ekonomik krize değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de artan enflasyon oranıyla Avrupa’daki rakamları kıyaslayanlara da seslenerek şu ifadeleri kullandı;

“Türkiye krizi fırsata çevirmede en başarılı ülke”

“85 milyon vatandaşın her birinin bugüne ve geleceğe aynı yaklaşımla bakacağına yürekten inanıyorum. Küresel ekonomideki dengesizliklerin ülkemize olan etkilerinin farkındayız. Felaket tellallığı yapanlar milletin moralini bozmaya çalışsa da Türkiye krizi fırsata çevirme konusunda en başarılı ülkedir.

“Türkiye’de üretim bitti öyle mi?”

Enflasyon, faiz sorunumuz yok mu, var. Elimizdeki fırsatlar öyle büyük ki, bunlara takılıp kalırsak bunlara yazık ederiz. Şimdi birileri diyor ki Türkiye’de üretim bitti. İşçisinden çiftçisine herkes perişan. Gerçek öyle mi? Tarımda rekolte elde ettiğimiz, alım fiyatlarıyla üreticilerin yüzünü güldürdüğümüz dönem yaşıyoruz. Turizmde başarılı sezon geçiriyoruz. Enerjide Avrupa mide krampları geçirerek gireceğe kışa biz gayet iyi şekilde hazırlanıyoruz. Gemiler, uçaklar, kamyonlar mal taşımaya yetişemiyor. İhracatta rekor üstüne rekor kırıyoruz. 31 milyon istihdamla tüm tarihimizin en yüksek seviyesine ulaşmış durumdayız.

“Onlardaki enflasyon etkisi bizdekiyle aynı değil”

Diyorlar ki onlarda enflasyon yüzde 9 bizde 80’e dayandı. Onlardaki 9 enflasyonun ekonomik ve sosyal sonuçlarıyla bizdekinin etkileri aynı değil ki, bunu masaya yatıracaksın. Biz işçiden memura her kesimden vatandaşın gelir kaybını enflasyonun üzerinde artışlarla telafi ederek enflasyonun etkilerini sınırlandırdık. Avrupa’daki gıda fiyatlarındaki artışla ücretlere yapılan artışlar arasında uçurum var insanlar sokaklara dökülmeye başladı. Piyasaya para basanlar şimdi bunun bedelini nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünüyorlar. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla ekonomi politikamızı uygulamayı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasındaki diğer satır başları ise şöyle;

“2053’e uzanan yola hep beraber varacağız”

“Yeni projeler geliştirerek ülkemizi önce 2023’e ulaştıracak ardından da 2053’e uzanan yola hep beraber varacağız. Dünya ekonomisinde de ülkemizde de ölçekler çok değişmiştir. Dün çok büyük erişilmez gözüken rakamlar bugün ulaşılabilir seviyeler haline gelmiştir.

Gençlerimize dünyadaki ve ülkemizdeki bu değişimi anlatmak kolay olmuyor.

“Sağlık sisteminin nice imkanlarıyla büyüyen gençlik var”

Cep telefonu, tablet, bilgisayarıyla nice iletişim alternatifiyle, e devletiyle sınırsız haber kaynaklarıyla, sınıf mevcudu az, kitabı ücretsiz, dilediği hastaneden dileği hizmeti alan sağlık sisteminin nice imkanlarıyla büyüyen gençlik var.

Bu gençlere darbelerin gölgesindeki Türkiye’de yaşamanın ne manaya geldiğini anlatmak gerçekten çok zor. Eski tüfekler yatırımın, üretimin, iş yapmanın ne demek olduğunu çok iyi bilir. Bu gerçeği onların hayatta hepimizden daha hızlı yol alacağının, daha çok katkıda bulunacaklarının, hizmet edeceklerinin işareti olarak görüyorum. Pek çok köklü şirketimizde 2, 3, 4. nesillerin sorumluluk üstlendiğini görünce de geleceğe olan güvenimiz artıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa ile Türkiye nin enflasyon etkileri farklı #2

“Her alanda çok büyük yatırımlar gerçekleştirmiş bir ülkeyiz”

Türkiye son 20 yılda karayolu, hava yolu ve demir yolu altyapısını büyük ölçüde yenilemiş, TOKİ projeleri ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla şehirlerinin çehresini değiştirmiştir, şehir hastaneleri gibi modellerle sağlık sistemini, ana sınıfından üniversiteye her seviyedeki atılımlarıyla eğitim öğretim sistemini güçlendirmiştir. Barajlar ve diğer yatırımlarla kalkınmasına destek olacak enerji ihtiyacını karşılamıştır.

Velhasıl her alanda çok büyük yatırımlar gerçekleştirmiş bir ülkeyiz. Sahip olduğumuz bu tecrübe uluslararası müteahhitlik projelerine daha kararlı şekilde talip olmamızı sağlamaktadır. Yine bu yatırımların yarısından fazlasının ülkemizin merkezinde bulunduğu Avrupa, Asya, Ortadoğu coğrafyasında gerçekleştiriliyor olması da bize avantaj sağlayan bir başka tablodur.

Projelerin yüzde 90’ı son 20 yılda gerçekleşti”

Ülkemizin bu büyük pastadan aldığı payı ilk etapta yüzde 10’a yani 75 milyar dolara çıkarmayı beraberce hedeflemeliyiz. Bu hedefi 2053 vizyonumuzda da en az yüzde 15 olarak belirlememiz gerektiğine inanıyorum. Son yarım asırda dünyanın 131 farklı ülkesinde 460 milyar dolarlık proje yürüten müteahhitlerimiz için ülkemizin geldiği seviye dikkate alındığında bu hedefin gayet gerçekçi olduğundan şüphe duymuyorum.

Bu projelerin yüzde 90’ının son 20 yılda gerçekleştiğine de özellikle dikkatlerinizi çekmek istiyorum. Dövizden istihdama, teknoloji transferinden makine parkının geliştirilmesine kadar pek çok alanda sayısız faydası olan uluslararası müteahhitlik hizmetlerini tüm imkanlarımızla desteklemeyi sürdüreceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa ile Türkiye nin enflasyon etkileri farklı #3

“Bu büyük hedeflere destek vermenizi istiyorum”

Önümüzde öyle büyük hedef var ki hiçbir bireysel siyasi, ideolojik, sosyal, ekonomik çıkar kaygısı bunun önüne geçemez. Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmaktan, Türk milletini muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmaktan daha büyük bir ideal, daha büyük bir ülkü, daha büyük bir onur olabilir mi? Bizim mücadelemizin tek gayesi işte budur. Sizlerden bir ittifaka, bir partiye, bir isme değil işte bu büyük vizyona, bu büyük hedeflere destek vermenizi istiyorum.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa ile Türkiye nin enflasyon etkileri farklı #4
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.