Site Rengi

HABER ÖZETİ
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin de Terörün Bitmemesinde Hataları Oldu!.
Diyarbakır Anneleri’nden Terörsüz Türkiye için tam destek..
ABD’li Biyükelçiden silah bırakan PKK için flaş sözler!.
Erdoğan’ın tarihi konuşmasına saatler kaldı..
Pervin Buldan’dan silah bırakma süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Menzil Tarikati’ndeki miras kavgası büyümeye devam ediyor!.
Yiğit Bulut hayatını kaybetti!.
PKK’nın silah bırakacağı tarihi gün geldi..
Bitcoin’den 112 bin dolarlık yeni rekor…
Şile Belediyesi’ndeki 300 milyonluk rüşvet operasyonunun perde arkası!.
MSB’den şehit olan askerlerle ilgili açıklama…
Silah bırakan PKK’lılar ne olacak…
6 ay içerisinde alınmayan araçlar devlet tarafından satışa çıkarılacak!.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun görevden alındı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan erken seçim açıklaması…
Türkiye’nin nüfusu 85 milyon 644 bin oldu..
Elon Musk’un küfürbaz yapay zekâsı Grok hakkında erişim engeli kararı!.
Teröristbaşı Öcalan’dan PKK’ya silah bırakma talimatı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısı, İsveç ve Finlandiya basınında..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısı, İsveç ve Finlandiya basınında..
04.10.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada İsveç ve Finlandiya’ya yönelik NATO uyarısı iki ülkenin basınında geniş yankı uyandırdı. İttifaka yeni katılımlar konusunda açıkça sesini yükselten tek ülkenin Türkiye olduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27. Dönem 6. Yasama Yılı’nın açılışı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı. Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda önemli mesajlar verdi.

Türkiye’ye verilen sözlerin tutulması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Ülkemize verilen sözler tutulana kadar, bu konudaki ilkeli ve kararlı tutumumuzu koruyacağız.” dedi.

İsveç devlet televizyonu SVT, Erdoğan’ın açıklamasını, “Türkiye, yine İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini durdurmakla tehdit ediyor” başlığıyla aktardı.

TÜRKİYE’NİN TALEPLERİNE VURGU

Haberde,”Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha İsveç ve Finlandiya’nın savunma ittifakı NATO’ya üyeliğini durdurabileceğini açıkladı. Bu, ülkeler Türkiye’nin taleplerini yerine getirmezse olacak.” denildi.

“İTİRAZ EDEN TEK ÜLKE”

Bir ülkenin NATO’ya başvurusunun onaylanması için tüm üye devletlerin onayının gerektiği hatırlatıldı. Türkiye’nin, İsveç’in üyeliğine açıkça itiraz eden tek ülke olduğuna dikkat çekildi.

“ŞİMDİ SADECE MACARİSTAN VE TÜRKİYE KALDI”

Ankara, iadesi talep edilen teröristlerle ilgili işlemlerin yerine getirilmesini istiyor. Öte yandan, “Slovakya, İsveç ve Finlandiya’nın başvurusunu onayladı ve şimdi sadece Macaristan ve Türkiye kaldı.” notuna yer verildi.

“TÜRKİYE’NİN ONAYI EKSİK”

Finlandiya basınından Savon Sanomat gazetesi, “Erdoğan, bir kez daha Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğini engellemekle tehdit etti” başlığıyla okurlarının karşısına çıktı.

Erdoğan’ın, “Finlandiya ve İsveç’in, vaatlerini yerine getirip getirmediğini yakından takip edeceğiz ve karar elbette parlamentomuza ait.” şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğinin, 28 NATO üyesi ülke tarafından onaylandığı, sadece Türkiye ve Macaristan’ın onaylarının eksik olduğu anımsatıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.