Site Rengi

HABER ÖZETİ
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
Merkez Bankası faizi %38’e indirdi..
Orta Doğu’dan umudunu kesen ABD Latin Amerika kaynaklarına göz dikti!.
TBMM’de iğrenç taciz skandalı!.
Eski spikerden Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal iddialar: BU SAPIK HERİFİN TACİZLERİ YÜZÜNDEN KITA DEĞİŞTİRDİM!.
Güllü’yü kızının aşağı attığı TÜBİTAK raporu ile ortaya çıktı!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında ağzıları açık bırakan fuhuş çetesi ve uyuşturucu iddiaları!.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
FED faiz kararını açıkladı..
Ahmet Çakar ve eşinin dudak uçuklatan para trafiği MASAK raporunda!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı: Kararlıyız, Sabırlıyız, Samimiyiz..
Kahpe İsrail’i Türkiye korkusu sardı!.
CHP’li vekilin 15 Temmuz iddiasına Efkan Ala’dan sert yanıt: iddianı ispat etmezsen şerefsizsin!.
Bedelli Askerlik ücretine rekor zam!.
Güllü’nün kızı yurt dışına kaçarken gözaltına alındı!.
Mehmet Akif Ersoy uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alındı!.
İmamoğlu’nu eleştiren vekili baskı ile istifa ettirdiler!.
Bütün adliyelerin emanet birimlerinde denetimler başlıyor..
Özgür Özel’i terleten sorular: 150 milyon dolarlık villalar nasıl 15 milyona devredilmiş!.
Vatandaşlık maaşı geliyor…
Türkiye’den PKK’nın uzantısı SDG’ye son uyarı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan ziyareti dünya basınında..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan ziyareti dünya basınında..
14.06.2023
A+
A-

Medya kuruluşları, Aliyev ile görüşen Erdoğan’ın Şuşa konusundaki tavrına ve iki ülke ilişkilerine dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden seçilmesinin ardından önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC), ardından Azerbaycan’a resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından karşılanan Erdoğan, Bakü’de önemli mesajlar verdi.

Erdoğan, “Şuşa Başkonsolosluğumuzu istediğiniz zaman açmaya hazırız. Türkiye Yüzyılı, aynı zamanda ‘Türk dünyasının asrı’ olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Associated Press: Bütün dünyaya mesaj olacak

Associated Press, Türkiye’nin, Azerbaycan’ın Ermeni güçlerinden geri aldığı şehirde konsolosluk açmaya hazır olduğunu açıkladığını yazdı.

Erdoğan’ın, “Şuşa’daki Başkonsolosluğumuz açılabilirse, bu başta Ermenistan olmak üzere bütün dünyaya ayrı bir mesaj olacaktır.” şeklindeki açıklaması öne çıkarıldı.

Azerbaycan ile yakın bağlara sahip olan Türkiye’nin, Dağlık Karabağ Savaşı’nda aktif bir şekilde bu ülkenin ordusunu desteklediği anımsatıldı.

PBS: Seçimlerden sonra gelenek

ABD merkezli PBS televizyonu, önce KKTC sonrasında ise Azerbaycan’a düzenlenen ziyaretlerin, seçimlerden sonra gelenek haline geldiğini belirtti.

Asırlardır Azerbaycan kültürünün merkezi olan Şuşa’nın, 1992 yılında Ermenistan’ın kontrolüne girdiği notu paylaşıldı.

Middle East Monitor: İkili ilişkileri daha ileriye taşıyacaklar

Erdoğan ve Aliyev’in Bakü’de görüştüğünü aktaran İngiltere merkezli Middle East Monitor, iki liderin, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini daha ileriye taşıma adımlarını ele aldığını bildirdi.

Liderlerin bölgesel ve uluslararası meseleleri ele aldığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Azerbaycan Savunma Bakanlığı Hava Komuta Merkezi’ni de ziyaret ettiği ayrıntısına yer verildi.

Kathimerini: İki devlet, tek millet

Yunanistan medyasından Kathimerini, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ankara-Bakü ilişkilerinden övgüyle söz ettiğini okurlarına duyurdu.

Erdoğan’ın, “iki devlet, tek millet” vurgusu yaparak, “Bu yolda kararlılıkla devam edeceğiz.” dediği belirtildi.

Aliyev’in de “Zengezur Koridoru’nun açılması kaçınılmazdır. Çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştıracağız. Bakü ve Ankara, dünyada ve bölgede güçlerine güç katacak.” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da Erdoğan ile birlikte Bakü’de olan isimler arasında yer aldığına dikkat çekildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.