Ermenistan teslim oldu, Karabağ’dan çekiliyor!.
İşgal altındaki Dağlık Karabağ’da ağır kayıplar veren Ermenistan’ın teslim olma anlaşması imzalaması bekleniyor.
Azerbaycan medyasında yer alan haberlere göre, işgal altındaki Dağlık Karabağ‘da ağır kayıplar veren Ermenistan‘ın teslim olma anlaşmasını imzalayacağı belirtildi.
Ermenistan Dağlık Karabağ’daki işgal altındaki 3 ilden daha sonra da bütün Karabağ’dan çekileceği söyleniyor.
Anlaşmaya göre, Azerbaycan ordusu kurtardığı topraklarda kalacak. Türk ve Rus barış gücü Ermenistan tamamen çekilene kadar bölgede kalacak.
Paşinyan anlaşmayı imzaladı
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan gece saat 01.00’da yaptığı açıklamayla anlaşma imzaladığını resmen açıkladı. Paşinyan alınan karar için “inanilmaz acı verici bir durum” dedi.
Post Views:
1.330
BENZER KONULAR
25.09.2020
Türkiye’nin, Pakistan, Özbekistan, Ekvator Ginesi, Polonya, Moğolistan, Ukrayna ve Ruanda...
25.10.2020
Yemen’deki İran destekli Husiler, Suudi Arabistan’ın güneyinde yer alan Kral...
23.04.2020
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye’nin İdlib kentinde yaşananlara...
Kardeş ülke Lübnan’ın başkentindeki Beyrut Limanı’nda patlayıcıların bulunduğu bir binada...
16.08.2020
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Başkan adayı Joe Biden’ın Başkan...
22.08.2021
Afganistan’da Taliban’ın Kabil’de kontrolü ele geçirmesinin ardından Türkiye’ye dönmek için...
YORUMLAR