Site Rengi

HABER ÖZETİ
Avrupa’ya girişlerde pasaport kontrolüne son..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: GAZZE’YE ÖNCE BEN GİDECEĞİM SONRA SİZ..
18 yaş altı suç işleyen çocuklara Katlamalı Ceza geliyor..
Rekor üstüne rekor kıran gümüş piyasada bulunamıyor..
İsrail işbirlikçisi it ateşkes sonrası orta da kaldı!.
Hakkında soruşturma izni istenen Mansur Yavaş’tan açıklama..
Bitcoin de sert düşüş..
Yönettikleri belediyeleri b.k götürürken CHP heykel derdinde!.
Nobel Ödülü alan alçaktan akla zarar talep!.
Serdar Öktem cinayetinde 9 kişi tutuklandı!.
CHP’li Başkan 110 bin euro rüşveti boşluğuna geldiği için almış!.
Gazze’deki ateşkes’in tüm detayları..
Türk Barış Güçleri Gazze’de yer alacak mı…
Mescid-i Aksa’da yıllar sonra Sabah Namazı heyecanı..
Gazze’deki ateşkesin detayları belli oldu..
Yine CHP yine bavul dolusu para skandalı!.
İstanbul Altın Rafinerisi soruşturmasında 20 kişi tutuklandı!.
Gazze’deki ateşkes ile birlikte Refah Sınır Kapısı’da açılıyor..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Yeni düzenleme ile öğretmenlerin absürt kıyafetleri yasaklanıyor!.
Ateşkes sonrası yardım tırları Gazze’ye giriş yapmaya başladı..
Kapalıçarşı’da altın satışları durduruldu!.
Resmi ateşkese rağmen Kahpe İsrail Gazze’yi bombalamaya devam ediyor!.
Gazze’de ateşkes resmen başladı..
Trump 13 Ekim’de HAMAS’ın İsrailli esirleri serbest bırakacağını açıkladı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gazze’deki ateşkes ile ilgili kritik açıklama!.
MHP’li Serdar Öktem cinayetinin arkasından çetelerin hesaplaşması çıktı!.
Gazze’de ateşkes planının ilk aşaması onaylandı..
İspanya Kahpe İsrail’e karşı silah ambargosunu resmen onayladı!.
Hastaneye kaldırılan Hikmet Çetin yoğun bakıma alındı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Eski başyaver FETÖ’cü Ali Yazıcı hakkında karar..

Eski başyaver FETÖ’cü Ali Yazıcı hakkında karar..
17.07.2020
A+
A-

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe teşebbüsü sırasında Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davada karar çıktı. Ali Yazıcı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davada, Yargıtay’ın bozma kararının ardından eski başyaver Ali Yazıcı ve eski Dalaman Deniz Hava Üs Komutanı albay Cenk Bahadır Avcı yargılandığı davanın 7. Duruşması geçtiğimiz ay gerçekleşmişti.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya eski başyaver Ali Yazıcı, Dalaman Deniz Hava Üs Komutanı eski Albay Cenk Bahadır Avcı ve avukatları katılmıştı. Davanın karar duruşması olduğu ancak Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’ın geçtiğimiz hafta dosyaya 150 sayfalık yeni bilgi, belge ve iddiaların olduğu bir dilekçe sunduğu öğrenildi. Bu belgeler ardından sanık Ali Yazıcı iddialarla ilgili 5 soruya karşı savunma yapmak için süre talep etmişti.

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen duruşmada, Sincan Cezaevi’nde başka bir suçtan tutuklu olan Mete Semercioğlu tanık olarak dinlenmişti. Sanık Ali Yazıcı’nın avukatı Tümamiral Cihat Yaycı’nın Marmaris’te bulunan otelde olduğunu ileri sürerek davada tanık olarak dinlenmesini talep etmişti. Duruşma, karar verilmek üzere 17 Temmuz 2020 günü saat 09:00’a ertelenmişti.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Bugün davanın karar duruşması Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Ali Yazıcı ‘Cumhurbaşkanına suikastten’ Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Cenk Bahadır ise ‘Anayasayı ihlalden’ 13 yıl 4 ay hapse mahkum edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.