Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump itinin Gazze’ye 60 milyon dolarlık yardım palavrası çöktü!.
Şehit olan iki askerin güneş altında 4 saat bekletilip ölmesine kim neden oldu!.
Okullardaki Serbest Kıyafet saçmalığı nihayet sona eriyor!.
Türkiye bataklığa saplanıyor!. 3 milyonluk ev kredisinin geri ödemesi 11 milyon!.
Yerli ve Milli TOGG’u Almanlara daha ucuza satıyoruz!.
Avukatı Selahattin Demirtaş’ın önümüzdeki ay tahliye edilebileceğini açıkladı..
Emlak vergilerindeki yüzde 1.000’lik zam vatandaşı isyan ettirdi!.
Trump destekçilerinin İsrail’den nefret etmeye başladığını açıkladı!.
Avrupa’nın en büyük nükleer santraline bombalı saldırı!.
Sahte diploma çetesi!. Profesörden avukata, doktordan padişah torununa…
Diyanet’teki eskort skandalı büyüyor!.
Demirtaş’ın tahliye edilmesini Öcalan mı istemiyor!.
Tunç Soyer hakkındaki iddianame tamamlandı!. 45 yıl hapis cezası isteniyor!.
Akaryakıta çifte zam geliyor!.
Atlar koştukça Bakan Yardımcılarının cepleri doluyor!.
Kahpe İsrail’e bir darbe de Slovenya’dan!.
ABD Başkanı Trump’tan Türkiye’ye yüzde 15 gümrük vergisi kararı!.
Rüşvet soruşturmasında Muhittin Böcek’in gelini de tutuklandı!.
Eski tip sürücü belgesi yenileme süresi 3 ay uzatıldı..
Adana’da ormanları yakan vatan haini şerefsizler böyle yakalandı!.
AK Parti’nin Terörsüz Türkiye yolunda komisyon üyeleri belli oldu..
Türkiye’nin ilk kadın Generali hayırlı olsun..
Fransa ve İngiltere’den sonra Kanada’da Filistin’i tanıma kararı aldı..
Sedat Peker davasının gizli tanığı ölü bulundu!.
İmamoğlu’nun diploma iptaline karşı açtığı dava reddedildi!.
Silivri’ye gidip Ekrem’den talimat almadan CHP’nin komisyon kararını açıklayamadı!.
8,8’lik deprem ve tsunaminin ardından şimdi de yanardağ patlaması!.
Tsunami hızla ilerlemeye devam ediyor!. Birçok ülke alarmda!.
Rusya’daki depremin etkisi atom bombasının 11 bin katı gücünde!.
Gelecek partili il başkanı cinsel tacizden gözaltına alındı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Esad’ın cellatları yüz bin kişiyi işkence ile öldürmekten yargılanıyor!.

Esad’ın cellatları yüz bin kişiyi işkence ile öldürmekten yargılanıyor!.
19.06.2020
A+
A-

Berlin merkezli Avrupa Anayasa ve İnsan Hakları Merkezi örgütü (ECCHR), Esad rejimi altındaki gözaltı merkezlerinde tecavüz ve cinsel tacize uğradığı iddia edilen yedi Suriyeli için, Almanya’daki savcılara suç duyurusunda bulundu.

Avrupa Anayasa ve İnsan Hakları Merkezi, dördü kadın olmak üzere 7 Suriyelinin Nisan 2011 ile Ağustos 2013 arasında  Şam, Halep ve Hama şehirlerindeki çeşitli gözaltı merkezlerinde tutulduklarını öne sürdü.

AİHM tutuklanan şahısların; tecavüz, cinsel organlara elektrik verme ve zorla kürtaj da dahil olmak üzere çok sayıda işkencenin ve cinsel şiddetin kurbanı veya tanığı olduklarını ifade etti.

Davacılar, Esad’a yakınlığıyla bilinen istihbarat şefi Cemil Hasan dahil olmak üzere, bu suçlardan sorumlu tuttuğu dokuz üst düzey hükümet yetkilisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

AİHM’ye göre Suriye’deki savaşın başlangıcından beri gözaltı tesislerinde cinsel ve cinsiyete dayalı şiddet sivil halka karşı yürütülen yaygın ve sistematik bir saldırının parçasıydı ve bu şekilde olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz nisan ayında yine Almanya’da, Suriye hükümeti yetkililerine karşı yürütülen “savaş suçu davalarının” ilki başlamıştı.

İddianamede, 57 yaşındaki Enver Raslan, 2011 ve 2012’de insanlığa karşı suç işlemenin yanı sıra tecavüz, ağırlaştırılmış cinsel saldırı ve 58 cinayetle de suçlanıyor.

Diğer sanık Eyad el Garib de en az 30 kişiyi hapse atmak ve insanlığa karışı suç işlenmesine yardımcı olmakla itham ediliyor.

Hükümet karşıtı protestoların vahşice bastırılmasıyla başlayan Suriye savaşı, yüz binlerce insanın ölümüne ve ülkenin çatışma öncesi nüfusunun neredeyse yarısının yerinden edilmesiyle sonuçlandı.

İngiltere merkezli bir izleme grubu olan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, en az 100.000 kişinin işkence veya hükümet cezaevlerindeki korkunç koşulların sonucu olarak öldürüldüğünü tahmin ediyor.

(star)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.