Site Rengi

HABER ÖZETİ
Süper Kupa Fenerbahçe’nin
Üzerinde uyuşturucu bulunan Can Yaman anında paketlendi!.
Yeniden Refah Partili İl Başkanı gazeteciyi ayağından vurdu!.
Suriye ordusu, Halep’te terör örgütü YPG/SDG işgalindeki son mahallenin de kurtarıldığını duyurdu..
İzmir’de çöp ve susuzluk salgın hastalıkları beraberinde getirdi!.
Kumar borcunu rüşvetle ödeyen CHP’li başkan yardımcısı tutuklandı!.
Sırtımızda kambur olan KKTC’de asgari ücret net 52 bin 738 TL oldu..
İstanbullular Dikkat!. Fırtına 90 KM hızla geliyor!.
İmamoğlu Suç Örgütü davasında karar açıklandı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan MİT’e Suriye talimatı..
CHP belediye başkanlarına yurt dışı tatil yasağı getirdi..
En düşük emekli maaşı 20 bin TL oldu..
Sinan Ateş’in annesi isyan etti: Oğlumu Öldürenler Belli!.
ABD Başkanı Trump: Uluslararası hukuka ihtiyacım yok!.
ABD’deki polis cinayeti protestoları büyümeye devam ediyor..
CIA İran’da tüm kahpeliklerini sergiliyor!.
SDG’ye verilen süre doldu, Suriye ordusu vurmaya başladı!.
Gazze’de görev alacak Barış Gücü Askerleri eğitime başladı..
MSB’den Suriye’ye destek açıklaması..
Site sakinlerini isyan ettiren fahiş aidatlara YDO ayarı!.
İstanbul’da beklenen kar hafta sonu geliyor..
Netenyahu’nun yolsuzluk davasına bakan yargıç trafik kazasında öldü!.
YPG ile Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışma!.
YPG ile Suriye ordusu arasındaki son durum..
İstifa eden 3 milletvekili daha AK Parti’ye katılıyor..
Kuyumcular da nakit işlem dönemi sona eriyor..
Yurt dışı gümrüksüz alışveriş dönemi sona erdi..
Trump: Ara seçimleri kazanamazsam görevden alacaklar..
Trump Maduro’nun taklidini yaparak alçaklığın dibine vurdu!.
15 yaş altı çocuklara sosyal medya yasağı geliyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Facebook’tan engellenen Filistin paylaşımları için özür.. Teknik arızadan kaynaklanmış!.

Facebook’tan engellenen Filistin paylaşımları için özür.. Teknik arızadan kaynaklanmış!.
07.06.2021
A+
A-
Sosyal medya devi Facebook, Kanadalı kullanıcılarının Filistin’i destekleyen paylaşımlarında yaşadıkları engellemelerin “teknik bir arızadan kaynaklandığını” açıklayarak özür diledi.
İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları dünya genelinde birçok ülkede protestolara neden oldu.

Birçok kişi ise bu saldırıları sosyal medya hesaplarından eleştirerek Filistin’e destek mesajları yayınladı.

Kanada’da Facebook hesaplarından Filistin’e destek mesajları paylaşan kullanıcıların paylaşımları engellendi.

“TEKNİK ARIZA”

Facebook Kanada, bazı kullanıcılarının, geçtiğimiz haftalarda Filistin’de yaşanan şiddetle ilgili gönderilerinin kaybolduğu veya görüşlerinin silindiği yönündeki şikayetleri üzerine, sorunun “teknik bir arızadan kaynaklandığını” duyurdu.

ÖZÜR DİLEDİ

Şirket, kullanıcıların bilgileri paylaşmasını etkileyen sorun nedeniyle özür diledi.

Açıklamada, “Dünyanın dört bir yanındaki hikayeleri de etkileyen bu hata asla olmamalıydı. Önemli olaylara dikkat çekemediklerini hisseden veya bu konuda kasıtlı olarak seslerini bastırıldığını düşünen herkesten çok özür dileriz. Niyetimiz asla bu değildi. Belirli bir topluluğu veya bakış açısını susturmak da istemiyoruz. Politikalarımız, herkese söz hakkı vermek ve onları uygulamalarımızda güvende tutmak için tasarlanmıştır ve bu politikaları kim olursa olsun eşit olarak uygularız.” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan İsrail yanlısı yayınların veya diğer Orta Doğu içeriklerinin sorundan etkilenip etkilenmediğine dair bilgi verilmedi.

CBC’ye konuşan Filistinli destekçiler, sosyal medya hesaplarındaki gönderilerinin yok olduğunu, Facebook‘un, yaşanan son şiddetle ilgili içerikleri engellediğini iddia etmişti.

Facebook tan engellenen Filistin paylaşımları için özür #1

İSRAİL’İN SALDIRILARI

İsrail askerlerinin geçen ay sonunda Kudüs’te Şeyh Jerrah Mahallesi, Mescid-i Aksa ve sonrasında Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 67’si çocuk, 39’u kadın olmak üzere toplam 254 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

Sosyal medya kullanıcıları da tüm engellemelere rağmen, paylaşımları ile Filistin’de yaşananlara destek verirken, dünyada kamuoyu oluşmasına da büyük katkı sağlamışlardı.

Facebook gibi sosyal medya sitelerinde kalabalık takipçisi olanlar da, bir süredir Filistin yanlısı paylaşımlarında engellemeler olduğunu duyuruyorlardı.

Facebook tan engellenen Filistin paylaşımları için özür #2
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.