Site Rengi

HABER ÖZETİ
Haklarında yakalama kararı çıkarılan HABERTÜRK VE SHOW TV’’nin patronları halâ kayıp!.
Bay Ekrem için 9 yıl hapis ve siyasi yasak talebi!.
Rüşvetçi CHP’li Başkanın kasasında yakalanan para ve altınlar!.
“Ben Kemâl, Geliyorum” repliği adım adım gerçekleşiyor!.
Batan batana!. Son 5 yılın iflas rekoru kırıldı!.
Amerikan uşaklarının yaptığı kanlı darbenin 45. yıldönümü!.
Murat Kurum Emlak Katılım Tasarruf Finansman Sistemi’ni tanıttı..
Merkez Bankası faizi 40,5’e indirdi..
TMSF’den Can Holding açıklaması.. 121 şirkete kayyum atandı!.
SHOW TV ve HABERTÜRK’e yapılan operasyonun detayları belli oldu!.
Can Holding’e şafak operasyonu!. Tüm şirketlere el konuldu!.
37 ilin emniyet müdürü değişti, 22 ilin emniyet müdürü merkeze çekildi..
24 saat içinde 5 ülkeyi vuran Kahpe İsrail’den yeni saldırı!.
Türkiye zorunlu maske dönemine geri mi dönüyor?.
HAMAS Katar’daki İsrail saldırısından MİT sayesinde kurtulduklarını açıkladı!.
İsrailli gazeteciden küstah tehdit: Bugün Katar yarın Türkiye!.
Bankalar borçlu müşterilerini varlık yönetimlerine satmaya başladı!.
Trump’un Katar saldırısından haberi yokmuş!. Yersen!.
iPhone 17 modellerinin Türkiye fiyatları belli oldu…
Ekrem acilen Özgür’ü cezaevine çağırdı!.
Yine Türkiye’yi İngilizler üzerinden tehdit etti!.
Canan Kaftancıoğlu’ndan Tarık Toros’a salvador: ULAN FETÖ’CÜ YAVŞAK!.
Trump iti Gazze’deki katliam planını damadına devretti!.
Hükumetten esnafa bir vergi darbesi daha!.
Yurtdışı çıkış harcını %50 zam!.
Ütücüsünü bile Hacca götürmüş!.
Demokratlardan Trump’ın Epstenie mektubunu deşifre eden hamle!.
Kılıçdaroğlu’nun avukatından olay gönderme!.
Gürsel Tekin CHP il binasına çevik kuvvet eşliğinde girdi!.
CHP’li Mahmut Tanal polise parmak sallayarak tehditler savurdu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor!.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor!.
24.10.2022
A+
A-
Milyonların merakla beklediği EYT düzenlemesi, başörtüsüne Anayasal güvence konusu, sözleşmeli personel ile taşeronların durumu gibi gündeme konu olan başlıklar, bugün Kabine’de ele alınacak.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe’de toplanıyor…

Saat 15.00’te başlaması düşünülen Kabine’nin ana başlıkları ise milyonların heyecanla beklediği EYT, başörtüsü düzenlemesi, ekonomi, sözleşmeli personel ile taşeronların durumu.

Başörtüsü teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu

Bir diğer yandan siyasi gündemi oldukça meşgul eden başörtüsünün Anayasal güvenceye alınma konusundaki çalışmalar tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teklif sunulurken, Kabine’de teklife dair sunum yapılması ve düzenlemeyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onay vermesinden sonra anayasa değişiklik teklifinin Meclis’e gelmesi bekleniyor.

Anayasanın 41. maddesiyle aileye dair düzenlemeler yapılmasına ilişkin görüşler de değerlendirilecek.

İşçiler ile ilgili düzenleme

Ayrıca, kamudaki 550 bin sözleşmeliye yönelik kadro çalışması, mevsimlik ve geçici işçilerin durumu ile taşeron işçilerin kadroya alınması için yürütülen çalışmalar da görüşülecek.

İç ve dış politika

Toplantıda iç ve dış politika gündemindeki gelişmeler ele alınacak.

Faiz kararı, esnaf ve dar gelirlilere dair atılacak yeni adımlar, Meclis gündemindeki torba yasalar kabinede ele alınacak.

Bartın’daki maden faciası

41 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden kazası, üzerinden günler geçse de gündemde. Patlamayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak “raporların çıkmasıyla ihmali görünen hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak” mesajı vermişti. Bu kapsamda soruşturma kapsamında ulaşılan son bulguların da kabine toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor.

Tahol Koridoru, Yunanistan ile gerginlik, F-16 süreci…

Toplantıda Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim, Tahıl Koridoru’nun sürdürülmesi gibi başlıkların yanı sıra İsrail’den Türkiye’ye son dönem artan ziyaretler ve normalleşme süreci ile Yunanistan ile gerginliğin de değerlendirilmesi bekleniyor. Toplantıda ABD seçimleri ve F-16 sürecine dair gelişmeler de gündemde olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında, gündemde öne çıkan konulara ilişkin açıklama yapacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor #2
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.