Site Rengi

HABER ÖZETİ
Katarlılar İstanbul Borsası’na geri döndü..
Kuyumcuyu soyan hırsızın polis olduğu ortaya çıktı!.
Öcalan ile Komisyon üyelerinin görüşme detayları ortaya çıktı..
Yargı paketiyle ilk etapta 55 bin kişi cezaevlerinden tahliye oluyor..
Beklenen yargı paketi Meclis’e sunuldu..
13 il için şiddetli kar uyarısı!.
Derin Devlet yemek ziyafetinde bir araya geldi..
Vergi, harç ve cezalara yapılan zam oranı yüzde 25 oldu..
Ailenin böcek ilacından zehirlenerek öldüğü açıklandı!.
Şimde de Dörtlü Masa savsatası çıktı!.
CHP’li meclis üyesi Haydar Dümen’in köşküne çökmeye çalışınca yakayı ele verdi!.
Fatih Altaylı 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı..
Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Türk, Fransız ve İngiliz askerleri Ukrayna’da barış gücü olacak..
İtalya’da kadın katillerine ömür boyu hapis cezası onaylandı..
Ara tatiller kalkıyor mu…
CHP’li Ali Mahir’in bitmek bilmeyen skandalları devam ediyor!.
Maduro’dan ABD’ye rest: Ülkemi ele geçiremeyecekler!.
Böcek ailesinin otopsi raporu savcılığa sürüldü..
Ukrayna’da ateşkes an meselesi..
Patronu İmamoğlu’ndan talimat alan Özel parti değişikliğe gidiyor..
Saadettin Saran’ın sahibi olduğu Tuttur’a soruşturma!.
İBB iddianamesi kabul edildi!. Ahtapotun Kolları ortaya çıktı!.
Putin’den Trump’un barış planına yeşil ışık..
Heyet ilk İmralı ziyaretini gerçekleştirdi..
Eski CHP’lilerden Özgür Özel’e “Partiyi Rüşvetçilerden Temizle” mektubu!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İmralı açıklaması..
Rusya’dan Yunanistan’a sert uyarı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Putin ile bir araya gelecek..
DEM Parti’den CHP’ye İmralı yanıtı..
Kahpe İsrail ateşkese rağmen 342 Gazzeliyi daha katletti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Küba Devlet Başkanı’na tarihi hediye..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Küba Devlet Başkanı’na tarihi hediye..
24.11.2022
A+
A-
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Küba Devlet Başkanı Miguel Mario Diaz-Canel Bermudez’e, 1902 yılında Küba Cumhurbaşkanı Tomas Estrada Palma’nın Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid’e gönderdiği mektubu hediye etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yabancı mevkidaşlarını ağırlamaya devam ediyor.

Küba Devlet Başkanı Miguel Mario Diaz-Canel Bermudez, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunmak üzere Ankara’ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Küba Devlet Başkanı Miguel Mario Diaz-Canel Bermudez’i resmi törenle karşıladı.

İki lider, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki baş başa ve heyetler arasındaki görüşmelerinin ardından ortak basın açıklaması düzenledi.

II.Abdülhamid’e gönderiilen mektubu hediye etti

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küba Devlet Başkanı Miguel Mario Diaz-Canel Bermudez’e, 1902’de Küba Cumhurbaşkanı Tomas Estrada Palma’nın Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid’e gönderdiği mektubu hediye etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, o dönem Osmanlı tarafından Küba’ya gönderilen cevap mektubunu da Küba Devlet Başkanı Bermudez’e takdim etti.

Tarihi mektupta, dönemin Küba Cumhurbaşkanı Palma, II. Abdülhamid’e “Küba Cumhuriyetinin kuruluşunu ve Osmanlı Devleti ile dostluk ilişkilerini koruma niyetini” bildiriyor.

Teşekkür eden Bermudez: Tamamen tarihi bir belge

Küba Devlet Başkanı Bermudez, bu anlamlı hediye için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Daha önce bu belgeyi görmediğini belirten Küba Devlet Başkanı Bermudez “Tamamen tarihi bir belge” ifadesini kullandı.

Mektupta “Osmanlı ile dostluk ve samimi ilişkilerin korunması niyetini bildiririm” vurgusu

Dönemin Küba Cumhurbaşkanı Tomas Estrada Palma’nın Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid’e gönderdiği mektupta şu ifadeler yer alıyor:

“Amerika Birleşik Devletleri tarafından işgal edilen arazi tahliye edilerek 20 Mayıs 1902 tarihinde öğle vakti Küba Cumhuriyeti’nin kurulduğunu ve Küba anayasası gereği tarafıma verilen yürütme gücünü üzerime aldığımı ekselanslarına bildirmekten onur duyarım. Bu ülke için heyecan verici bir olay olan işbu durumu siz yüce padişaha sunuyorum. Ayrıca Küba Cumhuriyeti’nin bütün toplumlar ile ve özellikle Osmanlı Devleti ile dostluk ve samimi ilişkilerin korunması konusunda değişmez niyetini Küba halkı adına bildiririm. Siz yüce padişah için en samimi duygularla Allah’tan uzun ömür, mutluluk, şan, kudret temenni eder devletinizin dirlik ve düzen içinde olmasını dilerim.”

Küba’ya gönderilen cevap mektubu

O dönem Osmanlı Devleti tarafından Küba’ya gönderilen cevap mektubunda ise şunlar kaydedildi:

“Soylu, yüksek rütbeli, sevgi dolu, şanı yüce dostumuz hazretleri. Küba Hükümetinin kurularak yürütme kuvvetinin tarafınızdan üstlenildiğini ve dostluk binasının kurulması dileğini içeren dostluk mektubunuz alındı ve incelendi. Osmanlı Devleti ile Küba arasında sürmesi arzu edilen dostluk bağlarının güçlenmesini sağlayacak olan bu iyi niyetiniz sevindiricidir. Yüksek şahsınızın daima başarılı olması arzusuyla işbu dostluk mektubumuz yazılmış ve gönderilmiştir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan Küba Devlet Başkanı na tarihi hediye  #1
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.