Site Rengi

HABER ÖZETİ
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor…
Mazlum Kobani Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini söyledi..
Ehliyet affına veto!.
Borsa İstanbul soruşturmasında 12 kişi tutuklandı!.
Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu ve ekibine hodri meydan: SİZDEN KORKAN NAMERTTİR!.
Kılıçdaroğlu’nu devirmek için delegeleri pavyonlarda ağırlamışlar!.
İmamoğlu’nun yolsuzluk ve rüşvet sistemi ifşa oldu!.
Emeklilerin bayram ikramiyeleri yatırılmaya başlandı..
1,2 milyon maaş alan Rektör bey villasının kirasınıda devlete ödetiyor!.
ABD’nin baskısı ile İsrail 70 günlük ateşkes önerisini kabul etti!.
İBB’deki yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlıktan faydalananların sayısı 7’ye yükseldi..
Art arda korkutan depremler!.
Sırrı Süreyya Önder’in koltuğuna oturacak isim belli oldu..
Akaryakıta en okkalısından bir zam daha!.
Yeni Şafak’tan Özgür Özel için bomba manşet!.
Komisyondan geçen yeni trafik cezaları cep yakacak!.
İnfaz düzenlemesinin ayrıntıları belli oldu…
Proje ortağı Seyfi Beyaz’da İmamoğlu’nu sattı!.
Altın kaçakçılığı yapan vekillere 8 aydır dokunan olmadı!.
Merkez Bankası’ndan el konulan Papara ile ilgili açıklama..
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa için 10 hukukçuyu görevlendirdiğini açıkladı..
Berat Albayrak siyasete geri dönüyor…
Papara’ya sahte bahis operasyonu!. 12 milyar vurgun yapılmış!.
Adliyede parmak sallayıp tehditler savuran İBB Başkanvekiline soruşturma!.
PKK ne zaman silah bırakacak…
İBB tarihinin en büyük vurgunu!.
Ters yönden gelip bir kişiyi öldüren Kızılay başkanının kızına hapis yok!.
Kabinede 8 Bakanın yeri değişiyor…
CHP’nin şaibeli kurultay davası 30 Haziran’a ertelendi!.
“Türkiye’nin Sorunlarını Kim Çözer” anketi…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Erbakan Hoca’nın tarihi konuşması yeniden gündemde!. “Bu düzen değişmeden bu millet rahat etmez!.” (Tıkla İzle)

Erbakan Hoca’nın tarihi konuşması yeniden gündemde!. “Bu düzen değişmeden bu millet rahat etmez!.” (Tıkla İzle)
21.01.2020
A+
A-

Milli Görüş’ün merhum lideri Necmeddin Erbakan hocanın 1991 yılında katıldığı bir televizyon programında yaptığı faiz açıklaması bugün dahi tazeliğini koruyor. Faizci kapitalist düzenin vatandaşları ezdiğini söyleyen Erbakan Hoca, “Bu düzen değişmeden bu millet rahat etmez” ifadelerine yer vermişti..

Milli Görüş’ün merhum lideri Prof. Dr. Necmeddin Erbakan, Bülent Ecevit, Erdal İnönü, Mesut Yılmaz ve Süleyman Demirel gibi siyasilerin de katıldığı bir programda faizci kapitalist düzen ile ilgili ders niteliğinde açıklamalar yapmıştı. Faizci kapitalist düzenin uyguladığı haksız vergilerle vatandaşları ezdiğini belirten Erbakan faizlerin kalmadan bu işin düzelmeyeceğini söylemişti.

“Bugün 60 milyon insan satın aldıkları mallar içerisinde 40 trilyon faiz ödüyor. Bu faizler de ne acı ki alınan dış borçların faizi olarak dışarıya gidiyor. Türkiye 50 milyar dolar dış borç yapmış 70 trilyon da iç borç yapmış ve bu millet bu iktidara 8 senede bin trilyon Türk Lirası para verdi takribi bir hesapla borç olarak vergi olarak. Bunların hepsi israf edilmiştir. Zaman kaybedilmiştir ve milletimiz ezilmiştir” diyen Erbakan Hoca konuşmasında şunları söylemişti:

“Yapılan iş şudur; önce bütün satın alınan malların içerisinde ödenen faizler dış borç faizi olarak Amerika’daki siyonist bankalara gidiyor. Oradaki para da Suudi Arabistan ve Kuveyt’in petrol parasıdır. Biz bunlarla iyi münasebet kurup bu paraları çok daha uygun şartlarla yararlanabileceğimiz halde onlardan almıyoruz bu bankalardan alıyoruz ve bunlara senede 8 buçuk milyar dolar faiz ödüyoruz. Sıcak dözivin faizini de hesaba katarak söylüyorum bu rakamı. İşte milletimizi ezen budur. Bu iktidarlar zenginlerden vergi almıyor. Onların parasını senede yüzde 60 faizle hazine bonosu diye alıyor. Sonra yüzde 60 fazlasıyla geri veriyor. Kim ödüyor bunu işte bu şikayeti yapan milyonlar.”

Faizci kapitalist düzenin bir köle sistemi oluşturduğunu dile getiren Erbakan Hoca faizlerle ve yüksek vergilerle geçinemeyen vatandaşların cebindeki paraların çalındığını söylemişti. Erbakan Hoca, “Bundan başka piyasaya karşılıksız para sürülüyor. Bu karşılıksız parayla da vatandaşların cebindeki paranın yılda yüzde 25’i çalınıyor haksız olarak alınıyor. Bundan başka merkez bankasına birini oturtmuşlar her gün paranın değerini emirle değiştiriyorlar. Böylece de vatandaşın cebindeki paranın yüzde 25’i çalınıyor” demişti.

“Bu düzen değişmeden bu millet rahat etmez”

Erbakan, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

“Bu fakir fukara millet hırsız çalmasın diye parasını koyacak yer yok bankaya koyuyor. Onlar götürüyor bu düzenin koruduğu holdinglere batık kredi olarak veriyor. Bizim bu vatandaşlarımızda böylece ezilip duruyor. Bankalarda mevduat faizi yüzde 60 kredi faizi yüzde 120 Şuradan alıp buraya dönerken yüzde 60 zam koyuyor. Şu gömleği yapan esnaf yüzde 120 faiz ödeyip para alıyor. Faizi ödeyip masrafa yazıyor. Gömleği satarken o parayı bana ödetiyor ve bütün paralar da batık kredilerin tamiri için gidiyor. Yani bu bankalar fakir fukaradan parayı alıp zenginlere veren birer emme basma tulumbadır. Bu düzen değişmeden bu millet rahat etmez”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.