Site Rengi

HABER ÖZETİ
Suriyelilerin dönüşünü hızlandıracak 3 aşamalı plan başladı!.
Kaçarak yurt dışına giden doktorlar tıpış tıpış geri dönmeye başladı!.
Türk baba ve oğlu Monaco prensesinin oğlunu tekme tokat dövdü..
Bakan Fidan’dan PKK’nın uzantısı SDG’ye son çağrı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
Merkez Bankası faizi %38’e indirdi..
Orta Doğu’dan umudunu kesen ABD Latin Amerika kaynaklarına göz dikti!.
TBMM’de iğrenç taciz skandalı!.
Eski spikerden Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal iddialar: BU SAPIK HERİFİN TACİZLERİ YÜZÜNDEN KITA DEĞİŞTİRDİM!.
Güllü’yü kızının aşağı attığı TÜBİTAK raporu ile ortaya çıktı!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında ağzıları açık bırakan fuhuş çetesi ve uyuşturucu iddiaları!.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
FED faiz kararını açıkladı..
Ahmet Çakar ve eşinin dudak uçuklatan para trafiği MASAK raporunda!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı: Kararlıyız, Sabırlıyız, Samimiyiz..
Kahpe İsrail’i Türkiye korkusu sardı!.
CHP’li vekilin 15 Temmuz iddiasına Efkan Ala’dan sert yanıt: iddianı ispat etmezsen şerefsizsin!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Ekrem İmamoğlu Ayasofya’ya davet edildi mi? Kararını açıkladı!.

Ekrem İmamoğlu Ayasofya’ya davet edildi mi? Kararını açıkladı!.
23.07.2020
A+
A-

Ayasofya‘nın açılışı nedeniyle cuma günü İstanbul’da tarihi bir ana tanıklık edilecek ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu o tarihte İstanbul’da olmayacak. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İmamoğlu’nun Eyüp Sultan Camisi’nde Yasin okuyan, cuma namazı kılan bir siyasi figür olarak öne çıktığını hatırlattı ve cuma namazını Ankara’da Hacı Bayram Camisi’nde kılacağını belirtti..

Ayasofya heyecanı sürüyüor. Yarın özel davetlilerin katılacağı cuma namazında İBB Başkanı İmamoğlu olmayacak. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de “Ayasofya’ya kim gidiyor, kim gitmiyor diye bir çetele tutma peşinde değilim. İsteyen gider, istemeyen gitmez. 86 yıl sonra Ayasofya cami olarak ibadete açılıyorsa, sınırlı sayıda cuma namazı da Ayasofya’da olacaksa “Ekrem İmamoğlu da gidiyor mu” diye sormak benim görevim. ” dedi ve İmamoğlu’nun basın danışmanı Murat Ongun’la görüştü.

Ongun’a Ayasofya’nın açılışına davet edilip edilmediğini sorduğunu söyleyen Selvi, ‘Davet edilmedik’ cevabını aldığını ifade etti.

Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Ayasofya’nın açılışında bir sıkıntı yaşanmaması için bir dizi önlem aldığını da duyurdu.

İşte Abdulkadir Selvi’nin yazısından ilgili bölüm:

AYASOFYA’nın açılışı nedeniyle cuma günü İstanbul’da tarihi bir ana tanıklık edilecek ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu o tarihte İstanbul’da olmayacak. İmamoğlu, Ayasofya’nın açılışı nedeniyle özel davetlilerin katılacağı cuma namazında Ayasofya’da olmayacak. İmamoğlu’nun cuma namazını Ankara’da Hacı Bayram Camisi’nde kılacağı söylendi.

Ayasofya’ya kim gidiyor, kim gitmiyor diye bir çetele tutma peşinde değilim. İsteyen gider, istemeyen gitmez. İsteyen cuma namazı kılar, istemeyen kılmaz. Benim yaptığım sadece tarihe tanıklık etmek. Zaten gazetecinin görevi de bu değil mi? 86 yıl sonra Ayasofya cami olarak ibadete açılıyorsa, sınırlı sayıda cuma namazı da Ayasofya’da olacaksa “Ekrem İmamoğlu da gidiyor mu” diye sormak benim görevim. Ayrıca İmamoğlu, Eyüp Sultan Camisi’nde Yasin okuyan, cuma namazı kılan bir siyasi figür olarak öne çıkmıştı. Yerel seçimlerde de muhafazakârlardan oy almayı başarmıştı. O nedenle İmamoğlu’nu merak ediyorum. Tunceli’nin Komünist başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu olsa sormazdım. Ekrem İmamoğlu’nun Ayasofya’nın açılışına katılmayacağı, Ankara’da Lozan’la ilgili bir toplantıya katılacağı haberleri üzerine İmamoğlu’nun basın danışmanı Murat Ongun’u aradım. İmamoğlu’nun Ayasofya’nın açılışına davet edilip edilmediğini sordum. “Davet edilmedik” dedi. İmamoğlu’nun cuma namazını Ankara’da Hacı Bayram Camisi’nde kılacağını söyledi. Lozan’la ilgili bir program olduğunu ama İmamoğlu’nun katılımının pek mümkün görünmediğini söyledi. İmamoğlu’nun Lozan toplantısına katılmayacağı izlenimi edindim. Daha çok CHP kurultayı için Ankara’ya gelen delegelerle temas halinde olacak. Ama Büyükşehir Belediyesi Ayasofya’nın açılışında bir sıkıntı yaşanmaması için bir dizi önlem almış.

Murat Ongun’la görüştükten sonra Diyanet İşleri Başkanlığı ile irtibata geçtim. Ekrem İmamoğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Can Akın Çağlar’a davetiye gönderildiğini söylediler. Murat Ongun’la konuştuğumuzda davetiye henüz ellerine ulaşmamıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.