Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meksika’daki kartel çatışmaları nedeni ile9 bin 500 asker sahaya indi..
Hacılar Külliye’de..
İmralı’dan ikinci aşama mesajı 27 Şubat da gelecek..
Akın Gürlek’e 1 hafta zaman veren Özgür Özel’den tık yok!.
Avrupa Birliği’nden Trump’un ek vergi uygulamasına misilleme..
Mahkeme kurultay davasının İBB dosyası ile birleştirilmesine karar verdi..
Trump İran’ı tehdit etmeye devam ediyor..
Murat Aci’nin katilleri Eylem Tok ve Bülent Cihantimur istenen ceza belli oldu..
Meksika’daki Kartellerin hesaplaşmasında 55 kişi hayatını kaybetti..
ABD yine eşek yerine koyacak sözde Kürt guruplar buldu..
TBMM Başkanı Kurtulmuş CHP Lideri Özel’i ziyaret edecek..
CHP’de Bay Kemâl’i geri getirme operasyonu başladı..
Rusya ile İran arasında 500 milyon euroluk gizli anlaşma..
Gözler yarın Beştepe’deki terör ve emekli ikramiyesi kararında..
İstanbul’da kuduz vakaları patlak verdi..
ABD ile İran arasındaki müzakereler perşembe günü devam edecek..
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Erdoğan’ın eski avukatı Ali Özkaya’dan İlker Başbuğ’a tepki: “Kanuna ayar vermeye kalkmak kimsenin haddi değil!.” (video haber)

Erdoğan’ın eski avukatı Ali Özkaya’dan İlker Başbuğ’a tepki: “Kanuna ayar vermeye kalkmak kimsenin haddi değil!.” (video haber)
09.02.2020
A+
A-

İlker Başbuğ’un TBMM’yi hedef alan açıklamalarına tepki gösteren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve Başkan Erdoğan’ın eski avukatı Ali Özkaya, “TBMM’nin yasama organı sıfatıyla çıkarttığı kanuna ayar vermeye kalkmak kimsenin haddi değil” ifadelerini kullandı. Özkaya, “Gerçek dindarlar namaz kılıyor veya eşi örtülü diye YAŞ kararları ile atan İlker Başbuğ ve zihniyeti idi” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski avukatı Ali Özkaya; Genelkurmay Eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasını sağlayan yasanın FETÖ tarafından istendiğine yönelik iddialarına tepki gösterdi.

Özkaya, “TMMM’nin yasama organı sıfatıyla çıkarttığı kanuna ayar vermeye kalkmak kimsenin haddi değildir. Eğer kanun anayasaya aykırı ise Anayasa Mahkemesi’nin denetimi vardır. İptal veya itiraz davası olabilir. Bu ülkenin en kibar ve naif Başbakanı ve iki bakanı askeri cunta tarafından idam edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Ali Özkaya, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki şahsi hesabından İlker Başbuğ’un açıklamalarını eleştirdi:

“1960, 1963, 1971, 1980, 1997, 2007 ve 2016’da olmak üzere birçok darbe ve onlarca da darbe teşebbüsü bu ülkede yaşanmıştır. 1960 Anayasası ile askeri ve yargısal vesayet tüm milleti adeta esir almıştır. Milletin inanç değerleri tam bir baskı ve sindirmeye tabi kılınmıştır.

Laiklik ilkesi adeta ‘dinsizlik’ şeklinde uygulanmıştır. Müslüman milletin inancını yaşamak istemesi ağır cezai müeyyidelere tabi kılınmıştır. AK Parti, yasaklar-yolsuzluk ve yoksulluk ile mücadele için kurulup iktidara gelmiştir. Vesayet organları, iktidarı boğmak istemiştir.

2003-2004-2005 yıllarında yaşanan darbe teşebbüsleri, 2007 e-Muhtırası, 2008 kapatma davası ve sonraki süreçleri hep beraber yaşadık. FETÖ ilk soruları çaldığında yıl 1986. Gerçek dindarlar namaz kılıyor veya eşi örtülü diye YAŞ kararları ile atan İlker Başbuğ ve zihniyeti idi.

Namaz kılmayan, içki içen ve solcu komutanların kızları ile evlenen FETÖ’cüler görevde yükselten de aynı zihniyetti. 28 Şubatta İHL ile yerli ve milli cemaatleri baskı altına alıp FETÖ’nün önünü açıp küçük ilçelere kadar kolej açtıran ve herkesi bunların dersanesi yönlendiren de aynı zihniyetti.

Bu kirli ve istihbari yapı en çok askeri dönemlerde ve ara rejim dönemlerinde gelişti. FETÖ, kendisine yer açmak için herkesi örgüt kazanına atınca bunlara karşı çıkan yine Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan oldu. Eğer Sayın Cumhurbaşkanımız olmasaydı, sizin hepiniz bugün Silivri’de idiniz.

2009 yılında yapılan kanun değişikliği uluslararası hukuka uygun ve askeri vesayeti kıran bir düzenlemedir. Yasama faaliyeti süreçlerini bilenler benzer binlerce uygulama olduğunu bilir. Anayasanın 83. maddesi açıktır. Hiçbir milletvekiline bu sözü söylemek kimsenin haddi değildir.

Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde cezaevinde bulaşık yıkamaktan kurtulanlar ve 2023 hesabı yapanlar bilsin ki Büyük Türk Milleti, egemenliğini hiçkimseye bırakmaz ve vesayetçilere geçit vermez…”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.