Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran’ın dünyaya rezil ettiği Trump yine içi boş tehditler savurmaya devam etti!.
İran Kahpe İsrail’i füzelemeye devam ediyor!. Şimdi de Hafya’daki petrol rafinerisini vurdu!.
CHP’li başkanın taciz ettiği 16 yaşındaki kızı öldüren sürücü bakım kim çıktı!.
CHP’li Başkanın taciz ettiği kız çocuğunun şüpheli ölümü!.
CHP’li başkan belediye bütçesi ile 4 ayrı sevgilisine dünyayı dolaştırmış!.
İran İsrail ve ABD üslerini füzelerle inletirken Trump aptalca yalanlarına devam ediyor!.
Özlem Gürses 16 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden CHP’li başkanı AK Partili gibi servis etti!.
İran füzesi korkusu İsrailli milletvekillerini fare deliklerine tıkadı!.
Orta Doğu bataklığına saplanan Trump şimdi de “Hürmüz Boğazı’nı ele geçirdik” yalanına sarıldı!.
İsrail ve Amerika İran’ın elektrik santrallerini vurdu!.
İsrail’de Netenyahu hükümeti ile askeri kanat arasıda gerilim tırmanıyor..
ABD’de petrolün galın fiyatı 2 dolardan 5 dolara yükseldi..
Kahpe İsrail alev alev yanıyor!.
CHP’li başkanın taciz mesajlarını ifşa eden 16 yaşındaki kıza araba çarptı!.
CHP’li Çapkın Başkanın ikinci bankamatik sevgilisi Kocaeli’de gözaltına alındı..
Parti hırsızlık ve sapıklık skandalları ile ülkenin gündemindeyken CHP’liler “Kadıköy’e Camii Yaptırmayız” eylemi düzenlediler..
İran Suudi Arabistan’daki ABD üssünü yerle bir etti..
ABD’de Trump karşıtı isyanlar başladı!.
CHP’nin Uşak Belediye Başkanı için kurduğu destek meydanı bomboş kaldı..
CHP’li çapkın başkan yedek telefonunu sevgilisinin iç çamaşırına saklamış!.
Eşel Mobil sistemi devreye alınmasaydı akaryakıt fiyatları 90 TL’yi aşacaktı..
İşte Amerikan köpekliğinin hazin sonucu!. Trump şimdi de Arapları suçladı!.
ABD istihbaratı Trump’ın “İran’ın Füze Stokları Bitti” açıklamasını yalanladı..
İran İsrail’i bomba ve füze manyağı yaptı!.
Başkan otel de 37 yaş küçük çalışanıyla basıldı, CHP’liler belediye önünde demokrasi nöbetine başladı!.
İzzet Ulvi Yönter MHP Genel Başkan Yardımcılığından istifa etti..
Volkswagen İsrail’in demir kubbesi için silah üretecek!.
ABD’nin “Kara Harekâtı” açıklamasına İran’dan cevap: Askerlerini Kendi Üslerinde Otellerde Saklayanlar Bizden Nasıl Koruyacaklar!.
Kendisinden 37 yaş küçük çalışanı ile otelde basılan başkanını savundu!.
Çocuğu suç işleyen anne babalara hapis cezası geliyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Duruşmada gergin anlar… Ceren Damar davasında mahkeme başkanı bile dayanamadı!.

Duruşmada gergin anlar… Ceren Damar davasında mahkeme başkanı bile dayanamadı!.
24.01.2020
A+
A-

Antanya’da sınavda kopya çekerken yakaladığı Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’i (27) odasında tabancayla vurduktan sonra bıçaklayarak öldüren öğrencisi Hasan İsmail Hikmet’in (24) tutuklu yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, sanığın annesi Hatice Hikmet ve arkadaşları tanık olarak dinlendi. Mahkeme heyeti, davayı 21 Şubat’a erteledi.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, 2 Ocak 2019 tarihinde üniversite yerleşkesindeki odasında, sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından tabancayla vurulduktan sonra 17 yerinden bıçaklanarak öldürüldü.

Olayın ardından tutuklanan Hasan İsmail Hikmet, ‘tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan yargılandığı davanın 3’üncü duruşmasında hakim karşısına çıktı.

Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuklu sanık Hasan İsmail Hikmet ile birlikte Ceren Damar’ın babası Mustafa, annesi Feyza, kız kardeşi Selin, eşi Levent Şenel, meslektaşları, öğrencileri ve kadın örgütlerinin temsilcileri ile tarafların avukatları hazır bulundu.

SANIK AVUKATINA TEPKİ

Türkiye Barolar Birliği Kadın Komisyonu ile Ankara İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği de davaya katılma talebinde bulundu. Bunun üzerine sanık Hasan İsmail Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak, “Bu bir kadın cinayeti değildir. Kadının cinsiyetinden dolayı işlenmiş bir cinayet değildir. Burada bir kadın cinayet yoktur” dedi.

Salonda bulunanlar, sanık avukatı Bıçak’a tepki gösterdi. Daha sonra avukat Bıçak, savunma sırasında sözlerinin bölündüğünü belirterek sitem etti.

Ardından Mahkeme Başkanı Hasan Şatır da, sanık avukatı Vahit Bıçak’ın kendi sözlerini bölmesine tepki göstererek, “Sen de benim her lafıma müdahil olma oradan. Sen de benim işime karışma, avukat bey otur yerine” dedi.

SANIĞIN ANNESİ DİNLENDİ

Duruşmada daha sonra tanıklar dinlendi. Tanıklardan sanığın annesi Hatice Hikmet, Türkiye’nin ilk kadın keskin nişancılarından olduğunu söyleyerek, “Olay esnasında oğlum ilk benimle telefonda görüştü. ‘Okulda bir olay meydana geldi çok üzgünüm, gelip beni alır mısınız?’ dedi. ‘Ben intihar edeceğim anne’ dedi.

Babasını aradım, yoldan taksiyle babasını aldık. Sabit bir yerde kalmasını istedik. Bir AVM’nin önünde buluştuk. Oğlumu önce sakinleştirmeye çalıştık. Üzerindeki silah ve bıçağı aldıktan sonra emniyete teslim ettik.

Çocuğumu hukukçu olsun diye gönderdik biz okula; ama olmadı. Cinsel taciz olacağına asla inanmıyorum.

Anneyim ben hiç bir şey yapmadıysam 9 ay dağlarda karnımda taşıdım” diyerek gözyaşı döktü. Mahkeme Başkanı Hasan Şatır bunun üzerine, “Tamam, başkaları tüp bebek mi yapıyor?” dedi.

‘KOPYA ÇEKMEYEN ÖĞRENCİ Mİ VAR’ SÖZLERİNE TEPKİ

Ardından Damar ailesinin avukatı, sanığın annesine, “Oğlunuzun kopya çektiğini biliyor muydunuz?” diye sorunca avukatları Vahit Bıçak cevap vererek, “Türkiye’de kopya çekmeyen öğrenci mi var?” dedi.

Sanık avukatının bu sözleri de salonda bulunanların tepkisine neden oldu. Tanık olarak dinlenen sanığın dedesi İsmail F., tanık Yiğit A. ve Hasan A. sanıkla Ceren Damar’ın ilişkisi olduğunu iddia etti.

Mahkeme heyeti, davayı 21 Şubat’a erteledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.