Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin de Terörün Bitmemesinde Hataları Oldu!.
Diyarbakır Anneleri’nden Terörsüz Türkiye için tam destek..
ABD’li Biyükelçiden silah bırakan PKK için flaş sözler!.
Erdoğan’ın tarihi konuşmasına saatler kaldı..
Pervin Buldan’dan silah bırakma süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Menzil Tarikati’ndeki miras kavgası büyümeye devam ediyor!.
Yiğit Bulut hayatını kaybetti!.
PKK’nın silah bırakacağı tarihi gün geldi..
Bitcoin’den 112 bin dolarlık yeni rekor…
Şile Belediyesi’ndeki 300 milyonluk rüşvet operasyonunun perde arkası!.
MSB’den şehit olan askerlerle ilgili açıklama…
Silah bırakan PKK’lılar ne olacak…
6 ay içerisinde alınmayan araçlar devlet tarafından satışa çıkarılacak!.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun görevden alındı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan erken seçim açıklaması…
Türkiye’nin nüfusu 85 milyon 644 bin oldu..
Elon Musk’un küfürbaz yapay zekâsı Grok hakkında erişim engeli kararı!.
Teröristbaşı Öcalan’dan PKK’ya silah bırakma talimatı..
Rüşvetten tutuklanan başkanın yerine geçen CHP’li başkanda rüşvetten tutuklandı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Donald Trump, Halkbank davasının savcısını görevden aldı!.

Donald Trump, Halkbank davasının savcısını görevden aldı!.
21.06.2020
A+
A-

ABD’de Halkbank davasının savcısı olarak bilinen Geoffrey Berman, Başkan Donald Trump tarafından görevden alındı. Berman’ın dün akşam istifa etmeyeceği yönünde yaptığı açıklamalar kriz çıkarmıştı.

ABD Adalet Bakanı William Barr, ABD Başkanı Donald Trump’ın Manhattan savcısı Geoffrey Berman’ı görevden aldığını duyurdu. ABD’deki Halkbank davasının savcısı olarak bilinen Berman, aha önce, ‘istifa etmeye niyeti olmadığını’ söylemişti.

“Halka gösterişi tercih etmiş oldunuz”

Adalet Bakanı Barr’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Ne yazık ki, dün geceki açıklamanızla, halka hizmete değil halka gösterişi tercih etmiş oldunuz. İstifa etmeye niyetinizin olmadığını ilan ettiğiniz için, Başkan’dan sizi görevden almasını istedim ve bunu yaptı.”

Kriz yaşanmıştı

ABD Adalet Bakanlığı, daha önce Başkan Donald Trump’a yakın isimleri soruşturan New York (NY) Güney Bölge Başsavcısı Geoffrey Berman’ın yerine başka bir ismin getirileceğini açıklarken, Berman ise istifa etmeyeceğini duyurmuştu.

Adalet Bakanlığı ile NY Güney Bölge Başsavcısı arasında yaşanan istifa polemiği, Amerikan kamuoyunda cuma gecesine damga vurmuştu.
Bakan William Barr imzasıyla yapılan açıklamada, “Başkan Trump’ın NY Güney Bölge Başsavcılığına Jay Clayton’ı aday göstereceğini açıklamaktan memnuniyet duyuyorum. Başkan, halen New Jersey Bölge Savcısı olan Craig Carpenito’yu vekaleten NY Güney Bölge Başsavcılığına atamıştır. 2,5 yıldır yürüttüğü görevin ardından koltuğundan ayrılan Geoffrey Berman’a da teşekkür ediyorum.” ifadeleri kullanılmıştı.

Ancak Barr’ın açıklamasından kısa süre sonra Başsavcı Berman, başsavcılığın Twitter hesabından yazılı bir açıklama yaptı.

“İstifa etmeyeceğim”

İstifa ettiğine ilişkin haberi bakanlığın açıklamasında gördüğünü belirten Berman, açıklamasında, “İstifa etmedim ve etme niyetim de yok ancak Başkan tarafından önerilen bir aday Senato tarafından onaylanınca görevimden ayrılacağım.” ifadesine yer verdi.
Berman ayrıca, halen masasında bulunan soruşturma dosyalarına aynı hızla bakmaya devam edeceğini bildirdi.

Öte yandan, Amerikan medyasına konuşan bazı Adalet Bakanlığı yetkilileri, Berman’a bakanlıkta üst düzey birkaç pozisyon önerildiğini, ancak Berman’ın bunları reddettiğini belirtti.

Bu açıklamaların ardından Beyaz Saray Basın Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, Trump’ın Berman’ın yerine Clayton’ı aday göstermeyi düşündüğü kaydedildi.

Halkbank davasına bakan savcı olarak biliniyor

Trump’ın adayının öncelikle resmen Kongreye iletilmesi ve söz konusu adayın Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senatoda onay alması gerekiyor.

Aynı zamanda Halkbank davasına bakan savcı olarak da bilinen Berman, daha önce Trump’ın eski avukatı Michael Cohen ve halen Trump’ın kişisel avukatlığını yapan Rudy Giuliani gibi birçok isme ilişkin yürüttüğü soruşturmalarla tanınıyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.