Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD yine eşek yerine koyacak sözde Kürt guruplar buldu..
TBMM Başkanı Kurtulmuş CHP Lideri Özel’i ziyaret edecek..
CHP’de Bay Kemâl’i geri getirme operasyonu başladı..
Rusya ile İran arasında 500 milyon euroluk gizli anlaşma..
Gözler yarın Beştepe’deki terör ve emekli ikramiyesi kararında..
İstanbul’da kuduz vakaları patlak verdi..
ABD ile İran arasındaki müzakereler perşembe günü devam edecek..
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltına alındı..
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Demir Yumruk operasyonunda gözaltı sayısı 310 oldu!.

Demir Yumruk operasyonunda gözaltı sayısı 310 oldu!.
30.06.2022
A+
A-
Demir-çelik piyasasını manipüle ederek sahte faturalarla haksız kazanç elde edenlere yönelik 29 ilde düzenlenen Demir Yumruk operasyonunda gözaltı sayısı 310’a yükseldi.

Demir-çelik piyasasını manipüle edip haksız kazanç elde eden isimlere yönelik başlatılan Demir Yumruk operasyonu sürüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, demir çelik sektöründe üretici olarak faaliyet gösteren ve güçlenerek tekelleşmeye çalışan suç örgütlerine yönelik, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘rüşvet’ ve ‘213 sayılı Vergi Usul Kanununa muhalefet’ suçlarından soruşturma başlattı.

10 aylık teknik ve fiziki takip

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, soruşturmanın neticesinde 10 aylık teknik ve fiziki takip başlatarak 3 ayrı suç örgütünün demir çelik sektöründe faaliyet gösterdiğini tespit etti.

Demir Yumruk operasyonun detayları: 310 gözaltı #1

Paravan şirketlerle haksız kazanç

Polis ekipleri, söz konusu örgütlerin demir çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozduğunu, sektördeki diğer firmaları devre dışı bırakarak tekel olmaya çalıştıkları ve sahte fatura düzenleyerek 3’üncü şahıslar üzerinden kurdukları paravan şirketler aracılığıyla haksız kazanç sağladıklarını tespit etti.

29 ilde 310 gözaltı

Ele geçirilen bilgiler neticesinde harekete geçen ekipler, Ankara merkezli 29 ilde eş zamanlı ‘Demir Yumruk’ isimli operasyon başlattı.

Operasyonda ilk gün 291 şüpheli gözaltına alınırken, gözaltı sayısı 310’a yükseldi.

Gözaltına alınanlar arasında suç örgütlerinin liderleri Erol Evcil, Hüseyin Eryılmaz ve Melih Karabacak da bulunduğu belirtildi.

4 kamyon belge, 500 milyon nakit

Operasyon çerçevesinde yapılan aramalarda ise 4 kamyon dolusu belge ve toplam değeri 500 milyon lirayı bulan nakit para, döviz, ziynet eşyaları ve çok sayıda silah ele geçirildi.

25 milyar kamu zararı

Firmaların ise düzenledikleri 105 milyar liralık sahte fatura ile kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattıkları belirlendi.

Demir Yumruk operasyonun detayları: 310 gözaltı #3

Evcil çetesinin iş yerinde 25 milyon ele geçirildi

Operasyonda gözaltına alınan Erol Evcil’in, İskenderun’da kaldığı rezidansta kaçmaya çalışırken yakalandığı öğrenildi.

Erol Evcil’in liderliğini yaptığı çetenin ise yöneticileri maddi açıdan zor durumdaki fabrikaları hedef aldığı belirlendi.

Çetenin, bu fabrikaları, taşınmazları haciz olmaması için kiraladığı saptandı. Çeteye ait iş yerlerinde ise 25 milyon lira ele geçirildi.

Demir Yumruk operasyonun detayları: 310 gözaltı #4

İfade işlemleri 1 hafta sürecek

Evcil ve diğer 2 örgüt lideri, ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

Şüphelilerin, yaklaşık 1 hafta sürecek ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Demir Yumruk operasyonun detayları: 310 gözaltı #5

Evcil’e ait jete el konuldu

Gerçekleştirilen operasyonlarda ayrıca içlerinde iş yeri ve konutların bulunduğu 261 taşınmaza, 8 bin 690 banka hesabına, çeteye ait 327 otomobile ve Erol Evcil’e ait 20 milyon dolarlık jet uçağına el konulduğu belirtildi.

Çetelerle bağlantılı 39 firmaya ise kayyum atandığı belirtildi.

Demir Yumruk operasyonun detayları: 310 gözaltı #6
Demir Yumruk operasyonun detayları: 310 gözaltı #7
Demir Yumruk operasyonun detayları: 310 gözaltı #8
Demir Yumruk operasyonun detayları: 310 gözaltı #9
Demir Yumruk operasyonun detayları: 310 gözaltı #10
Demir Yumruk operasyonun detayları: 310 gözaltı #11
Demir Yumruk operasyonun detayları: 310 gözaltı #12
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.