Site Rengi

HABER ÖZETİ
Yine Türkiye’yi İngilizler üzerinden tehdit etti!.
Canan Kaftancıoğlu’ndan Tarık Toros’a salvador: ULAN FETÖ’CÜ YAVŞAK!.
Trump iti Gazze’deki katliam planını damadına devretti!.
Hükumetten esnafa bir vergi darbesi daha!.
Yurtdışı çıkış harcını %50 zam!.
Ütücüsünü bile Hacca götürmüş!.
Demokratlardan Trump’ın Epstenie mektubunu deşifre eden hamle!.
Kılıçdaroğlu’nun avukatından olay gönderme!.
Gürsel Tekin CHP il binasına çevik kuvvet eşliğinde girdi!.
CHP’li Mahmut Tanal polise parmak sallayarak tehditler savurdu!.
Fenerbahçe’nin yeni hocası belli oldu..
İzmir’de polis merkezine silahlı saldırı!. 2 polis şehit oldu!.
Gürsel Tekin CHP il binasına gitmekten vazgeçti!.
Gürsel Tekin’den hodri meydan: Beni İl Binasına Sokmayacak Babayiğit Karşıma Çıksın!.
İçişleri Bakanlığı’ndan sokakları terörize etmeye kalkan CHP’lilere sert uyarı!.
Valilikten sokakları karıştırmaya kalkan CHP’ye miting ve eylem yasağı!.
Gözaltına alınan Antalya Emniyet Müdürü tutuklandı!.
Antalya emniyet müdürü ile Böcek ailesinin baş döndüren rüşvet trafiği!.
Balıkesir’de 4,9’luk deprem!.
Yolcu uçaklarında zorunlu su ikramı dönemi başlıyor..
Çoban krizi büyümeye devam ediyor!. 130 bin lira maaşa bulunamıyor!.
Rusya kanser aşısının hazır olduğunu ve ücretsiz uygulanacağını açıkladı..
Evinde karısı ile bastığı jandarmayı öldüren başkomiser hakkında yüreklere su serpen karar!.
30 İl Başkanından Kılıçdaroğlu’na “Geri Dön” çağrısı!.
Antalya Emniyet Müdüründen polislere dublörlü tuzak!.
Görevden alınan Antalya Emniyet Müdürü için gözaltı kararı!.
Antalya emniyet müdürünü yakan Muhittin Böcek iddiası!.
CHP’de şaibeli kurultayı ayak oyunları ile yasalaştırma uyanıklığı!.
Yoksuldan alınan ÖTV yüzde 25, zenginden alınan ÖTV yüzde 8!.
Gürsel Tekin’in kayyum heyetinden bir kişi daha çekildi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

FBI, 11 binden fazla sınıflandırılmamış hükümet belgesine ulaştı!.

FBI, 11 binden fazla sınıflandırılmamış hükümet belgesine ulaştı!.
03.09.2022
A+
A-
ABD Adalet Bakanlığı, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Florida’daki evinde çok gizli olarak sınıflandırılan kutularla birlikte 11 binden fazla sınıflandırılmamış hükümet belgesi bulunduğu duyuruldu.
ABD Adalet Bakanlığı, Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Florida’da yer alan Mar-a-Lago’daki evinde yapılan FBI aramasında ele geçirilen belgelerle ilgili daha fazla ayrıntı paylaştı.

Trump’ın hukuk ekibinin aramada ele geçirilen materyalleri incelemek için üçüncü bir taraf belirleme talebini değerlendiren federal bir yargıç, üçüncü taraf incelemesini dikkate alarak envanter listesinin halka açıklanmasını emretti.

Açıklanan yeni envanter listesinde, Trump’ın ofisinde “gizli” olarak işaretlenmiş 47 adet boş klasör, 99 adet dergi, gazete, makale ve basılı medya unsurlarının bulunduğu belirtildi.

Hediyelik eşyalar ve kıyafetler bulundu

Adalet Bakanlığı tarafından daha önce paylaşılan envanter listesine ek olarak açıklanan detaylı listede, ele geçirilen malzemeler hakkında daha fazla ayrıntı verilirken, kişisel eşyalarla karıştırılmış, “gizli” ve çok gizli olarak sınıflandırılmış belgelerinde ele geçirildiği belirtildi.

Çok sayıda belge ele geçirildi

FBI araması sırasında ayrıca, Personel Sekreteri / Askeri Yardımcısı gibi etiketlerle 42 adet daha boş klasör bulunduğu belirtilirken, aramada hediyelik eşya ve kıyafetlerin de bulunduğu aktarıldı. FBI ajanlarının ayrıca 11 binden fazla sınıflandırılmamış hükümet belgesine ulaştığı belirtildi. Adalet Bakanlığı, standart soruşturma uygulaması kapsamında ekiplerin el konulan tüm eşyaları değerlendirmeye devam ettiğini söyleyerek, El konulan materyaller, hükümetin soruşturmasını ilerletmek için kullanılmaya devam edilecek. Soruşturma, ek tanık görüşmeleri, büyük jüri uygulaması gibi daha ileri soruşturma adımlarını içerirken, ele geçirilen materyaller kullanılmaya ve değerlendirmeye devam edilecektir. dedi.

FBI, 11 binden fazla sınıflandırılmamış hükümet belgesine ulaştı #2

Cezai soruşturmaya alınmıştı

FBI’ın 8 Ağustos’ta Mar-a-Lago’daki aramasından sonra geçtiğimiz hafta Trump’ın hukuk ekibi federal bir yargıçtan, ele geçirilen belgeleri incelemek için özel bir yönetici atamasını istemişti. ABD Bölge Yargıcı Aileen Cannon, Trump’ın geçen hafta sonu özel bir gözetleyici talebi için Adalet Bakanlığı’na Trump’ın talebine bir yanıt göndermesini ve aramada nelerin yapıldığına dair daha ayrıntılı bir belge sunmasını istemişti. Daha önce Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Trump’ın Mar-a-Lago’daki evinde 20 kutudan fazla eşya bulunduğu belirtilmişti. FBI ajanları toplam 11 gizli belge setinden 4’ünün çok gizli, 3’ünün ise gizli olarak işaretlendiğini belirtmişti. Aramada Trump, Casusluk Yasası’nı ihlal etmiş olabileceği, adaletin engellenmesi ve federal hükümet kayıtlarının yok edilmesi gibi gerekçelerle cezai soruşturmaya alınmıştı.

FBI, 11 binden fazla sınıflandırılmamış hükümet belgesine ulaştı #3
FBI, 11 binden fazla sınıflandırılmamış hükümet belgesine ulaştı #4
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.