Site Rengi

HABER ÖZETİ
İstifa eden 3 milletvekili daha AK Parti’ye katılıyor..
Kuyumcular da nakit işlem dönemi sona eriyor..
Yurt dışı gümrüksüz alışveriş dönemi sona erdi..
Trump: Ara seçimleri kazanamazsam görevden alacaklar..
Trump Maduro’nun taklidini yaparak alçaklığın dibine vurdu!.
15 yaş altı çocuklara sosyal medya yasağı geliyor!.
Aliyev Gazze’ye barış gücü askeri göndermeyeceklerini açıkladı!.
MHP Lideri Bahçeli’den ABD’ye zehir zemberek sözler!.
Venezuela’nın yeni başkanı belli oldu..
Tramp Venezuela petrollerini şirketlere pazarlamaya başladı..
Kolombiya Cumhurbaşkanından Trump’a jet yanıt: Ben Maduro’ya Benzemem!.
Deva Partisi’nden istifa eden vekil AK Parti’ye geçti..
Ocak ayı kira artış oranları belli oldu..
Bedelli Askerlik ücreti 333 bin TL oldu!.
Bay Kemal’den Venezuela açıklaması..
Yılın ilk kabine toplantısının gündemi Venezuela olacak..
Maduronun en yakınındaki isim aylarca CIA için çalışmış!.
Trump Maduro’yu New York sokaklarında gezdirip şov yapıyor..
Haydut ABD’nin Venezuela petrollerine çökme planı ifşa oldu!.
Maduro ve eşi yarın Federal Mahkeme’de hakim karşısına çıkıyor..
ABD Venezuela’ya düzenlenen operasyonun ayrıntıları paylaştı..
ABD’nin kaçırdığı Maduro’nun ilk fotoğrafı yayınlandı..
ABD’den Venezuela işgâli sonrası Küba ve İran’da gözdağı mesajı!.
Venezuela’nın kukla siyasetçisi ABD’ye “Emrinizdeyim” mesajını anında verdi!.
ABD’li kongre üyesinden olay açıklama: Dünyanın En Büyük Petrol Rezervi Bizim Olacak!.
Trump Maduro ile eşini ele geçirdiklerini açıkladı!.
200 bin TL üzerindeki transferlerde açıklama şartına erteleme..
Venezuela‘ya karadan da müdahale başladı..
CHP’den istifa eden Mersin milletvekili AK Parti’ye geçiyor..
Maduro’dan ilk açıklama: ABD Petrol ve Madenlerimizi Ele Geçiremeyecek!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan doğalgaz açıklaması! “10 kuyudan 9’unun sondajı bitti!.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan doğalgaz açıklaması! “10 kuyudan 9’unun sondajı bitti!.”
12.11.2022
A+
A-
Erdoğan, Karadeniz doğalgazını sisteme bağlayacak çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu’nun “Bozkurt, Abana, Cide ve İnebolu ilçelerine Doğalgaz Verme Töreni”nde konuştu.

Törene Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katılan Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Karadeniz’deki doğalgaz çalışmaları

Burada yaptığı konuşmada Erdoğan, “Uzunca bir süredir devam eden arayışlarımız sonunda nihayet Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahası’nda önemli bir keşif yaptık.

Müjdesini milletimizle de paylaştığımız Karadeniz doğalgazını ülkemiz sistemine bağlayacak çalışmaları hızlandırdık.“Sakarya gaz sahasındaki ilk fazı oluşturan 10 kuyudan 9’unun sondajı bitti.” dedi.

Referans fiyat vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yerli gazın da sürece dahil olmasıyla Türkiye, gazın gazla rekabet ettiği, bölgesinde referans fiyat oluşumunun sağlandığı bir ülke haline dönüşüyor.” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının diğer bölümünde şunları söyledi:

Kara ve denizde 7 bin işçi çalışıyor

“Denizdeki gazı üretim haznesine iletecek 10 kuyu başı vanasından 5’i yerine yerleştirildi. Halen 3 sondaj gemisi, 9 adet ana inşaat ve montaj gemisi iş yüküne göre sayıları 20 ila 30 arasında değişen destek gemisi sahada çalışıyor.

