Site Rengi

HABER ÖZETİ
1,2 milyon maaş alan Rektör bey villasının kirasınıda devlete ödetiyor!.
ABD’nin baskısı ile İsrail 70 günlük ateşkes önerisini kabul etti!.
İBB’deki yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlıktan faydalananların sayısı 7’ye yükseldi..
Art arda korkutan depremler!.
Sırrı Süreyya Önder’in koltuğuna oturacak isim belli oldu..
Akaryakıta en okkalısından bir zam daha!.
Yeni Şafak’tan Özgür Özel için bomba manşet!.
Komisyondan geçen yeni trafik cezaları cep yakacak!.
İnfaz düzenlemesinin ayrıntıları belli oldu…
Proje ortağı Seyfi Beyaz’da İmamoğlu’nu sattı!.
Altın kaçakçılığı yapan vekillere 8 aydır dokunan olmadı!.
Merkez Bankası’ndan el konulan Papara ile ilgili açıklama..
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa için 10 hukukçuyu görevlendirdiğini açıkladı..
Berat Albayrak siyasete geri dönüyor…
Papara’ya sahte bahis operasyonu!. 12 milyar vurgun yapılmış!.
Adliyede parmak sallayıp tehditler savuran İBB Başkanvekiline soruşturma!.
PKK ne zaman silah bırakacak…
İBB tarihinin en büyük vurgunu!.
Ters yönden gelip bir kişiyi öldüren Kızılay başkanının kızına hapis yok!.
Kabinede 8 Bakanın yeri değişiyor…
CHP’nin şaibeli kurultay davası 30 Haziran’a ertelendi!.
“Türkiye’nin Sorunlarını Kim Çözer” anketi…
Meteoroloji’den 38 il için Sarı Kod uyarısı!.
Konut fiyatlarını şişiren fırsatçı alçaklara Bakanlıktan kötü haber!.
Muharrem İnce’de Ekrem İmamoğlu’nu sattı!.
Süleyman Soylu bakanlığa geri mi dönüyor..
Bayramdan sonra af çıkacak mı?.
Putin’den ateşkes umutlarını tüketecek hamle!.
İspanya’dan sonra Fransa’da da elektrik kaosu patlak verdi!.
PKK’nın İran uzantısı PJAK silah bırakmayacağını açıkladı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 379’a yükseldi!.

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 379’a yükseldi!.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6’lık iki depremde bilanço her geçen dakika ağırlaşmaya devam ediyor!. Cumhuriyet tarihinin en büyük ikinci depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 2379’a yükseldi!. Sarsıntı nedeniyle 6217 bina yıkılırken 14 bin 483 kişi de yaralandı!.

Kahramanmaraş, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle sarsıldı.  Deprem Kahramanmaraş’ın yanı sıra  Kilis,  Diyarbakır, Adana,  Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da ağır hasara yol açtı. Türkiye’yi sarsan depremlerin ardından çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi..

Depremde ölü ve yaralı sayısı kaç oldu?.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 2 bin 379 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 bin 483 kişinin yaralandığını, 7 bin 840 kişinin enkazdan sağ kurtarıldığını bildirdi.

Oktay, 338 bin depremzedenin yurtlar, üniversiteler ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki barınma merkezlerine yerleştirildiğini bildirdi.

Bakan Koca: Toplam 2 bin 256 acil sağlık personeli hasar gören illere ulaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, afetten etkilenen 10 ildeki ekiplere ve ambulanslara ilaveten il dışından 602 ambulans, 187 UMKE timi, 2 ambulans uçak ile toplam 2 bin 256 acil sağlık personelinin hasar gören illere ulaştığını kaydetti.

Bakan Koca, “Devlet, tüm imkanlarıyla yaralarını sarmak için bölgede. Tüm vatandaşlarımızdan dua bekliyoruz. Bu felaketler ancak birlikte dayanışmayla aşılabilir. Ülkede bir seferberlik hali olduğunu biliyoruz. İllerdeki afet koordinasyon merkezleri aracılığıyla koordinasyona katılmak son derece önemli. Hep birlikte yaralarımızı saracağız.” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralananlara yapılan müdahaleye ilişkin açıklamada bulunan Koca, şunları kaydetti:

“Afetin yaşandığı şehirlerimizde yaralılara ve hasta depremzedelere ilk tıbbi müdahale, kurulan sahra çadırlarında yapılıyor. İlk müdahalenin ardından hastanelere nakiller sağlanıyor. Acımızı azaltmak için tüm gücümüzle sahadayız.”

AFAD Başkanı Sezer: 130 tane artçı depremimiz söz konusu

AFAD Başkanı Yunus Sezer, AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Artçı depremlerin devam ettiğine işaret eden Sezer, “Malumunuz depremin ardından artçılar ve büyüklüğü yine merkezi depreme yakın depremler de meydana geldi, şu anda 130 tane artçı depremimiz söz konusu.” dedi.

