Site Rengi

HABER ÖZETİ
Rakı masasında Selâ okutan MHP’li partiden kovuldu..
Suriye’de son durum..
Terörden temizlenen Afrin’de eve dönüşler başladı..
Mehmet Akif Ersoy’un eski eşi SHOW TV’den kovuldu!.
CHP’nin yönettiği İstanbul’da ulaşım sistemi yine çöktü!.
Yoğun kar yağışı nedeni ile İstanbul’da motorsikletlere trafik yasağı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye Lideri Şara’ya ateşkes telefonu..
Türkiye ve ABD’den Suriye’deki ateşkes sonrası peş peşe açıklamalar!.
Petrol kuyularının kontrolü artık Suriye Devleti’nde..
Suriye’de ateşkes tamamen sağlandı..
Suriye’nin kaderini Cumhurbaşkanı Erdoğan belirledi!.
MHP Lideri Bahçeli’den Suriye için 8 maddelik yol haritası..
Deyrizor, SDG’den kurtarıldı..
İran’daki protestolarda binlerce kişi hayatını kaybetti!.
Gaziantep beraberliği sonrası Galatasaray’da istifa sesleri..
Meteoroloji’den Marmara ve Ege bölgesi için fırtına uyarısı!.
Trump, ABD’nin Grönland planına karşı çıkan ülkelere ek vergi getirildiğini duyurdu..
2025 yılında trafik kazalarında 3 bin 481 kişi yaşamını yitirdi..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gazze daveti..
Hamaney’den İran halkına ABD uyarısı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den CHP’nin karne palavrasına cevap!.
Tankların namlusu kalkınca YPG kaçacak delik aramaya başladı..
Kütahya Valisi iş beğenmeyen gençlere isyan etti!.
Ümit Karan Uyuşturucu İmâl Etmek ve Satma suçundan tutuklandı..
Eyüpspor’a kayyum atandı!.
Oktay Kaynarca’nın uyuşturucu testi negatif çıktı..
Rus büyükelçi Karlov suikastının planlayıcısı firari FETÖ’cü adını değiştirdi!.
Kent Kerhanesi’nin skandal detayları ortaya çıktı!.
İran’dan ABD’ye savaş resti!. SALDIRILARA ANINDA KARŞILIK VERİRİZ!.
ABD ile Danimarka, Grönland’ın satın alınması konusunu görüşecek..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

”Eğitimin yüzde 50’si 5 yıl içinde dijitalleşecek”

UZAKTAN Eğitim ve Eğitim Teknolojileri Koordinatörü Yücel Tekin, teknolojinin eğitimde hızla etkisini göstermeye başladığına dikkat çekti. Uzaktan eğitimdeki artışın örgün eğitime oranla 2 kat arttığını belirten Tekin,

”Eğitimin yüzde 50’si 5 yıl içinde dijitalleşecek”
24.07.2019
A+
A-

UZAKTAN Eğitim ve Eğitim Teknolojileri Koordinatörü Yücel Tekin, teknolojinin eğitimde hızla etkisini göstermeye başladığına dikkat çekti. Uzaktan eğitimdeki artışın örgün eğitime oranla 2 kat arttığını belirten Tekin, “Eğitimin tamamı uzaktan gerçekleşmez. Elbette kampüslerde devam edecek. Ancak bölümlerin yüzde 50’sinin 5 yıl içinde online okutulacağını öngörüyoruz” dedi.

Öğrenme artık okul, üniversite gibi kurumlarda, dört duvar arasına sıkıştırılmıyor. Günümüz eğitim teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte, öğrenciler mekan ve zaman sınırlaması olmadan bilgiye ulaşılır oldu. Dijitalleşme sürecinin eğitimde hızla devam ettiğini belirten Atılım Üniversitesi Uzaktan Eğitim ve Eğitim Teknolojileri Koordinatörü Yücel Tekin, uzaktan eğitim hakkında önemli bilgiler paylaştı.

"EĞİTİM KİŞİSELLEŞEREK HAYATIMIZA GİRİYOR"

Uzaktan eğitim sayesinde öğrencilerin 24 saat boyunca eğitim içeriğine ulaşabileceğini belirten Yücel Tekin, "Teknoloji eğitimde etkisini hızla gösteriyor. Dijitalleşme hızla devam ediyor.  Bu anlamda eğitimdeki en önemli gelişim ise öğrenme yönetim sistemleri. Uzaktan eğitimde ve örgün öğretimde özellikle tüm dersler için birer web sayfası sağlanıyor. Öğretim üyeleri bu web sitesi sayesinde içerikleri öğrencilerine kolaylıkla ulaştırabiliyor. Öğrenciler de bu web sitesi sayesinde 24 saat boyunca bu içeriklere ulaşabiliyor. Eğitimde teknoloji adına en önemli gelişme bu. Yani, eğitim, zaman, mekandan bağımsız kişiselleşerek hayatımıza giriyor" diye konuştu.

ÖRGÜNE GÖRE ÖĞRENCİ SAYISI İKİ KAT ARTTI

Öğrencilerin uzaktan eğitimle birlikte ödevlerini evlerinden 24 saat boyunca gönderebildiklerini anlatan Tekin, dijitalleşmenin eğitime hız kazandıracağının altını çizdi. Uzaktan eğitimin son yıllarda daha çok tercih edildiğini de vurgulayan Yücel Tekin son rakamları ise şöyle paylaştı:

"Yükseköğretim Kurulu (YÖK) rakamlarına baktığımızda öğrenci sayıları örgünde yıllık yüzde 10 oranında artarken, uzaktan eğitimde bu sayı yıllık yüzde 26'lar civarına ulaştı. Örgün öğrenci sayısına göre uzaktan eğitim öğrenci sayıları iki kat artıyor. Uzaktan eğitimin yüzde 65'ini yüksek lisans öğrencileri oluşturuyor. Yüzde 35'i ön lisans ve geri kalanları ise yaklaşık yüzde 6'sını da lisans programları oluşturuyor. Ancak Türkiye'de tezli yüksek lisans henüz uzaktan eğitimde yok."

"SINIFLARIN DUVARLARI BUHARLAŞACAK"

Uzaktan eğitim alan yüksek lisans öğrencilerinin iş hayatında olduğunu ifade eden Tekin, "Bu kişiler arasında mühendislerden, doktorlara kadar pek çok meslek grubundan öğrenci var. Öğrencilerin çalışırken eğitimlerini devam ettirme istekleri özellikle ön planda. Öğrenci evinde kahvesini içerken eğitimin de sürdürebiliyor. Uzaktan eğitimde özellikle işletme, eğitim ve psikoloji alanlarının tercih edildiğini görüyoruz. Sınıfların duvarları buharlaşacak diyoruz. İlerleyen yıllarda eğitimin kişiselleşmesiyle beraber uzaktan eğitimin özellikle de iletişimdeki araçların gelişmesiyle beraber belki de öğrenciler hiç sınıflar da bile bir araya gelmeyecek. Eğitimin tamamı elbette uzaktan olmaz, kampüslerde eğitim devam edecektir. Ancak bölümlerin yüzde 50'si 5 yıl içinde online olacak" değerlendirmesinde bulundu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.