Site Rengi

HABER ÖZETİ
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin de Terörün Bitmemesinde Hataları Oldu!.
Diyarbakır Anneleri’nden Terörsüz Türkiye için tam destek..
ABD’li Biyükelçiden silah bırakan PKK için flaş sözler!.
Erdoğan’ın tarihi konuşmasına saatler kaldı..
Pervin Buldan’dan silah bırakma süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Menzil Tarikati’ndeki miras kavgası büyümeye devam ediyor!.
Yiğit Bulut hayatını kaybetti!.
PKK’nın silah bırakacağı tarihi gün geldi..
Bitcoin’den 112 bin dolarlık yeni rekor…
Şile Belediyesi’ndeki 300 milyonluk rüşvet operasyonunun perde arkası!.
MSB’den şehit olan askerlerle ilgili açıklama…
Silah bırakan PKK’lılar ne olacak…
6 ay içerisinde alınmayan araçlar devlet tarafından satışa çıkarılacak!.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun görevden alındı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan erken seçim açıklaması…
Türkiye’nin nüfusu 85 milyon 644 bin oldu..
Elon Musk’un küfürbaz yapay zekâsı Grok hakkında erişim engeli kararı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Ergun Mengi’nin itirafı ne anlama geliyor? “Montrö sadece bir araçtı!.” (video haber)

Ergun Mengi’nin itirafı ne anlama geliyor? “Montrö sadece bir araçtı!.” (video haber)
14.04.2021
A+
A-

104 emekli amiral imzalı darbe imalı bildiriye son halini veren İYİ Partili Ergun Mengi’nin itirafları gündem oldu.

104 emekli amiralin gece yarısı yayınladığı skandal bildirinin arka planı ortaya çıktı. Darbe tehditli bildiriye son halini veren İYİ Partili Ergun Mengi, bir başka imzacıyı ikna etmek için Montrö’yü bir araç olarak kullandıklarını söyledi.

Akit TV’de Murat Alan’ın sunumu ve Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu’nun yorumlarıyla ekranlarınıza gelen Manşetlerin Dili’nde, İYİ Partili Ergun Mengi’nin itirafları da masaya yatırıldı.

Murat Alan, “Bildirinin maksadı Montrö, diyorlardı. Aslında farklı noktalara dokunan kendi zihinlerindeki tepkiyi göstermek adına Montrö’yü yem yapmışlar.” dedi.

Ali İhsan Karahasanoğlu ise, “Harp okullarına girişte, öğrenciler için getirilen irtica engelinin   kaldırılması da bu bildirinin arkasında yatan sebeplerden mi, diye sormuştuk. Geldik geldik geldik, gerçekten öncesinde yapılan konuşmalarda, görüşmelerde kendilerince takunyalı diyorlar ki bundan yıllar önce Erbakan Hoca’ya da ‘takunyalı’ diyorlardı. Demek ki bu askeriye içerisinde bu isimlerde hiç değişen bir şey yok. Halen namaz kılan dindarlara ‘takunyalı’ diyorlarmış. O takunyalı amiral ile esas sıkıntımız var, diyor. İrticaya karışmanın çıkarılması var, diyor. Bir de astsubay derslerine Atatürk İlke ve İnkılap dersinin çıkarılması, diyor. Onun doğru olduğunu da sanmıyorum.” ifadelerini kullandı.

Karahasanoğlu şunları söyledi:

Demek ki dert Montrö veya milli menfaatler, hiçbirimizin itiraz etmeyeceği uluslararası arenada Türkiye’nin menfaatlerinin korunması değil, siyasi ideolojik bir bakış açısıymış. Kendilerince namaz kılanları ‘takunyalı’ olarak görüyorlar, askeriyede olmalarını istemiyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.