Site Rengi

HABER ÖZETİ
Tunç Soyer hakkındaki iddianame tamamlandı!. 45 yıl hapis cezası isteniyor!.
Akaryakıta çifte zam geliyor!.
Atlar koştukça Bakan Yardımcılarının cepleri doluyor!.
Kahpe İsrail’e bir darbe de Slovenya’dan!.
ABD Başkanı Trump’tan Türkiye’ye yüzde 15 gümrük vergisi kararı!.
Rüşvet soruşturmasında Muhittin Böcek’in gelini de tutuklandı!.
Eski tip sürücü belgesi yenileme süresi 3 ay uzatıldı..
Adana’da ormanları yakan vatan haini şerefsizler böyle yakalandı!.
AK Parti’nin Terörsüz Türkiye yolunda komisyon üyeleri belli oldu..
Türkiye’nin ilk kadın Generali hayırlı olsun..
Fransa ve İngiltere’den sonra Kanada’da Filistin’i tanıma kararı aldı..
Sedat Peker davasının gizli tanığı ölü bulundu!.
İmamoğlu’nun diploma iptaline karşı açtığı dava reddedildi!.
Silivri’ye gidip Ekrem’den talimat almadan CHP’nin komisyon kararını açıklayamadı!.
8,8’lik deprem ve tsunaminin ardından şimdi de yanardağ patlaması!.
Tsunami hızla ilerlemeye devam ediyor!. Birçok ülke alarmda!.
Rusya’daki depremin etkisi atom bombasının 11 bin katı gücünde!.
Gelecek partili il başkanı cinsel tacizden gözaltına alındı!.
Hurda araç teşviki Meclis’te.. Hurda belgesini sunan ÖTV ödemeyecek…
Rusya’da son 73 yılın 8,8’lik en şiddetli depremi!.
Öğrenci indirimine yaş sınırı kararı mahkeme tarafından iptal edildi..
Filistin’i tanıyan İngiltere’ye Kahpe İsrail’den skandal tehdit: ATEŞKESE ENGEL OLUR!.
Yerli ve Milli sosyal medya platformu Next 500 bin kullanıcıya ulaştı..
CHP Lideri Özel Terörsüz Türkiye Komisyonu’na katıl a şartını açıkladı!.
Sıcaktan kavrulan İstanbul için sağanak yağış müjdesi!.
CHP’deki Atatürk yerine İmamoğlu portresine tepkiler büyümeye devam ediyor..
Fransa’dan sonra İngiltere’de Filistin’i devlet olarak tanıyacağını açıkladı..
DEM Parti istedi “Terörsüz Türkiye” ismi “Kardeşlik ve Dayanışma” olarak değişti..
İnan Kıraç’a atanan vasi avukatlarının 128 milyonluk vurgun oyunu!.
Ayaklarını dışarı çıkarıp araç kullanan Başsavcıya ceza kesemediler!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Fed Başkanı Powell’dan flaş enflasyon açıklaması! Enflasyon düşene kadar faiz artırımına devam edilecek!.

Fed Başkanı Powell’dan flaş enflasyon açıklaması! Enflasyon düşene kadar faiz artırımına devam edilecek!.
18.05.2022
A+
A-

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, enflasyon düşene kadar faiz artırımına devam edeceklerinin sinyalini verdi.

Küresel piyasalarda gözler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarına çevrilmişti.

Fed Başkanı Jerome Powell, The Wall Street Journal tarafından düzenlenen etkinlikte, para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyonu düşerecek araçlara ve kararlılığa sahip olduklarını belirten Powell, enflasyon düşene kadar para politikasını sıkılaştırmaya devam edeceklerini, enflasyonun düştüğüne dair net ve ikna edici kanıtlar görmemeleri halinde daha agresif hareket etmeyi düşünmelerinin gerekeceğini ifade etti.

Enflasyon düşene kadar faiz artırımı devam edecek sinyali

Enflasyonu düşürecek araçlara ve kararlılığa sahip olduklarını vurgulayan Powell, “Enflasyonun net ve inandırıcı bir şekilde düştüğünü görmemiz gerekiyor ve bunu görene kadar zorlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Powell, enflasyon baskılarının azaldığına ve enflasyonun düştüğüne dair net ve ikna edici kanıtlar görmeleri gerektiğini belirterek, “Bunu göremezsek, o zaman daha agresif hareket etmeyi düşünmemiz gerekecek.” diye konuştu.

Faizleri nötr oranların üzerine çıkarmaktan tereddüt etmeyeceklerini belirtti

Bankanın, son toplantısında 50 baz puanlık faiz artışına gittiğini ve devam eden faiz artırımlarının uygun olacağını düşündüklerini aktaran Powell, gelecek iki toplantıda 50 baz puanlık faiz artırımına gitme fikrinin de Federal Açık Piyasa Komitesi’nde (FOMC) geniş destek bulduğunu kaydetti.

Powell, Fed’in enflasyon düşene kadar faiz oranlarını daha kısıtlayıcı seviyelere yükseltmekten çekinmeyeceğine dikkati çekerek, “‘Finansal koşullar uygun, enflasyonun düştüğünü görüyoruz’ diyebileceğimiz bir noktada olduğumuzu hissedene kadar gideceğiz.” ifadesini kullandı.

Fed Başkanı Powell, nötr oranları geçmeleri gerekse dahi tereddüt etmeyeceklerini belirtti.

ABD ekonomisi daha sıkı politikalara dayanacak şekilde iyi konumda

Ukrayna’daki savaş ve Çin’deki koronavirüs (Kovid-19) karantinaları gibi ABD dışındaki gelişmelerin de ekonomide belirsizliğe neden olduğuna işaret eden Powell, bunların büyümeyi aşağı, enflasyonu ise yukarı yönlü baskılayabileceğini söyledi.

Powell, fiyat istikrarını yeniden sağlama sürecinin biraz acı verebileceğini belirterek, ABD ekonomisinin güçlü ve daha sıkı politikalara dayanacak şekilde iyi bir konumda olduğunu aktardı.

Toplantıdan toplantıya, veriden veriye finansal ve ekonomik koşulları değerlendireceklerini kaydeden Powell, eylemlerinin ekonomi üzerindeki etkisine bakacaklarını vurguladı.

Faizi 50 puan artırmıştı

Fed son toplantısında, beklentiler dahilinde politika faizini 50 baz puan artışla yüzde 0,75-1,00 aralığına yükseltmişti. Salgın döneminde yaklaşık 9 trilyon dolara ulaşan bilançosunu ise 1 Haziran itibarıyla küçültmeye başlayacağını duyurmuştu.

ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), nisanda aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 8,3 artarak piyasa beklentilerinin üzerinde yükseliş göstermişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.