Site Rengi

HABER ÖZETİ
Rusya’nın korkusuyla Almanlar savunmaya 50 milyar euro ayırdı!.
Ela Rümeysa Cebeci uyuşturucudan tutuklandı!.
Adliye vurguncusu Erdal Timurtaş hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
235 emniyet müdürü emekliliğe sevk edildi..
90 lirayı geçen gümüş sessiz sedasız rekor kırıyor..
ABD Başkanı Trump Venezuela için abluka emri verdi..
Ankara’da sigortalı fuhuş rezaleti!.
PKK-SDG için son 15 gün!. 80 bin kişilik ordu emir bekliyor!.
Gram altın 6 bin lirayı test etti..
İşte vergi borçlarını ödemeyen yüzsüzler listesi!.
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddialar yenilir yutulur cinsten değil!.
AK Parti’den 3 aşamalı Terörsüz Türkiye raporu..
Jeff Bezos da MASAK’a takıldı!.
Gain Medya’ya operasyon: Kayyum atandı..
Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu testi pozitif çıktı!.
Ekrem İmaoğlu ile Enver Aysever cezaevinde birbirlerine girdi!.
İhraç edilen CHP’li delegeden skandal Gülşah Durbay paylaşımı!.
Trump’a Çin şok uyarı: ÇİN İLE SAVAŞA GİRERSEK KAYBEDERİZ!.
CHP’li Başkan Gülşah Durbay hayatını kaybetti!.
Suriyelilerin dönüşünü hızlandıracak 3 aşamalı plan başladı!.
Kaçarak yurt dışına giden doktorlar tıpış tıpış geri dönmeye başladı!.
Türk baba ve oğlu Monaco prensesinin oğlunu tekme tokat dövdü..
Bakan Fidan’dan PKK’nın uzantısı SDG’ye son çağrı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Deprem enkazlarından çıkan altın ve paraların teslimatı için 2 yöntem belirlendi!.

Deprem enkazlarından çıkan altın ve paraların teslimatı için 2 yöntem belirlendi!.
18.02.2023
A+
A-

Türkiye’yi yasa boğan depremin yaraları sarılırken enkazlardan çıkan altın, ziynet eşyalarının ne olacağı merak konusu oldu. Deprem enkazlarında bulunan altın ve ziynet eşyaları polise başvuranların beyanları doğrultusunda bulunan ziynetler karşılaştırılıp sahiplerine teslim edilecek. Aksi halde 1 yıl içinde teslim alınmayan altın ve ziynet eşyaları hazineye devredilecek.

Enkaz altından çıkarılan para ve ziynet eşyalar arama kurtarma ekipleri tarafından çıkarılıp tutanak tutularak polise teslim ediliyor. Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem 10 ilde etkili oldu. Deprem dolayısıyla yıkılan binalara giden arama-kurtarma ekipleri depremzedelerin evlerinde sakladıkları para ve ziynet eşyalarının da güvencesi oldu.

1 SENE İÇİNDE TESLİM ALINMASI GEREKİYOR

 

Depremin ilk gününden beri can kurtarmak için çalışan ekipler, depremzedelerin para ve ziynet eşyalarını da enkaz altından kurtarıp emniyet birimlerine teslim ediyor. Enkaz altından çıkarılan bilezik, küpe, değerli takılar 1 sene içinde sahipleri tarafından alınmazsa hazineye devrediliyor.

‘En güvenli yer’ diye düşünülerek evlerde saklanan ziynetler bu düşüncenin risklerini de gözler önüne serdi. Para ve ziynet eşyalar enkaz altında kaldı. Enkaz altında yüzlerce çelik kasa ve ziynet eşya bulundu.

ZİYNETLER ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILIRKEN TUTANAK TUTULUYOR

Bölge insanlarının evlerinde tuttuğu birikimler, yıkıntı altından çıkarılırken tutanak tutuluyor ve emniyete teslim ediliyor. Ziynetlerinin enkaz altında kaldığını belirterek polise başvuranların beyanları doğrultusunda bulunan ziynetler karşılaştırılıp sahiplerine teslim ediliyor.

Türkiye Gazetesi’ndeki habere göre; birçok depremzedenin enkaz altında kalan eşyalarının savcı ve polis nezaretinde yapılması mal güvenliği açısından önem taşıyor. Ziynetlerin enkaz altında kaldığını belirterek polise başvuranların beyanları ve buluntular karşılaştırılarak teslimat yapılırken, yurdun dört bir yanındaki fiziki altınlar, bankalardaki altın hesaplarına dönüşmeye başladı.

ALTIN HESABININ ÖNEMİ ORTAYA ÇIKTI

 

Bir vatandaş “Altın takılarım bankanın kasasındaydı. Ancak kasalara konulduğunda beyan alınmıyor. Dolayısıyla muhtemel bir depremde bankadan ‘o kasada benim şu kadar altınım vardı’ diye bir şey talep edemem. Ben de altınlarımı, altın hesabına dönüştürdüm. Şimdi elimde belge var, gönlüm rahat” ifadesini kullandı. Yaşanan bu durum ‘Yastıkaltının kayıt altına alınması’ çalışmalarının önemini de ortaya koymuş oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.