Site Rengi

HABER ÖZETİ
MHP Lideri Bahçeli’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Günümüzün Süleyman’ı” övgüsü..
Para transferlerinde zorunlu açıklama dönemi başlıyor..
İkinci el araçlarda 6 ay ve 6 bin kilometre düzenlemesi 1 Temmuz 2026’ya uzatıldı..
Jeffrey Epstein’in kardeşi: Abimi Trump öldürttü!.
Türkiye Suriye’ye radar yerleştiriyor..
CHP’li Şile Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu!.
Özel Harekât Başkanı SDG’yi kazımak için Suriye’de!.
Şehit babasının ayakkabısız hali yürekleri dağladı!.
AK Partili vekilin 52 bin TL’lik ayakkabısı ortalığı fena karıştırdı!.
Dubai üzerinden uyuşturucu ve fuhuş tuzağına çekilen Türk kızları!.
Garipoğlu uyuşturucu testinin negatif çıkması için şeytanın akına gelmeyecek bir plan yaptı!.
Altın ve gümüş tüm rekorları alt üst etti!.
Yandaş medya da “AK Parti’yi Kim Savunsun” tartışması!.
Valilikten İstanbul için kar uyarısı!.
Zincir Marketlere Pazar Tatili uygulaması geliyor..
Sadettin Saran adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı..
CHP’nin rüşvetçi başkanı görevden alındı!.
Türkiye’nin verdiği sürenin dolmasına günler kala SDG’de kopuşlar başladı..
Meclis’teki taciz skandalı için istenen ceza belli oldu..
TBB’ye göre Saran’ın uyuşturucu kapsamında gözaltına alınması hukuka aykırıymış!.
Başsavcı Akın Gürlek uyuturucu operasyonlarının genişleyeceğini açıkladı..
Uyuşturucu baskınına giden polis içerde savcı ile karşılaştı!.
ABD İsrail görüşmesinde Türk askerinin Gazze’deki varlığı masaya yatırılacak..
Fenerbahçe’den gözaltına alınan Sadettin Saran ile ilgili açıklama..
Saadettin Sarhan tekrar gözaltına alındı..
50 bin mahkum cezaevlerinden tahliye edilecek..
Rezan Epözdemir’in MASAK raporunda milyon dolarlar hava da uçuşuyor!.
ABD PKK/PYD için 24 saatte 4 kargo uçağı yolladı!.
Cezaevinde darp edilen Güllü’nün kızı Silivri’ye sevk edildi!.
Sadettin Saran uyuşturucu testi için bağımsız bir kuruma test verdi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

FETÖ Cumhuriyetçi Parti’ye 250 bin dolar para yardımı yapmış!.

FETÖ Cumhuriyetçi Parti’ye 250 bin dolar para yardımı yapmış!.
02.02.2020
A+
A-

Türkiye-ABD ilişkilerinde 2018 ve 2019 yılları ABD’de Kongre’nin Türkiye aleyhine attığı adımlarla tarihinin en kötü günlerini yaşarken, Washington’da Türkiye aleyhine lobi faaliyetlerinde FETÖ’nün attığı adımlardan birisi gün yüzüne çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 2018 yılında ABD’de yapılan Kongre seçimleri esnasında Cumhuriyetçi Parti’ye yaptığı çeyrek milyon dolarlık para yardımı siyasilere yapılan yardımları araştıran bir kuruluş tarafından ortaya çıkarıldı.

ABD’de siyasilere yapılan maddi yardımları araştıran CREW isimli kuruluşun hazırladığı raporda, FETÖ’nün New York bölgesindeki “Golden Meadow Cultural Foundation” vakfı üzerinden bağışlar yapanın Ömer Adsız olduğu kaydedildi.

2018 yılında yapılan Kongre seçimlerinde en yüksek 50 yardımlardan birinin Ömer Adsız isimli kişiden yapıldığına dikkat çekilen raporda, Adsız’ın yaptığı yardım miktarı dolayısıyla “elit” kategorisinde bir bağışçı olarak öne çıkması dikkat çekiyor.

FETÖ’nün ABD’de özellikle Kongre seçimlerinde ve Başkanlık seçimlerinde siyasileri etkileri altına alabilmek için yaptığı para yardımları daha önce defalarca gündeme gelmesine rağmen, tek kişi üzerinden yapılan 250 bin dolarlık CREW adlı site tarafından dikkat çekici bir yardım olarak altı çizildi.

Raporda ise Gülen’in iadesinin önüne geçilmesi konusunda yapılan bu yardımların önemine vurgu yapıldı.

Adsız daha önce Clinton’a 630 dolar bağışlamış

FETÖ firarisi Adsız 2006 yılında Hillary Clinton’ın Senato seçimlerindeki kampanyasına toplam 630 dolar tutarındaki iki bağış yaptığı da ortaya çıktı. Bağış kaydında kendisini “Golden Meadow Cultural Foundation” isimli FETÖ ile bağlantılı New York’un Long Island şehrinde aktif bir vakıfta halkla ilişkiler sorumlusu olarak tanıtıyor. Söz konusu vakıf yerel politikacılarla temas kuran ve FETÖ elebaşının propagandası yapan bir kurum.

Bu bağışta paravan olarak Ömer Adsız’ı kullanan FETÖ daha önce Ortak Değerler İttifakı (Lalince for Shared Values) sözde vakfıyla 4 yılda terörist başı Fetullah Gülen’in lobisi için 580.000$ harcadı.

Cumhuriyetçi Parti bağışı geri iade ebebilir

USA TODAY Gazetesi’ne göre 2015 yılında FETÖ Senatör Kelly Ayotte’e 43.000$ yapıldığı ortaya çıkmış Senatör Ayotte, bu konuda ihmali olduğunu ve bağış kaynaklarını daha dikkatli incelemesi gerektiğini belirterek söz konusu bağışı iade etmişti. Cumhuriyetçi Parti Ulusal Komitesi’nin ciddi bir soruşturma başlatması bekleniyor.

15 Temmuz’tan sonra Türkiye’den kaçmış

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ABD’ye geri dönen 41 yaşındaki Ömer Adsız Türkiye’de üniversiteyi bitirdikten sonra ABD’ye lisansüstü eğitim almaya gelen ve sırasıyla New York Üniversitesi’nde Finans ve Philedelphia Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret hukuku yüksek lisanlarını yaptı. Adsız 2007 ve 2010 yılları arasında New York’ta avukat olarak çalışmış ve bu sürede FETÖ’nün o zamanlar aktif Türk-Amerikan derneklerinde görev almış. 2011’de Azeri enerji devi SOCAR Şirketi’ne hukuk danışmanı olarak katılıyor ve SOCAR adlı petro-kimya firmasında basamakları hızlıca yükseliyor ve şirketin Türkiye ayağının Halkla İlişkiler Müdürü olarak çalışmış.

Daha önce hiç bağışı bulunmayan Adsız’ın resmi olarak son 4 yıldır çalışmadığı ve gelirinin olmadığı belirtiliyor. 2018 yılında seçim komisyonuna şirketi bulunduğunu söyleyen FETÖ’cünün Mar. Global Danışmanlık Limited Şirketi adlı firmasında hiçbir ticari faaliyeti gözükmüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.