Kara ve denizde yaklaşık 7 bin işçi faaliyet gösteriyor. Filyos Doğalgaz İşleme Tesisimizdeki çalışmalar yüzde 80 oranında, deniz tabanındaki 170 kilometrelik boru serimi işi yüzde 97 oranında tamamlandı.

“Deniz tabanının altında enerji üssü kuruyoruz”

Görüldüğü gibi deniz tabanının 2 bin 200 metre altında adeta bir enerji üssü kuruyoruz. İnşallah önümüzdeki sene bu gazı kullanmaya başlayacağız. Sakarya Gaz Sahamız keşiften üretime kadar dünyada en hızlı devreye alınan açık deniz saha geliştirme projesi olacaktır.

“Bir sözü daha tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

Bir hayal gerçek oldu. Abana doğalgaza kavuştu. Bozkurt, İnebolu, Cide aynı şekilde doğalgaza kavuştu. Bugün sizlerle beraber bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Sizin gözlerinizdeki mutluluk, bizim de mutluluğumuzdur. Bir sözü daha tutmanın mutluluğuyla sizlerle bu açılış töreninde beraberiz.

İlçeleri doğalgaza kavuşturmak için 85 milyon liralık yatırımla 75,5 kilometre boru hattı döşedik. Vatandaşlarımız, doğalgaz aboneliği konusunda büyük bir teveccüh gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan doğalgaz mesajı: 10 kuyudan 9 unun sondajı bitti #1

“Doğalgaz yatırımları sadece bu dört ilçemizle sınırlı kalmayacak”

Kış aylarının oldukça çetin geçtiği bu bölgemizde soba ile ısınma ve diğer ihtiyaçları gidermenin getirdiği zahmetler yerini Allah’a şükür doğalgazın temizliğine ve rahatlığına bıraktı.

Elbette Kastamonu’ya yaptığımız doğalgaz yatırımları sadece bu dört ilçemizle sınırlı kalmayacak. Önümüzdeki yıl, Küre, Çatalzeytin ve Araça en kısa zamanda da diğer ilçelerimize doğalgaz hatlarını ulaştıracağız.

Toplam yatırım tutarı 1 milyar lira

İlçelerimize gidecek yüksek basınçlı iletim hattı için 750 milyon lira maliyetle 300 kilometrelik bir hat oluşturacak, dağıtım için de 245 milyon liralık yatırım yapacağız. Böylece Kastamonu’muzun 15 ilçesine 4 yılda toplam 660 kilometrelik boru hattı döşeyeceğiz.

Toplam yatırım tutarı 1 milyar lirayı bulan bu çalışmalar sonunda Kastamonu’muzun doğalgaza kavuşmaya ilçesi kalmayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan doğalgaz mesajı: 10 kuyudan 9 unun sondajı bitti #2

Türkiye doğalgazda merkez ülke olacak

Şehirlerimizi doğalgaz ağları ile örerken, Türkiye’yi doğalgazda merkez ülke haline getirecek adımlar da atıyoruz. Ülke olarak halihazırda 7 uluslararası doğalgaz boru hattına 2 kara, 2 deniz LNG tesisine, 2 yer altı doğalgaz depolama tesisine sahibiz.

Günlük doğalgaz giriş kapasitemiz 360 milyon metreküpe ulaştı. Doğalgaz depolarımız sayesinde kış mevsiminde yaşanan ani talep artışlarını sistemi zorlamadan veya sisteme ek yük bindirmeden karşılayacabilecek hale geldik. Saros’taki yeni yüzer LNG tesisimizin inşası devam ediyor. Silivri yer altı doğalgaz depolama tesisimizi genişletiyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.