Site Rengi

HABER ÖZETİ
Arapların savaş zararı günlük 2 milyar dolar..
İran savaşı bitirmek için şartlarını açıkladı..
İran İsrail’in nükleer tesislerine füze yağdırıyorlar..
ABD İran’ın nükleer tesisini vurdu!.
Akaryakıtta eşel mobil marjı tükendi!. Zamlar direk pompaya yansıyacak!.
ABD ile Rusya arasında gizli İran-Ukrayna pazarlığı..
Trump ABD ve İsrail’e destek vermeyen NATO’yu korkaklıkla suçladı..
Özgür Özel ötmemesi için Muhittin Böcek’e 4 vekili aracı olarak gönderdi!.
İngilizlerden yüz bulamayan İmamoğlu şimdi de Almanlara sığındı!.
Fare deliklerinde saklanan Kahpe evladı Netenyahu İranlıları meydanlara inmeye çağırdı!.
Altın ve gümüş de sert düşüşler devam ediyor..
Rusya, ABD ve İsrail’e karşı İran’a savaş desteği vermeye başladı..
Özgür Özel ile Muhittin Böcek arasındaki 20 milyon dolarlık rüşvet iddiası somutlaşıyor!.
İran ABD’ye ait D-35 savaş uçağını vurdu!.
Sahte tapu palavrasını tutturamayan Özgür Özel gemi azıya aldı..
Liverpool’e 4-0 yenilen Galatasaray Avrupa defterini kapattı..
ABD ve İsrail’in kahpelikleri karşılıksız kamadı!. İran Orta Doğu’yu ateşe verdi!.
Kadıköy’e Camii projesinden rahatsız olan Almanya yine iş başında..
Akın Gürlek’ten Özgür Özel’in malvarlığı iddialarına yanıt: TAMAMI SAHTE VE DÜZMECE BELGELER!.
Adana’ya yeni Patriot sistemleri kuruluyor..
İran Ali Laricani’nin hayatını kaybettiğini doğruladı..
Trump İran işgâline yardım etmeyen NATO’ya ateş püskürdü..
Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten Özgür Özel’in iddialarına hodri meydan!.
CHP’li Tanju Özcan ve 3 kişi hakkında cinsel şantaj davası!.
ABD Başkanı Trump: Küba’yı Ele Geçirmek Benim İçin Bir Onur Olacak!.
CHP bildiğiniz gibi!. Kadir Gecesi’nde Rakı-Mangal keyfi!.
İran İsrail’in demir kubbesini füzelerle çalışamaz hâle getirdi..
CHP’li Kuşadası belediye başkanı tutuklandı!.
Trump Hürmüz Boğazı’nı geçmek için diğer ülkelerin yardımına ihtiyaçları olduğunu açıkladı..
İBB yolsuzluk davası için flaş karar!. Şovmenlik yapan vekiller duruşmaya alınmayacak!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile El Nahyan’ın görüşmesi dünya basınında..

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile El Nahyan’ın görüşmesi dünya basınında..
25.11.2021
A+
A-

Ankara’da yapılan zirveyi aktaran medya kuruluşları, iki ülke arasında imzalanan iş birliği anlaşmalarına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid El Nahyan, Ankara’da bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından iki ülke arasında çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalandı.

EL NAHYAN’IN TÜRKİYE ZİYARETİ
BAE basınından The National News, El Nahyan’ın ziyareti sırasında, Türkiye’de yatırımlar için 10 milyar dolarlık bir fon ayrıldığını belirtti.

Fonun; enerji, sağlık ve gıda dahil olmak üzere stratejik alanlara odaklanacağı, ayrıca çok sayıda mutabakat zaptının imzalandığına dikkat çekildi.

“İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK İÇİN BİR FIRSAT”
El Nahyan’ın “Bu ziyaret, ortak çıkarlarımıza hizmet edecek ve iki dost halkın yararına olacak şekilde ülkelerimiz arasındaki ilişkileri geliştirmenin yolları ele almak için bir fırsat sağlamıştır.” şeklindeki görüşü paylaşıldı.

“EKONOMİK BÜYÜMEYE ODAKLANIYORUZ”
BAE Endüstri ve İleri Teknoloji Bakanı Sultan El Cabir’in de iki ülkenin bölgedeki en dinamik ekonomilerden ikisine ev sahipliği yaptığını söylediği aktarıldı.

El Cabir’in, “Şeyh Muhammed’in ziyaretinin temel amacı, ticareti, iş ortaklıklarını ve yatırımları geliştirerek ekonomik değer oluşturmaktır. İki ülke de ekonomik büyümeye odaklanıyor ve sürdürülebilir bir geleceğe ulaşmanın anahtarının ekonomik ilerleme olduğuna inanıyor.” ifadelerine yer verildi.

“BAE TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BÖLGESEL TİCARET ORTAĞI”
Türkiye ve BAE’nin açık ve kapsayıcı ekonomilere sahip olduğunun altını çizen El Cabir, “BAE, Türkiye’nin en büyük bölgesel ticaret ortağıdır.” dedi.

“ERDOĞAN İLE VERİMLİ GÖRÜŞMELER YAPTIM”
Ankara ile Abu Dabi arasındaki ilişkilerin geliştiğini yazan El Cezire, iki ülkenin finansal iş birliği anlaşmaları imzaladığını okurlarına duyurdu.

Görüşmelerin ardından Veliaht Prens El Nahyan’ın, Türkiye ile BAE arasındaki bağları güçlendirme konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile “verimli” görüşmeler yaptığını söylediği belirtildi.

El Nahyan, değerlendirmesinin devamında, “İki halka fayda sağlayacak yeni iş birliği fırsatlarını keşfetmeyi ve karşılıklı kalkınma hedeflerimizi ilerletmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.