Site Rengi

HABER ÖZETİ
Her depremde olduğu gibi GSM operatörleri yine sınıfta kaldı!.
Korkutan deprem İstanbulluları sokağa döktü!.
İBB’deki casusluk soruşturmasında 6 kişi tutuklandı!.
Türkiye ile Almanya arasında Eurofighter anlaşmasını imzaladı..
AKOM’dan İstanbul için dolu uyarısı!.
Trump’tan Netenyahu’ya soğuk duş: Süreç Türkiye’siz Olmaz!.
İtirafçı olan Hüseyin Gün her şeyi anlattı..
Casusluktan tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildiler!.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Terörsüz Türkiye zirvesi..
Özgür Özel’in eylem savsatası hüsran ile sonuçlandı!.
İmamoğlu casusluktan ifade vermek üzere Çağlayan Adliye’sine getirildi!.
PKK Türkiye’den tamamen çekiliyor..
Şimdi de ülkesini İsviçre’ye şikâyet etti!.
Akaryakıta geceyarısı kazık gibi zam!.
Bir belediye daha AK Parti’ye geçiyor..
Kafayı çekip direksiyona geçen İETT şoförü bariyerlere saplandı!.
TELE 1 TV’ye kayyum atandı!.
81 il de 500 bin konut projesinin tüm detayları belli oldu..
CHP kurultay iptal davası reddedildi!.
CHP kurultay iptal davası bugün görülecek..
İmamoğlu’na casusluk soruşturması!.
İstanbul için şiddetli sağanak yağış uyarısı!.
Trump Venezuela’ya kara operasyonu yapacaklarını açıkladı!.
Trump’un yaptırım tehdidine Putin’den jet cevap: Bizi Etkilemez!.
Ahmet Türk yerine kayyum atanan davadan beraat etti!.
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı..
Tufan Erhürman: İlk ziyaretimi Türkiye’ye yapacağım..
Trump-Putin görüşmesi ambargo ile sonuçlandı!.
Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak..
Türkiye çelik üretiminde Avrupa Lideri oldu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Devlet Bahçeli’den Sakarya Meydan Muharebesi paylaşımı..

Devlet Bahçeli’den Sakarya Meydan Muharebesi paylaşımı..
23.08.2021
A+
A-

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 23 Ağustos 1921’de başlayan ve 22 gün süren Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yıl dönümü nedeniyle, Twitter hesabından açıklama yaptı. Bahçeli, coğrafyaların çalkalandığı, dünya genelinde huzur ve güvenliğin çoraklaştığı bir dönemde Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yıl dönümünü hem buruk bir vicdanla hem de bıçkın bir ruh haliyle idrak ettiklerini belirterek, “Buruğuz, çünkü zincirleme felaketlerin sıcak etkisiyle muhatabız” dedi.

‘VATANIN TERKİ ASLA SÖZ KONUSU OLMAYACAKTIR’

Duatepe’den sevk ve idare edilen, Sakarya’nın doğusunda 22 gün 22 gece devam ederek milletin makus ve menhus talihini tersine döndüren, asırlar boyunca süren ricat haline son veren bir muzafferiyetten vatan sevgisiyle mücehhez her insanın elbette iftihar edeceğini vurgulayan Bahçeli, şunları söyledi:

“Aziz Atatürk tarafından, büyük ve kanlı bir savaş manasına gelen Melhame-i Kübra ifadesiyle anılan Sakarya Meydan Muharebesi, imanın istilaya karşı direnişi, iradenin işgale karşı devleşmesi, iffetin ihanete karşı dersi, istiklalin zalim ihtirasa karşı defansıdır. Sakarya’nın sırtına Türk tarihi vurulmuş, Türk milletinin varlık ve birliği kahramanca savunulmuştur. Sakarya’da, hatt-ı müdafaa yok, sath-ı müdafaa vardır; o satıh ise bütün vatandır. Her karış toprağı şehit kanıyla sulanmadıkça vatanın terki asla söz konusu olmayacaktır. Türk milleti bağımsızlığının, üzerinde yaşadığı topraklarda var oluşunun bedelini çok ağır şekilde ve dehşet verici şartlarda ödemiştir. Hiçbir odağın, hiçbir kudret sahibinin insafına sığınmadan, onun bunun merhamet ve lütfuna sarılmadan tarihine ve istiklaline sarılmıştır. Bugün kendi ülkelerinden kaçmak için korku içinde yabancıların uçaklarına doluşan, yetmedi bu uçakların iniş takımlarına sarılan insanların dramatik ve yürek yaralayıcı tablosu karşısında Milli Mücadele’nin bir kez daha mütalaası, yeniden ele alınması kanaatimce mecburidir.”

‘ZALİMLERDEN MEDET UMMADIK, ZULME GÖZ YUMMADIK’

Kurucu kahramanların hiç kimsenin ipiyle kuyuya inmediği gibi, ikram ve iltifat da beklemediğine dikkat çeken Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

“Türk milletini en zorlu dönemlerde, ateşle çevrili devirlerde dirayetli halde tutan bu muazzam ve onurlu haslet Anadolu coğrafyasındaki mevcudiyetimizin kemer taşıdır. Bizim gidecek başka bir yurdumuz, terk edecek bir toprağımız, sığınacak bir limanımız yoktur. Zalimlerden medet ummadık, zulme göz yummadık, vatanımıza sırt dönüp müstevlilerin paralı askerliğine heves edenlerden olmadık. Nitekim Sakarya destanı bunun ispatı ve ilanıdır. Emsalsiz mukavemetle tutunduğumuz Sakarya kıyıları Türkiye Cumhuriyeti’nin müşfik, muzaffer ve mübarek kollarının açılmasını teminle tarihin ana yatağının değişmesine yol açmıştır. Söz konusu bu değişim esaretin bataklığını kurutmuş, yıkılmış bir imparatorluğun enkazı üzerinde milli bir devletin kuruluşuna önayak olmuştur. Yıkım, gözyaşı, ayrılış, kopuş, bölünüş, çöküş yaşamamak için tarihin gür sesine kulak vermeliyiz, bugünün kahredici hadiselerinden ibret alarak geleceğimiz için sonuçlar çıkarmalıyız. Sakarya ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ seslenişinin beyanıdır. Bu beyan vicdanımızda mahfuzdur. 23 Ağustos 1921’de başlayıp 13 Eylül 1921’de zaferle neticelenen Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi hürmet, takdirat ve rahmetle yad ediyorum. Allah hepsinden razı olsun diyorum. Sakarya şuuru tıpkı bir kor gibi maşeri vicdanda saklı durdukça hıyanet ve hüsran muhakkak surette ayaklar altında ezilmeye mahkum kalacaktır. Sakarya yalnızca bir nehir, yalnızca bir şehir adı değil, Türk milletinin namus timsali, beka simgesi, bağımsızlık nişanesidir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.