Site Rengi

HABER ÖZETİ
MHP Lideri Bahçeli’den 3. Dünya Savaşı uyarısı!.
İran’dan ABD’ye rest: Savaşırlarsa Savaşırız!.
Galatasaray’a şampiyonluk yolunda Kocaelispor darbesi..
İRAN-ABD savaşının kaderini Çin füzeleri değiştirdi!.
Trump müzakere görülmeleri sonrası yeniden tehditler savurmaya başladı..
Yüzünün ve bacağının yaralı olduğu iddia edildi!.
İRAN ile ABD arasındaki müzakerelerden neden sonuç alınamadı?.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan İsrailli Bakana muhalefetten sert yanıt!.
İran ABD ile yürütülen barış ve ateşkes müzakerelerinin sona erdiğini duyurdu..
Belçika İsrail’e gönderilen kaçak askeri teçhizatlara el koydu!.
Üsküdar Belediyesi’ndeki milyonluk rüşvet çarkı deşifre oldu..
İRAN-ABD müzakerelerinde Hürmüz Boğazı krizi patlak verdi!.
Kahpe evladı Netenyahu rahat durmuyor!.
Fenerbahçe Kayserispor’u 4 golle geçti..
İran 42 gün de ABD yalakası Arap ülkelerine 6 bin 657 füze fırlattı!.
6 saat devam eden İRAN-ABD müzakereleri sona erdi..
Iraktaki Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları belli oldu..
“Aleviler PKK’lıdır” diyen CHP Kayseri İl Başkanı istifa etti..
Hüsamettin Cindoruk hayatını kaybetti..
Çok şükür devletimiz yıllar sonra zahmet edip milletin cebine dadananlara operasyon başlatıyor!.
ABD ve İran heyetleri müzakere için Pakistan’da..
İran Hürmüz Boğazı geçiş ücretini resmileştirdi!.
İran ateşkes konusunda iyi niyetli olduklarını ancak ABD’ye güvenmediklerini açıkladı!.
Bolu Belediyesi’nde kurban vurgunu yapan Başkan Yardımcısı da tutuklandı!.
Kahpe İsrail’in Lübnan’daki katliamlarında ölü sayısı 1900’ü geçti!.
Trump yine kuduz köpek gibi havlayıp tehditler savurmaya başladı!.
Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği’ne kayyum atandı!.
5 G’ye geçişlerde abone sayısı 30 milyona yaklaştı..
Özgür Özel CHP’li Başkanların Bankamatik Sevgililerini de savundu!.
Türkiye’de sigara kullanımı 2040 yılında tamamen yasaklanacak..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Ermenistan’ın Gence’de vurduğu siviller son yolcuğuna uğurlanıyor!.

Ermenistan’ın Gence’de vurduğu siviller son yolcuğuna uğurlanıyor!.
17.10.2020
A+
A-

Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın 2’nci büyük kenti Gence’de gece saatlerinde gerçekleştirildiği saldırıda hayatını kaybeden 13 sivilden 8’i bugün toprağa verildi.

Eskerov ailesinin saldırıda hayatını kaybeden 5 ferdi, yakınları tarafından Gence’deki 4 nolu mezarlıkta Azerbaycan bayrağına sarılı şekilde toprağa verildi.

Baba Suluddin Eskerov, oğlu Bahtiyar Eskerov, eşi Sevil Eskerova, kızlar Nigar Eskerova ve henüz 10 aylık olan Narin Eskerova’nın enkaz altından cansız çıkarıldığı belirtildi.

Mezarlıkta bulunan Eskerov ailesinin yakınlarından Vugar Şerifov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Yarın Nigar Eskerova’nın doğum günüydü. 16 yaşına girecekti. Hazırlığı yapıldı ancak bugün defnedildi.” dedi.

Füzenin müstakil evlerinin üzerine düştüğünü aktaran Şerifov, “Halen şoktayız, 1 kişi değil tam 5 kişi bir aileden bir anda yok oldu.” diye konuştu.

– “MAALESEF SADECE HATİCE SAĞ KALABİLDİ”

Füzenin isabet ettiği evlerden birinde oturan ve saldırı sırasında uykuda olan Royal Şahnezerov, eşi Zuleyha Şahnezerova ve henüz 5 aylık bebekleri Medine enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

Saldırıdan sadece 3 yaşındaki kız çocukları Hatice’nin sağ kurtulduğu belirtildi.

Royal’ın yakın akrabası Feride Botanova, “Royal bankacıydı. Geçen hafta Gence’ye yapılan saldırıda birlikte olay yerini ziyaret etmiş, orada hayatını kaybedenler için karanfil bırakmıştık.” ifadelerini kullandı.

Füzenin doğrudan üzerine düştüğü evin Royal’ın ailesine ait olduğunu aktaran Botanova, “Maalesef tek bir kızı Hatice sağ kalabildi. Bu ölüm onlara hiç yakışmadı.” dedi.

“Ermenistan tekrar kente saldırır mı?” sorusuna Botanova, “İkinci defa vuran, 3’üncü defa da saldırır. Biz başka bir saldırı da bekliyoruz. Yine gece, yine uykudayken.” diye konuştu.

Zuleyha’nın annesi Sevinç Ağayeva da kızını son yolcuğuna uğurlarken ayakta durmakta zorlandı.

– AZERBAYCAN, 27 EYLÜL’DE OPERASYON BAŞLATMIŞTI

Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunun sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine 27 Eylül’de karşı saldırı başlatmıştı.

Mevzilerini kaybeden Ermenistan ordusu, Azerbaycan’ın sivil yerleşim birimlerine top ve füzelerle saldırısını sürdürmüştü.

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova’da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim saat 12.00’dan itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ’daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı “ateşkes” kararı almıştı.

Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan’ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 10 kişi ölmüş, 35 kişi yaralanmıştı.

15 Ekim’de de Terter kentinde defin töreni için mezarlığa giden sivillere yönelik düzenlenen saldırıda, 4 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı.

Bugün Gence’ye füzelerle bir saldırı daha düzenlemiş, 13 sivil yaşamını yitirmiş, 50’nin üzerinde sivil yaralı olarak enkaz altından çıkartılmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.