Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran açık açık uyardı!. Hürmüz Boğazı’ndan geçeni vururuz!.
Galatasaray İngiliz devi Liverpool’u bozguna uğrattı!.
Trump’tan U dönüşü!. İran ile görüşebileceğini söyledi!.
İsrail’in Müslüman Düşmanı Kuduz Köpeği Ben-Gvir’in İran saldırılarında öldüğü iddia edildi!.
İmamoğlu’nun avukatının şov yapmak için attığı palavra elinde fena patladı..
İran Avrupa’yı Körfez ülkelerini diplomatik krize soktu..
İran’dan Kahpe ABD’ye ve Kahpe İsrail’e ateşkes şartı!.
Hatay ve Gaziantep’e düşen füzelerin nereden atıldığı belli oldu..
Trump’ın “Savaş Bitti” mesajı petrol fiyatlarını dibe indirdi..
İran ile baş edemeyen Trump iti “Savaş Bitti” diyerek pes etti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel’i yerden yere vurdu: Şuursuz, Kifayetsiz!.
İran’dan ateşlenen füze Gaziantep semalarında etkisiz hale getirildi..
İBB Yolsuzluk Davası Başladı!. Şov yapmak isteyen İmamoğlu’a mahkeme başkanından sert uyarı!.
İran’dan ABD ve İsrail’e savaş resti: 6 ay daha savaşabiliriz!.
Petrol fiyatları son dört yılın zirvesinde..
Kabine Orta Doğu’daki savaş gündemi ile toplanıyor..
Trump: Savaşın bitiş zamanına Netanyahu ile ortak karar vereceğiz..
İran’da radyasyon alarmı!.
Trump iti İran hakkında yine tehditler savurdu!.
New York Times: Dünya Gıda Krizi ile Karşı Karşıya Kalacak..
Türkiye KKTC’ye 6 adet F-16 gönderiyor..
Trump’a rest çeken İspanyol liderden “Türklere Selam Olsun” mesajı..
Kahpe ABD ile Kahpe İsrail İran’ı yoğun bombardıman altına aldı!.
ABD’ye muhbirlik yapan İranlı general İsrail’de görüldü..
Dev derbinin galibi Galatasaray oldu..
Türkiye F-16’ları Kuzey Kıbrıs’a konuşlandırdı..
İran Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye kalkan gemileri vuracağını açıkladı..
ABD İran füzelerine koordinatları Rusya’nın sağladığını iddia etti!.
Fahrettin Altun Vatikan Büyükelçiliğine atandı..
DEM Parti, 8 Mart’ın resmi tatil ilan edilmesi için kanun teklifi verdi..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Ekrem İmamoğlu hakkında ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla dava açıldı!.

Ekrem İmamoğlu hakkında ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla dava açıldı!.
11.01.2023
A+
A-
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla yeni bir dava açıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezasına çarptırıldı.Yaşananların ardından yeni bir gelişme yaşandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla yeni bir dava açıldı.

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemi

Dava konusu süreç; İçişleri Bakanlığı’nın, Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde ilişkin yaptığı bir inceleme ile başladı.

İnceleme konusu 29 Aralık 2015’te gerçekleştirilen bir ihaleydi.

Beylikdüzü Belediyesi, Kültür Merkezleri’nde Personel Çalıştırılması ve Kültür Sanat Organizasyonları Hizmet Alım İşi ihalesine çıktı.

İhaleyi E., firması kazandı. Ancak; firmanın yeterliliğinin bulunmadığını öne süren ikinci firma olan B., şirketi itirazda bulundu. Ancak bu itiraz belediye yetkililerince reddedildi.

Ekrem İmamoğlu hakkında ihalaye fesat suçlamasıyla dava açıldı #1

 

Savcılık, İmamoğlu ile 7 ismin ifadesini de aldı

Konu İçişleri Bakanlığı gündemine geldi.

Bakanlık; ihale süreciyle ilgili inceleme başlattı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği, inceleme sonucunda; hazırladığı raporu Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

Başsavcılık; Başkan İmamoğlu ile birlikte ihalede sorumlu olduğu belirtilen isim hakkında soruşturma izni istedi. Bakanlık izin verdi, izne itiraz edilince dosya Danıştay’a taşındı. Danıştay, 20 Ekim 2020’de soruşturma izni verilmesini yerinde buldu.

Danıştay kararı sonrası Savcılık soruşturmasına devam etti. Savcılık, bilirkişi raporu aldı.

Raporda; söz konusu firmanın ihale şartlarını taşımadığı belirtildi. Savcılık; İmamoğlu ile 7 ismin ifadesini de aldı.

“Müvekkile cezai sorumluluk yüklenemeyeceği açıktır”

İmamoğlu’nun avukatı savcılığa yazılı ifade sundu. İmamoğlu’nun söz konusu ihale sürecinin hiçbir aşamasına dahil olmadığı ve talimat veya yönlendirme yapmadığı vurgulanan ifadede, “Müvekkilim Belediye Başkanı olarak gerek 5393 sayılı Belediye Kanunu, gerek 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve gerekse 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre ‘Harcama Yetkilisi’ ve ‘İhale Yetkilisi’ olmadığı gibi üst yönetici olarak ihale iş ve işlemlerini onaylama yetkisini de haiz değildir. Müvekkile cezai sorumluluk yüklenemeyeceği açıktır.” denildi.

Ekrem İmamoğlu hakkında ihalaye fesat suçlamasıyla dava açıldı #2

“250.086,50-TL tutarında kamu zararı”

Savcılık savunmaların alınmasının ardından soruşturmasını tamamladı.

İmamoğlu dahil 7 isim hakkında “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Savcılık; İmamoğlu ve 7 isim hakkında kamuoyunda “siyasi yasak” olarak bilinen Türk Ceza Kanunu’nun “Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma” başlıklı 53. Maddenin uygulanmasını da talep etti.

İddianamede; “Beylikdüzü Belediye Başkanlığı tarafından 2015/166031 ihale kayıt numarası yapılan Kültür Merkezlerinde Personel Çalıştırılması ve Kültür Sanat Organizasyonları Hizmet Alım İşi ihalesinde, şüphelilerin fikir ve eylem birliği içerisinde hareket etmek suretiyle ve ihale alıcısı E., şirketi lehine ancak kamu zararına neden olacak şekilde, ihaleye katılma yeterliğine veya koşullarına sahip olmayan kişilerin ihaleye katılmasını sağlamak ve teklif edilen malları, şartnamesinde belirtilen niteliklere sahip olmadığı halde, sahip olduğundan bahisle değerlendirmeye almak eylemlerinde bulunarak kamu kurumu statüsüne haiz Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’nın 250.086,50-TL fazladan para ödemesine ve neticede 250.086,50-TL tutarında kamu zararına neden olan şüphelilerin üzerlerine atılı ihaleye fesat karıştırma suçunu işledikleri anlaşılmıştır.” denildi.

Dava 15 Haziran 2023’te görülecek

İddianame Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İmamoğlu ve 7 ismin “ihaleye fesat karıştırma” suçundan yargılanacakları dava 15 Haziran 2023’te Büyükçekmece Adliyesi’nde görülecek.

Ekrem İmamoğlu hakkında ihalaye fesat suçlamasıyla dava açıldı #3
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.