Site Rengi

HABER ÖZETİ
Rusya ile İran arasında 500 milyon euroluk gizli anlaşma..
Gözler yarın Beştepe’deki terör ve emekli ikramiyesi kararında..
İstanbul’da kuduz vakaları patlak verdi..
ABD ile İran arasındaki müzakereler perşembe günü devam edecek..
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltına alındı..
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sedat Peker’in iddialarını değerlendirdi!. “Halkın gündeminde Peker yok!.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sedat Peker’in iddialarını değerlendirdi!. “Halkın gündeminde Peker yok!.”
25.06.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşık 60 milletvekiliyle buluştuğu toplantıda Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına ilişkin ufak bir değerlendirme yaptığı öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs pandemi nedeniyle ara verilen milletvekilleriyle istişare toplantısının ilkini dün parti genel merkezinde gerçekleştirdi, yaklaşık 60 milletvekili ve parti yöneticisiyle kahvaltılı toplantıda buluştu.

2.5 saat süren toplantıda konuşulanları BBC Türkçe aktardı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda, milletvekilleri bölgelerinin sorunlarının yanı sıra, parti politikalarına ilişkin görüş ve önerilerini de dile getirdi. Toplantıda, bazı milletvekilleri ise partinin 2021 koşullarına göre yeni bir söylem geliştirerek güçlü bir çıkış yapması gerektiğini vurguladı.

“Sivil anayasa bize nasip olacak”

Edinilen bilgiye göre toplantıda Erdoğan, kısa bir konuşma yaptı ve daha çok milletvekillerinin önerilerini dinleyip, not aldı.

Partisinin yeni anayasa çalışmaları hakkında Erdoğan, Türkiye’de şimdiye kadar hep darbeler sonrasında anayasa yapıldığını belirterek, “İlk kez gündemimizde sivil anayasa var ve bunun heyecanını yaşıyoruz. İnşallah sivil anayasa da bize nasip olacak” görüşünü dile getirdi.

‘Biden de Trump da övdü’

Toplantıda gündeme gelen konulardan birisi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile NATO Zirvesi’nde ilk kez yüzyüze yaptığı görüşmede çevirmen olarak Fatma Abushanab’ın tercüman olarak görevlendirilmesine yönelik muhalefetin çirkin eleştirileri oldu.

Erdoğan, Abusahanab’ı çok iyi İngilizce bilmesi nedeniyle tercih ettiğini belirtirken, eski ABD Başkanı Trump’la görüşmesinde de aynı ismin görev aldığını, bir anısını da anlatarak şöyle açıkladı:

“Fatma kızımız, Trump döneminde de benim tercümanım olarak bir toplantıya katılmıştı. O zaman Trump bana, Fatma kızımızın İngilizceye çok hakim olduğunu söyledi ve nerede öğrendiğini sordu. Ben de ‘Teksas’ta’ deyince sayın Trump, ‘Ben de Teksaslıyım. Teksas aksanını herkes bilmez. Her liderin dile hakimiyeti olan güvenilir bir tercümanı olması gerek’ dedi.

“Aynısını Biden da söyledi. Yani Sayın Trump da Biden da, Fatma kızımızın İngilizcesinden övgüyle söz ederken, tebrik ederken bizimkiler burada başörtülü vesaire diye eleştirdiler.”

Erdoğan, resmi görüşmenin kayıtlara girmediği eleştirilerinin de haksız olduğunu belirterek, bütün görüşmelerin tutanakla kayıt altına alındığını ifade etti.

‘Halkın gündeminde Peker yok’

Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşik Arap Emirlikleri’ne sığınan mafya lideri Sedat Peker’in iddialarına ilişkin “Zaten gereken bir şey varsa yargı yapacaktır. Halkın gündeminde bunlar yok” değerlendirmesinde bulundu.

‘Sıkmadığınız el kalmasın’

Erdoğan’ın da sosyal medyadaki konuların, ülkenin gündeminin önüne geçemeyeceğini belirterek milletvekillerine halkla yüzyüze temas kurmaları, sosyal medya gündeminin peşine takılmamaları uyarısında bulunduğu belirtildi.

TBMM’nin gündemindeki konuları tamamlaması halinde Temmuz’un ilk yarısından önce tatile gireceğini anımsatan Erdoğan’ın, “Bunlar, vatandaşın gündemi olmayan, sokakta karşılığı bulunmayan konular, bunlar bizim gündemimizin önüne geçmesin. Meclis tatile girdikten sonra illerinize gidin, her yere en ücra köşelere ulaşın. Sıkmadığınız el kalmasın” talimatı verdiği öğrenildi.

Darbe girişimini anlatan kitap dağıtıldı

Toplantıda milletvekillerine, Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’ın kaleme aldığı ve 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimini anlatan “Asırlık Gece” kitabı hediye edildi. Erdoğan önümüzdeki günlerde görüşmelerini diğer milletvekili gruplarıyla sürdürecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.