Site Rengi

HABER ÖZETİ
Haydut ABD’nin Venezuela petrollerine çökme planı ifşa oldu!.
Maduro ve eşi yarın Federal Mahkeme’de hakim karşısına çıkıyor..
ABD Venezuela’ya düzenlenen operasyonun ayrıntıları paylaştı..
ABD’nin kaçırdığı Maduro’nun ilk fotoğrafı yayınlandı..
ABD’den Venezuela işgâli sonrası Küba ve İran’da gözdağı mesajı!.
Venezuela’nın kukla siyasetçisi ABD’ye “Emrinizdeyim” mesajını anında verdi!.
ABD’li kongre üyesinden olay açıklama: Dünyanın En Büyük Petrol Rezervi Bizim Olacak!.
Trump Maduro ile eşini ele geçirdiklerini açıkladı!.
200 bin TL üzerindeki transferlerde açıklama şartına erteleme..
Venezuela‘ya karadan da müdahale başladı..
CHP’den istifa eden Mersin milletvekili AK Parti’ye geçiyor..
Maduro’dan ilk açıklama: ABD Petrol ve Madenlerimizi Ele Geçiremeyecek!.
Venezuela’da seferberlik ilan edildi!.
Dünya nüfusu 8,2 milyarı aştı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşeceğini açıkladı..
Trump’ın savaş tehdidine İran’dan jet yanıt!.
Sürücülerin kâbusu olan Hız Sınırı Tabelaları kaldırıldı!.
ABD İran’dan Kahpe İsrail’in intikamını alma peşinde!.
Skoda’nın patronu yine işçilerini ikramiyeye boğdu..
Altın ve gümüş yeni yıla yükselişle başladı..
İşçiler maaş alamazken sevgilisi ile tatil kaçamağı yapan CHP’li Başkandan açıklama!.
MHP ile İyi Parti arasında “Kripto Abla” polemiği..
Türkiye’den Çin vatandaşlarına vize muafiyeti kararı..
Akaryakıta çifte yılbaşı kazığı!.
Uyuşturucu şüphelisi Şeyma Subaşı adliye de!.
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Osmangazi Köprüsü’nden yek geçiş ücreti 995 TL!.
2026 zamlı IMEI kayıt ücretleri açıklandı..
İkinci el araç piyasasında ekspertiz krizi!.
Türkiye’ye dönen Şeyma Subaşı havalimanında gözaltına aldındı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Eşcinselliğe sapıklık diyen psikoloji ekolünün kurucusu Alfred Adler’in kitabının içine skandal broşür…

Eşcinselliğe sapıklık diyen psikoloji ekolünün kurucusu Alfred Adler’in kitabının içine skandal broşür…
02.05.2020
A+
A-

Eşcinselliğin sapıklık olduğunu belirten bireysel psikoloji ekolünün kurucusu, Avusturyalı psikiyatrist Alfred Adler’in kitabının içine yayınevi tarafından skandal bir broşür konuldu.

Dünyaya ve son zamanlarda Türkiye’ye ağırlıklı olarak empoze edilmeye çalışılan eşcinselliğin sapıklık olduğunu bildiren bireysel psikoloji ekolünün kurucusu, Avusturyalı psikiyatrist Alfred Adler’in kitabının içine yayınevi tarafından skandal bir broşür yerleştirildi.

Say Yayınları tarafından sipariş verilen Alfred Adler’in Eşcinsellik Üzerine adlı kitabının içine yerleştirilen broşürde, Adler’in görüşlerinin bugün geçerli olamayacağı ileri sürüldü.

Broşürde, “Değerli okurumuz, Alfred Adler’in 1930 yılında yayımladığı ve orjinal ismi Das Problem der Homo sexualitat olan elinizdeki bu kitabı Eşcinsellik Üzerine Türkçe başlığıyla yayımladık. Bu kitabı Alfred Adler’in psikoloji tarihindeki yeri sebebiyle yayımladığımızı ancak buradaki görüşlerinin günümüz bilimsel gerçeklerini yansıtmadığını, bu nedenle de eşcinsel bireyler ve ebeveynleri için rehber nitelikte olamayacağını belirtmek isteriz.” şeklinde skandal iddialarda bulunuldu.

“Komik bir fikir korkusu”

Say Yayınları’nın broşür skandalı, ‘bir yayınevinin eser içeriği hakkında yorum yapması komik bir fikir korkusu’ şeklinde tepki çekti.

Alfred Adler’in başka eserlerini tanıtırken kendisinden ‘Çağdaş psikolojinin üç büyük devinden biri’ olarak bahseden yayınevinin algı çalışması, pek çok vaka inceleyerek teorisini ortaya koyan Adler’in ilmi emeklerine hakaret olarak nitelendirildi.

İşte Alfred Adler’e göre eşcinsel sapıkların özellikleri

Alfred Adler, ‘Eşcinsellik Üzerine’ adlı kitapta, eşcinsellik dahil sapıklıkların ortak özelliklerini şöyle sıraladı:

– Her sapıklık, erkekle kadın arasındaki büyümüş ruhsal uzaklığın dışavurumudur.

– Her sapıklık, normal cinsellik rolünün benimsenmesine karşı açığa vurulan az ya da çok güçlü bir başkaldırı, sapık kişinin zayıflamış kişilik duygusunu güçlendirmeye yönelik planlı ama bilinçdışı bir çabadır.

– Sapıklarda normal partneri değersizleştirme eğilimi hiçbir zaman eksik değildir; dolayısıyla, dikkatle bakıldı mı, partnere duyulan bir kin ve ona karşı savaş sapıkların davranışında öne çıkan özelliklerdir.

– Erkeklerdeki sapıklık eğilimi, kadının aşırı değerlendirme konusu yapılmış gücü karşısındaki aşağılık duygusunu gidermek için başvurulan kompenzasyon (dengeleme) çabasıdır. Kadındaki sapıklıklar da yine onun kendisinden güçlü gözüyle baktığı erkek karşısındaki aşağılık duygusunu gidermek amacına yönelik bir çabadır.

– Sapıklık, her zaman aşırı duyarlılığın, ileri derece bir hırs ve inatçılığın yer aldığı ruhsal yaşamdan doğup çıkar.

(yeni akit)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.