Site Rengi

HABER ÖZETİ
Suriyelilerin dönüşünü hızlandıracak 3 aşamalı plan başladı!.
Kaçarak yurt dışına giden doktorlar tıpış tıpış geri dönmeye başladı!.
Türk baba ve oğlu Monaco prensesinin oğlunu tekme tokat dövdü..
Bakan Fidan’dan PKK’nın uzantısı SDG’ye son çağrı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
Merkez Bankası faizi %38’e indirdi..
Orta Doğu’dan umudunu kesen ABD Latin Amerika kaynaklarına göz dikti!.
TBMM’de iğrenç taciz skandalı!.
Eski spikerden Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal iddialar: BU SAPIK HERİFİN TACİZLERİ YÜZÜNDEN KITA DEĞİŞTİRDİM!.
Güllü’yü kızının aşağı attığı TÜBİTAK raporu ile ortaya çıktı!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında ağzıları açık bırakan fuhuş çetesi ve uyuşturucu iddiaları!.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
FED faiz kararını açıkladı..
Ahmet Çakar ve eşinin dudak uçuklatan para trafiği MASAK raporunda!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı: Kararlıyız, Sabırlıyız, Samimiyiz..
Kahpe İsrail’i Türkiye korkusu sardı!.
CHP’li vekilin 15 Temmuz iddiasına Efkan Ala’dan sert yanıt: iddianı ispat etmezsen şerefsizsin!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Ayasofya Camii Hristiyan dünyasına özel bir kitap ile anlatılacak!.

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Ayasofya Camii Hristiyan dünyasına özel bir kitap ile anlatılacak!.
03.09.2020
A+
A-

86 yıllık hasretin ardından 24 Temmuz’da ibadete açılan Ayasofya Camii ile ilgili Hristiyan dünyasının önemli isimlerine gönderilmek üzere özel bir kitap hazırlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla hazırlanacak olan kitap İngilizce olacak. Kitapta Sümela Manastırı gibi tarihi yapıların nasıl koruma altına alındığından da bahsedilecek.

Müslümanlar 86 yıl önce Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye çevrilen tarihi Ayasofya Camii’ne 24 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla kılınan Cuma namazı ile birlikte kavuşmuştu.

Ayasofya Camii’nde 86 yıllık aranın ardından kılınan ilk Cuma namazı yüz binlerce Müslümanın katılımıyla eda edildi. Tarihi olay tüm dünya tarafından yakından takip edilirken çok sayıda yabancı medya organı da açılışı canlı olarak yayınladı. Camii içerisindeki kilise dönemine ait fresk ve heykeller ise özel bir perdeleme sistemiyle koruma altına alındı. Namaz saatlerinde örtülen Hristiyan sembolleri diğer zamanlarda perdenin kaldırılmasıyla ziyaretçiler tarafından görülüyor.

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nin yeniden ibadete açılması Türkiye’deki Bizans kalıntılarını ve Papa başta olmak üzere Avrupa’daki bazı ülkeleri rahatsız etti.

Erdoğan talimatı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında geçtiğimiz gün toplanan AK Parti MYK toplantısında Ayasofya’nın açılışının Hristiyan dünyası üzerindeki etkileri masaya yatırıldı. Dış İlişkiler Başkanlığı toplantıda konuya ilişkin bir sunum yaptı.

Kritik toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Camii başta olmak üzere Sümela Manastırı gibi tarihi ve dini yapıların geçmişi ve günümüzde nasıl korunduğu ile ilgili olarak İngilizce bir kitap hazırlanması talimatı verdi.

Osmanlı’nın Ayasofya’ya katkıları anlatılacak

Hristiyan dünyasının önemli isimlerine yollanacak olan özel kitapta Ayasofya’nın Doğu Roma İmparatorluğu’ndan günümüze nasıl ayakta kalabildiğine vurgu yapılacak. Osmanlı’nın Ayasofya’ya kattıklarına dikkat çekilecek.

1453 yılında gerçekleşen İstanbul’un Fethi ile birlikte harabe durumda olan Ayasofya kilisesinin camiye dönüştürülerek nasıl ihya edildiği, Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet tarafından vakıf statüsü kazandırılarak nasıl koruma altına alındığı ve bu vakfiye gereği 24 Temmuz’da yeniden camiye dönüştürüldüğü ile ilgili bilgiler detaylı bir biçimde kitapta yer alacak.

Hristiyan yapıları da koruma altında

Kitapta Sümela Manastırı gibi Türkiye toprakları içerisinde yer alan Hristiyanlara ait kutsal mabed ve yapıların nasıl restore edilerek ibadete uygun hale getirildiği ve korunmalarıyla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler verilecek.

Hazırlanan kitap sayesinde özellikle Hristiyan dünyasında yanlış bilgiler ve bilinçli propagandalarla  Ayasofya üzerinden yürütülen Türkiye ve İslam düşmanlığının önüne geçilmesi hedefleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.