Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bitcoin 110 bin dolara dayandı…
İBB’nin gölge başkanının hesabından 1,5 milyar TL çıktı!.
Bakanlık koltuğundayken dev ihaleler verdikleri holdinglere yönetici oldular!.
İmamoğlu’nun saklattığı cep telefonu ele geçirildi!.
Ahmet Minguzzi’yi öldüren katilin kullandığı bıçak suç aleti sayılmadı!.
DEM Parti’den Cumhur İttifakı’na “Süreci Hızlandırın” çağrısı..
Suriye’ye uygulanan tüm yaptırımlar kaldırılıyor..
İBB’ye 3. dalga hırsızlık operasyonu..
Ayarları bozulan Özgür Özel hırsızlarını Hz. Yusuf’a benzetmeye başladı!.
CHP’nin İzmir mitingi fos çıktı!.
İmamoğlu’nu zora sokacak bir itiraf daha: Bavullarla Para Alıp Naylon Fatura Kesiyorduk!.
Sokak köpekleri ile kanser hastalarını ziyaret eden AK Partili vekile tepkiler çığ gibi!.
Joe Biden’in prostat kanseri olduğu açıklandı!.
Şampiyon Galatasaray…
PKK’nın fesih kararı sonrası DEM Parti’den ilk İmralı ziyareti..
Bahçeli’den Terörsüz Türkiye hedefinde 7 maddelik çağrı..
Fenerbahçe Eylül’de olağanüstü kongreye gitme kararı aldı..
Kongre için imza toplayan derneği bastı!.
Eurovision’da Azerbaycan’dan İsrail’e 12 tam puan!.
Kartalkaya’daki otel yangınında istenen cezalar belli oldu..
İsrailli kahpeden kan donduran sözler: Gazze’deki bütün çocuklar öldürülmeli!.
Fenerbahçe olağanüstü kongreye gidiyor..
İstanbul’daki Barış Zirvesi başladı..
5 adımda Terörsüz Türkiye…
CHP İmamoğlu’nu Başbakan yapma hayallerine devam ediyor..
PKK elindeki silahları nereye bırakacak?.
Metin Arolat’ın alkol ve uyuşturucudan öldüğü ortaya çıktı!.
Dünyanın gözü İstanbul’daki barış zirvesinde..
Demirtaş’ın tahliyesine ilişkin AKP’den ilk sinyal..
PKK’nın silah bırakma kararı anketlere nasıl yansıdı…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Dünyayı sarsan skandalın ardından katil çıktı!.

Dünyayı sarsan skandalın ardından katil çıktı!.
22.07.2021
A+
A-

Onlarca ülkede, siyasetçi, STK yetkilisi ve gazetecinin telefonunun izlendiği skandaldan, İsrail’in eski Başbakanı Netanyahu’nun parmağı çıktı.

Dünyayı sarsan skandalın ardından Netanyahu çıktı!

Dünyayı sallayan, İsrail merkezli siber güvenlik şirketi NSO’nun ürettiği “Pegasus” adlı casus yazılım skandalının arkasından eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu çıktı. Onlarca ülkede yüzlerce siyasetçi, sivil toplum yetkilisi ve gazetecinin telefonunun dinlendiği skandalda, İsrail devletinin bizzat dahli olduğu belirlendi. Gelişmiş savunma sanayii ürünlerini dış politikasında araç olarak kullanmayı bir strateji haline dönüştüren Tel-Aviv’in, benzer şekilde siber güvenlik/casusluk alanındaki uzmanlığını da aynı şekilde ilişki kurmak ya da geliştirmek istediği ülkeler için bir havuç olarak kullandığı belirtildi. NSO’ya ait Pegasus adlı casus yazılımın da tıpkı diğer savunma sanayii ürünleri gibi İsrail hükûmetinden ihraç lisansı alması gerektiği kaydedildi. Yazılım ancak İsrail Savunma Bakanlığının izninden sonra ikincil ülkelere ihraç edilebiliyor. Özellikle Binyamin Netanyahu’nun Arap ülkeleri ile diplomatik ilişki kurma ve güven kazanma politikasında, NSO’nun sahip olduğu teknolojinin önemli yer tuttuğu belirtildi. Haaretz gazetesinin “Netanyahu nereye gitse onu NSO izledi” başlıklı haberinde, eski İsrail Başbakanı’nın ziyaret ettiği ya da diyalog kurduğu her ülkenin kısa sürede Pegasus casus yazılımına da sahip olduğu belirtildi.

Ön satış ofisi başbakanlık

Gazete, “Pegasus Diplomasisi” adını verdiği süreçte, İsrail’de en uzun süre kesintisiz başbakanlık görevinde bulunan Netanyahu döneminde diplomatik ilişkilerin geliştiği ülkelerde aynı dönemde Pegasus’un izine de rastlandığına dikkat çekti. İsrail Başbakanlık Ofisi’nin adeta NSO için bir ön satış ofisi gibi çalıştığını vurgulayan gazete, Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) Bahreyn’e, Suudi Arabistan’dan Macaristan’a ve Hindistan’a kadar pek çok ülkeyle ilişkilerin Netanyahu döneminde zirve yaptığını belirterek, bu ülke yönetimlerinin aynı zamanda NSO müşterisi olduğunu da kaydetti. Örneğin Hindistan’da Pegasus’un ilk kullanımının, ülkenin aşırı sağcı Başbakanı Narendra Modi’nin Temmuz 2017’de İsrail’e yaptığı ziyaretle eş zamanlı olduğu bildirildi. Yine İsrailli bir siber güvenlik şirketinden hizmet almak isteyen BAE firmasının, “Netanyahu ile konuşsak bu durumu kolaylaştırır mı?” sorusunu doğrudan ilettiği de kaydedildi. Haberde İsrail hükûmetinin, Suudi Arabistan’ı da siber güvenlik alanındaki yetenekleri ile ikna etmek istediği ve NSO’nun burada devreye girdiğine de yer verildi. İsrail’in geçen yıl diplomatik ilişki kurduğu BAE ve Bahreyn gibi ülkelerle güven köprüsünü Pegasus gibi casus yazılım ürünlerini satarak kurduğu belirtiliyor. Pegasus’un başta Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda katledilen Gazeteci Cemal Kaşıkçı olmak üzere Riyad ve Abu Dabi’nin tehdidi altında bulunan onlarca muhalif ismin takip edilmesinde kullanıldığı belirlenmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.