Hava yoluyla da afet bölgelerine nakiller yapıldığını dile getiren Sezer, “Bölgede 15 bine yakın arama kurtarma personeli, yine aynı şekilde 5 bine yakın da araç ve iş makinesi görevlendirilmiş durumda.” diye konuştu.

Barınma ihtiyacının karşılanması için 35 bin çadırın bölgeye sevk edildiğini belirten Sezer, şu bilgileri verdi:

“Akşam barınma ihtiyacını sağlamak için 35 bin çadır bölgeye sevk edilmiş. Yine 360 bine yakın battaniye ve çadır içi malzemeler de bölgeye sevk edilmiş durumda. Yıkılan bina sayımız 2 bin 834, yaralı sayımız 8 bin 533 ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı da 1498 olarak son güncellenen rakamlar.”

“Ulaşılamayan bir bölge yok”

Sezer, arama-kurtarma çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti. Gazetecilerin sorusu üzerine Sezer, afet sonrasında ulaşılamayan bir bölge bulunmadığını bildirdi. Sezer, Azerbaycan dahil olmak üzere 40’ın üzerinde ülkeden de yardım teklifi olduğu bilgisini paylaştı.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar da depremin ardından 51 bin 356 kişinin AFAD gönüllüsü olarak sisteme dahil olduğunu, böylece toplam AFAD gönüllü sayısının yaklaşık 680 bine ulaştığını aktardı.Bir gazetecinin ulaşılamayan yerler olup olmadığına ilişkin sorusuna Tatar, şu yanıtı verdi:

“Nerelerde enkaz olduğu belli, nerelerde yıkılan bina olduğu belli ve bütün buraların hepsine bir şekilde ekipler yönlendirilmiş durumda. Çok geniş bir alan. Bu kadar geniş bir alanda, açıkçası yaklaşık 25 bin civarında arama kurtarma ekibinin olduğu bir alanda, bir anda her yere ulaşmak çok kolay değil. Ama şu anda her yer kontrol altında ve her yere ulaşılmış durumda. Ama halen enkaz olduğu bilinip de oralarda bir şekilde arama kurtarma faaliyetlerinin başladığı yerler var. Henüz daha yeni yeni başlayan yerler var. Sonuçta şu anda sahadaki her yerde enkazlarla ilgili arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor.”

Bölgeye 350 milyon lira tutarında ödenek gönderildi

Tatar, afet bölgesine 250 milyon lirası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından, 100 milyon lirası AFAD’tan olmak üzere 350 milyon lira tutarında acil yardım ödeneğinin sevk edildiğini açıkladı.

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’a takviye arama kurtarma ekipleri geliyor

Yaşanan depremlerin ardından Türkiye’nin farklı illerinden yola çıkan arama kurtarma ekipleri, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’a ulaşmaya başladı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yaşanan göçüklerde görev alacak çok sayıda sağlık ve arama kurtarma ekibi, Türkiye’nin farklı illerinden deprem bölgesine görevlendirildi.

Beraberindeki ekipmanlarıyla Kahramanmaraş’a ulaşmaya başlayan ekipler, koordinasyon merkezinin yönlendirmesiyle kentin farklı noktalarında görev almaya başladı.

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı psikologlar da bölgeye intikal ediyor.

Hatay’da 2 bin 80 personel arama kurtarma faaliyetlerini sürdürüyor

Alınan bilgiye göre, depremden etkilenen illerden biri olan Hatay’da enkaz altında kalanların kurtarılmasına yönelik çalışmalar sürüyor. 80’i İstanbul’dan, 6’sı Çorum’dan, 13’ü Nevşehir’den, 44’ü Erzurum’dan, 15’i Kırşehir’den, 3’ü Edirne’den, 8’i Kırklareli’nden, 18’i Balıkesir’den, 5’i Yalova’dan, 10’u Tekirdağ’dan olmak üzere 202 AFAD personeli kurtarma çalışmalarına katılıyor. AFAD’a ait 36 araç da bölgede bulunuyor.

Arama kurtarma faaliyetlerinde ayrıca Polis Arama Kurtarma (PAK) timlerinden 164, Doğal Afetler Arama Kurtarma’dan (DAK) 6 personel görev alıyor.

486 gönüllü, 488 itfaiyeci, 200 Milli Eğitim Bakanlığı personeli, 534 sivil toplum kuruluşu gönüllüsü Hatay’daki çalışmalara destek veriyor.

Toplam 2 bin 80 kişinin katılımıyla süren çalışmalarda 5 K9 arama-kurtarma köpeği de faaliyetlerde yer alıyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.