Site Rengi

HABER ÖZETİ
Antalya emniyet müdürü ile Böcek ailesinin baş döndüren rüşvet trafiği!.
Balıkesir’de 4,9’luk deprem!.
Yolcu uçaklarında zorunlu su ikramı dönemi başlıyor..
Çoban krizi büyümeye devam ediyor!. 130 bin lira maaşa bulunamıyor!.
Rusya kanser aşısının hazır olduğunu ve ücretsiz uygulanacağını açıkladı..
Evinde karısı ile bastığı jandarmayı öldüren başkomiser hakkında yüreklere su serpen karar!.
30 İl Başkanından Kılıçdaroğlu’na “Geri Dön” çağrısı!.
Antalya Emniyet Müdüründen polislere dublörlü tuzak!.
Görevden alınan Antalya Emniyet Müdürü için gözaltı kararı!.
Antalya emniyet müdürünü yakan Muhittin Böcek iddiası!.
CHP’de şaibeli kurultayı ayak oyunları ile yasalaştırma uyanıklığı!.
Yoksuldan alınan ÖTV yüzde 25, zenginden alınan ÖTV yüzde 8!.
Gürsel Tekin’in kayyum heyetinden bir kişi daha çekildi!.
Diktatörden satılık ultra lüks spor araçlar!.
FETÖ’cülerden alınan Maydanoz Döner TMSF tarafından satışa çıkarıldı!.
Klıçdaroğlu’nun geri dönerse tanımayacaklarmış!.
Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin göreve başladı..
CHP’de gerçekleri söyleyenlere tahammül yok!. Barış Yarkadaş’ta partiden kovuluyor!.
Erdoğan fahiş emlak vergisinde geri adım attı!.
Kahpe İsrail işgâl planının ikinci aşamasına geçti!.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı boğazı kesilerek öldürüldü!.
CHP kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’e ihraç etti!.
Kayyum olarak aranan Gürsel Tekin’den bomba gibi açıklamalar!.
Görevden alınan CHP İstanbul İl Başkanı Çelik’ten açıklama!.
MHP Lideri Bahçeli’den CHP’ye atanan kayyum ile ilgili flaş açıklama!.
Kayyum kararının arsından CHP’nin ağır topları acil toplantıya çağırıldı!.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atandı!.
9 ayda 5 bin 832 yangın çıktı!.
CHP’nin sözde ilahiyatçısına göre başörtüsü Allah’ın emri değilmiş!.
Kahpe İsrail Gazze işgâli için 60 bin yedek askeri silah altına alıyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Darbeci Hafter’in sağ kolu istifa etti!.

Darbeci Hafter’in sağ kolu istifa etti!.
06.06.2020
A+
A-

Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e bağlı milislerin işgalindeki Trablus Uluslararası Havaalanı’nda, Terhune gibi kritik kentlerde kontrolü sağlamasının ardından kritik bir gelişme yaşandı. Hafter’e bir darbe de Batı Libya’da koordinasyondan sorumlu Tümgeneral İdris Madi’den geldi. Madi, ” Hafter’e verdiğim destek ve görevimi bırakıyorum. Tüm silah arkadaşlarımı UHM çatısı altında birleşmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletleri (BM) tarafından tanınan Libya Mutabakat Hükümeti’nin ( UMH) son günlerde Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerinin lideri Halife Hafter’’in Trablus Uluslararası Havaalanı’nda, Terhune gibi kritik kentlerde kontrolü sağlamasının ardından kritik bir gelişme daha yaşandı. Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı milislerin lideri Halife Hafter’e bir darbe de sağ kolu olarak bilinen ve milislerin koordinasyonundan sorumlu komutanı Tümgeneral İdris Madi’den geldi.

Hafter’in sağ kolundan istifa kararı

Madi, sosyal medya hesabından Hafter’e verdiği destek ve görevinden istifa ettiğini duyurdu.Tümgeneral Madi yaptığı açıklamada, ” Hafter’e verdiğim destek ve görevimi bırakıyorum. Tüm silah arkadaşlarıma ve kardeşlerime çağrıda bulunuyorum. Sizleri Libya’nın meşru hükümeti olan UHM çatısı altında birleşmeye davet ediyorum.” dedi.

Sisi Kahire’de Hafter ile görüşecek

Birleşmiş Milletleri (BM) tarafından tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne UMH bağlı güçlerin ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e karşı kazandığı zaferin ardından kritik bir gelişme yaşandı. Mısır medyasının son dakika anonsuyla duyurduğu haberinde, Mısır’ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi’nin başkent Kahire’de Halife Hafter ve Hafter yanlısı Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih ile toplantı yapacağını duyurdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.