Site Rengi

HABER ÖZETİ
Fenerbahçe Beşiktaş’ı 1-0 mağlup ederek zirve yarışına yeniden dahil oldu..
İran İsrail’in kalbi Hayfa’ya füze yağdırdı..
Trump’tan skandal açıklamalar: İran’daki protestoculara ve Kürtlere silah dağıttık!.
İran’a tosladıkça kuduran Trump “S*ktiğmin Boğazını Açın” diyerek küfürler savurdu!.
İran vurduğu ABD uçakları ile helikopterlerinin enkaz görüntülerini paylaştı..
İran ABD’ye ait iki kargo uçağını ve iki helikopterini düşürdüğünü açıkladı..
İran ABD’nin “Pilotumuzu Kurtardık” açıklamasını yalanladı..
Akaryakıta 7,65 kuruşluk dev zam..
İçişleri Bakanlığı CHP’li Mustafa Bozbey’in görevden uzaklaştırıldığını açıkladı..
Trump iti yine İran’a içi boş tehditler savurmaya devam etti..
ABD’nin İran savaşındaki zararı ve kayıpları 2 milyar doları aştı!.
İran’dan hayatının darbesini yiyen Trump cadı avına başladı!.
Hürmüz Boğazı tamamen kilitlendi..
Özkan Yalım’ın Özgür Özel’e rüşvet olarak verdiği makam aracının belgesi ortaya çıktı!.
Mustafa Bozbey tutuklandı!. Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti’ye geçiyor..
Pentagon ABD halkını kandırmaya devam ediyor!.
Elektrik ve Doğalgaza yüzde 25 zam!.
Adı Yasak Aşk skandalına karışan AK Partili başkan anında ihraç edildi!.
İran düşürdüğü ABD uçaklarının kaybolan pilotlarını getirene ödül vereceğini açıkladı..
Başkanın pavyonunda çalışan elemanları maaşlarını Uşak belediyesinden almışlar!.
Trump’ı “İran’ı Yendik, Batırdık, Bitirdik” yalanlarını ABD istihbarat raporları ortaya çıkardı!.
İran İsrail’in İHA fabrikasını havaya uçurdu..
ABD Savaş Bakanı Hegseth istedi Kara Kuvvetleri Komutanı görevden alındı..
İBB davasında 18 sanık tahliye edildi..
İran ABD’ye ait bir savaş uçağını daha düşürdü..
ABD’nin kara harekâtı tehdidine İran’dan jet yanıt: Hazırız, Gelin Bekliyoruz!.
Trump’ın “Savaşa Devam” açıklaması altını düşürüp brent petrolü uçurdu!.
ABD’de de geçen ay 2 dolar olan galon benzin fiyatı 6 dolara yaklaştı!.
Devrik Lider Esed’in eşi Esma Esed’in İngiliz Derin Devleti’ne çalıştığı ortaya çıktı!.
İran vurdukça Trump başıboş köpekler gibi havlamaya devam ediyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Darbeci Hafter’in ölüm ve tecavüz günlüğü…

Darbeci Hafter’in ölüm ve tecavüz günlüğü…
31.05.2020
A+
A-

Libya’daki darbeci Hafter’e bağlı milislerden alınan alanlarda insanlık dışı görüntüler gelmeye devam ediyor. Sivilleri evlerine dönüşte katletmek için DEAŞ tarzı mayın döşeyen Hafter milislerinin; Trablus’un güneyinde bir aileyi katledip gömdüğü toplu mezar bulundu. Ayrıca teröristlerin genç kız ve kadınlara tecavüz ettikleri de ortaya çıktı.

Libya’daki terörist Hafter militanlarından alınan bölgelerde, insanlık suçlarının kanıtları bir bir ortaya çıkmaya başladı… Hafter’e bağlı yabancı paralı askerlerin işgal altında tuttuğu bölgelerdeki Libyalı genç kız ve kadınlara taciz ve tecavüzde bulunduğu ve birçoğunu hapsederek bu ahlaksızlıkları için kullandığı belirlendi.

Son dönemde teröristlerinden kurtarılan bölgelerde iletişim kurulan kadın ve kızların yaşanan ahlaksızlıkları anlattığı ancak ailelerinin onuru için bunu gizledikleri bilgisi verildi. Libyalı kadın ve kızları çoğu zaman aç bırakıp ahlaksızlığa zorladıkları da öğrenilen Hafter milislerinin, sivilleri katledip gömdükleri toplu mezarların ilki de dün bulundu.

Başkent Trablus’un güneyinde, Hafter’e bağlı milislerden kurtarılan bir bölgede anne, baba ve iki çocuğun gömüldüğü bir toplu mezar bulundu.

Fotoğraflar paylaşıldı

Libya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, başkentin güneyindeki Aziziye bölgesinde, Hafter milislerinden kurtarılan Saadiye mevkisinde Libya Kızılayı birliklerinin toplu bir mezara rastladığı ve bunu Aziziye bölgesi savcılığına bildirdiği ifade edildi. Adli tıp birimlerinin, bölgedeki toplu mezardan anne, baba ve iki çocuğun bozulmamış cesetlerine ulaştığı belirtilen açıklamada, bu cesetlerin, Kasım 2019’da yakındaki polis karakoluna haklarında kayıp ilanı verilen bir aileye ait olması ihtimali üzerinde durulduğu vurgulandı. Açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, faillerin bulunarak adalete teslim edilmesi için çalışmaların devam ettiği kaydedilerek toplu mezarlardan çıkan cesetlerin üzerindeki kıyafetlerin de görüldüğü fotoğraflar paylaşıldı.

 DEAŞ tarzı mayın tuzağı

Libya ordusunun kurtarılan bölgelerdeki arama tarama faliyetleri de sürüyor. Birçok bölgeden kaçan Hafter’e bağlı milislerin çok sayıda sivilin ölmesine neden olan patlayıcılardan binlercesini Trablus’un güneyinde yerleştirdiği ortaya çıkarken güvenlik uzmanları bu yöntemin terör örgütü DEAŞ tarafından uygulandığına da dikkati çekti. Libya Hükümeti yetkilileri şu ana kadar büyük bölümü bölge halkının evlerine yerleştirilmiş 280’i EYP olmak üzere 600’den fazla patlayıcı düzeneğinin tespit edildiğini açıkladı. Bölgeye sivillerin girişinin yasaklanmasına rağmen, evlerini kontrol etmek için gelen çok sayıda sivilin de söz konusu patlayıcılar nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

(yeni akit)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.