Site Rengi

HABER ÖZETİ
Nobel Ödülü alan alçaktan akla zarar talep!.
Serdar Öktem cinayetinde 9 kişi tutuklandı!.
CHP’li Başkan 110 bin euro rüşveti boşluğuna geldiği için almış!.
Gazze’deki ateşkes’in tüm detayları..
Türk Barış Güçleri Gazze’de yer alacak mı…
Mescid-i Aksa’da yıllar sonra Sabah Namazı heyecanı..
Gazze’deki ateşkesin detayları belli oldu..
Yine CHP yine bavul dolusu para skandalı!.
İstanbul Altın Rafinerisi soruşturmasında 20 kişi tutuklandı!.
Gazze’deki ateşkes ile birlikte Refah Sınır Kapısı’da açılıyor..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Yeni düzenleme ile öğretmenlerin absürt kıyafetleri yasaklanıyor!.
Ateşkes sonrası yardım tırları Gazze’ye giriş yapmaya başladı..
Kapalıçarşı’da altın satışları durduruldu!.
Resmi ateşkese rağmen Kahpe İsrail Gazze’yi bombalamaya devam ediyor!.
Gazze’de ateşkes resmen başladı..
Trump 13 Ekim’de HAMAS’ın İsrailli esirleri serbest bırakacağını açıkladı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gazze’deki ateşkes ile ilgili kritik açıklama!.
MHP’li Serdar Öktem cinayetinin arkasından çetelerin hesaplaşması çıktı!.
Gazze’de ateşkes planının ilk aşaması onaylandı..
İspanya Kahpe İsrail’e karşı silah ambargosunu resmen onayladı!.
Hastaneye kaldırılan Hikmet Çetin yoğun bakıma alındı..
7 Belediye Başkanı daha AK Parti’ye geçti..
3 milletvekili daha AK Parti’ye katılıyor…
Batı’nın ikiyüzlü şerefsizliği yine ifşa oldu!.
Türkiye’nin en ünlü isimlerine uyuşturucu operasyonunu!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliyesi ile ilgili flaş gelişme..
Su borularını bile tamir etmeyi beceremeyen Mansur Yavaş Ankara’yı susuzluğa mahkûm etti!.
Yılmaz Özdil CHP’yi Besleme Trol Orduları üzerinden topa tuttu!.
AK Parti’de erken seçim hazırlıkları…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Ekrem İmamoğlu’nun X hesabı kapatıldı!.

Ekrem İmamoğlu’nun X hesabı kapatıldı!.

Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya platformu X’teki hesabı sokak çağrıları ve halkı kin ile düşmanlığa sevk etmekten erişime kapatıldı!.

İBB tarihinin en büyük yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklana Ekrem İmamoğlu, avukatları aracılığıyla X hesabından paylaşımlara devam ediyordu.

İmamoğlu’nun son olarak yaptığı sokak çağrısının ardından ‘erişim engelleme’ kararı alındı.

Mahkemenin İmamoğlu’nun sosyal medya hesabının erişime kapatılmasına yönelik kararı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile sosyal medya platformu X’e iletildi..

Gece saatlerinde İmamoğlu’nun X hesabına giren sosyal medya kullanıcıları, “Hesap erişime engellendi. Yasal talep doğrultusunda, TR sınırları içerisindeki @ekrem_imamoglu için erişim engellendi” uyarısıyla karşılaştı.

DMM’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Ekrem İmamoğlu’nun X hesabının kapatılma gerekçesine dair açıklama, İletişim Başkanılığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden geldi.

Yapılan açıklamaya göre; Ekrem İmamoğlu’nun 24 Nisan’da yaptığı paylaşım kararın alınmasında gerekçe gösterildi.

“TUTUKLULUĞUNUN SONA ERMESİNE KADAR..”

İşte yapılan açıklamanın tam metni;

Tutuklu Ekrem İmamoğlu’nun X hesabından, 24 Nisan 2025 günü yapılan paylaşımın, TCK.’nın 214. maddesinde düzenlenen suç işlemeye alenen tahrik suçunu oluşturabileceği değerlendirilerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatılmıştır. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen başka bir soruşturma kapsamında tutuklu bulunan şüpheli Ekrem İmamoğlu’nun, X hesabından yapılan paylaşımları kendisin yapmaması ve kamu düzenine zarar vermesi nedeniyle; Tutukluluğunun sona ermesine kadar (tedbiren) X hesabının erişime engellenmesi için; 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunun 8/2 delaletiyle aynı kanunun 8/A maddesi uyarınca karar verilmesi, Kararın hem Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumuna (BTK) hem de Erişim Sağlayıcıları Birliğine (ESB) gönderilmesi” talep edilmiştir.

“TALEP, İSTANBUL 8. SULH CEZA HAKİMLİĞİNCE İNCELENDİ”

Talep, İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliğince incelenmiş; Yapılan incelemede hesabın tamamına yönelik erişimin engellenmesi kararı verilmeden teknik olarak söz konusu ihlale ilişkin içeriğe erişimin engellenmesi mümkün olamayacağı gözetilerek 5651 Sayılı Kanunun 8/A maddesinin 1. ve 3. fıkraları uyarınca şüpheli Ekrem İmamoğlu’na ait X hesabının erişimin engellenmesine karar vermek gerekmiştir.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 24 Nisan 2025 tarihli talebi ve 5651 Sayılı Kanunun 8/A maddesinin 3. fıkrası uyarınca İmamoğlu’nun X hesabına erişimin engellenmesine, Kararın bir örneğinin 5651 Yasanın 8/A maddesinin 1. fırkası uyarınca gereği yapılmak üzere BTK ve ESB’ye gönderilmesine, Kararın, 5651 Sayılı Yasanın 8/A maddesinin 1. fırkası uyarınca derhal, en geç 4 saat içinde yerine getirilmesine, İki hafta içerisinde itiraz yolunun açık olacağına 24.04.2025 tarihinde karar verilmiştir.

X platformu, 24 Nisan 2025 tarihli yargı kararının ardından, Ekrem İmamoğlu’nun X hesabına erişim engeli getirmiştir..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.