Site Rengi

HABER ÖZETİ
AK Parti’den Barzani’ye Devlet Bahçeli uyarısı!.
Putin’den Avrupa’ya savaş resti: BİZ HAZIRIZ!.
DEM Parti ile CHP arasındaki “CELLAT” polemiği büyüyor..
DEM Parti İmralı’ya gidiyor..
MHP Lideri Bahçeli’den Terörsüz Türkiye açıklaması: Taviz veya Tereddüt Söz Konusu Değil..
ABD’den Türk sağlık sistemi modeli önerisi: Örnek alınabilir…
Dev derbi berabere bitti..
İBB operasyonlarını sızdıran köstebek savcı yakayı ele verdi!.
CHP’nin başıboş sokak köpeği seviciliğine AYM’den veto!.
Bulduğu ilk fırsatta Ekremcilere tekmeyi vurdu!.
Şırnak Üniversitesindeki kepazeliğe kim dur diyecek!.
Bitcoin değer kaybetmeye devam ediyor..
7 kişinin yanarak can verdiği parfüm fabrikasının sahibi cezaevinde ölü bulundu!.
Kızılelma’nın tarihi başarısı dünya basınında..
AK Partili vekilin Filistin istismarı!.
Netenyahu iti hırsızlıkları için yargılandığı davalardan affını istedi..
Asgari ücret pazarlıkları başlıyor..
İmralı‘dan gelen dört kritik mesaj..
ABD’den Venezuela’ya Türkiye imalı tehdit!.
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürünün milyonluk vurgunları ifşa oldu!.
Ukrayna’nın Karadeniz‘deki bombalı saldırısı ile ilgili resmi açıklama..
Bayraktar Kızılelma‘dan havacılık tarihinde bir ilk..
Kafe ve restoranlardaki zorunlu bahşiş ve kuver dönemi bitiyor!.
Dev derbinin ilk 11’leri belli oldu..
ABD Venezuela için işgâl planını tıkır tıkır işletiyor!.
Telefon dolandırıcılığı ile mücadele de yeni dönem..
Kılıçdaroğlu’ndan CHP yönetimine rest: HODRİ MEYDAN, YÜREĞİ YETEN VARSA ÇIKSIN KARŞIMA!.
1,5 milyon kişinin borcu siliniyor…
Gümüş piyasaları alt üst etti..
Özel ve Kılıçdaroğlu’ndan karşılıklı restleşmeler!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

FETÖ Cumhuriyetçi Parti’ye 250 bin dolar para yardımı yapmış!.

FETÖ Cumhuriyetçi Parti’ye 250 bin dolar para yardımı yapmış!.
02.02.2020
A+
A-

Türkiye-ABD ilişkilerinde 2018 ve 2019 yılları ABD’de Kongre’nin Türkiye aleyhine attığı adımlarla tarihinin en kötü günlerini yaşarken, Washington’da Türkiye aleyhine lobi faaliyetlerinde FETÖ’nün attığı adımlardan birisi gün yüzüne çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 2018 yılında ABD’de yapılan Kongre seçimleri esnasında Cumhuriyetçi Parti’ye yaptığı çeyrek milyon dolarlık para yardımı siyasilere yapılan yardımları araştıran bir kuruluş tarafından ortaya çıkarıldı.

ABD’de siyasilere yapılan maddi yardımları araştıran CREW isimli kuruluşun hazırladığı raporda, FETÖ’nün New York bölgesindeki “Golden Meadow Cultural Foundation” vakfı üzerinden bağışlar yapanın Ömer Adsız olduğu kaydedildi.

2018 yılında yapılan Kongre seçimlerinde en yüksek 50 yardımlardan birinin Ömer Adsız isimli kişiden yapıldığına dikkat çekilen raporda, Adsız’ın yaptığı yardım miktarı dolayısıyla “elit” kategorisinde bir bağışçı olarak öne çıkması dikkat çekiyor.

FETÖ’nün ABD’de özellikle Kongre seçimlerinde ve Başkanlık seçimlerinde siyasileri etkileri altına alabilmek için yaptığı para yardımları daha önce defalarca gündeme gelmesine rağmen, tek kişi üzerinden yapılan 250 bin dolarlık CREW adlı site tarafından dikkat çekici bir yardım olarak altı çizildi.

Raporda ise Gülen’in iadesinin önüne geçilmesi konusunda yapılan bu yardımların önemine vurgu yapıldı.

Adsız daha önce Clinton’a 630 dolar bağışlamış

FETÖ firarisi Adsız 2006 yılında Hillary Clinton’ın Senato seçimlerindeki kampanyasına toplam 630 dolar tutarındaki iki bağış yaptığı da ortaya çıktı. Bağış kaydında kendisini “Golden Meadow Cultural Foundation” isimli FETÖ ile bağlantılı New York’un Long Island şehrinde aktif bir vakıfta halkla ilişkiler sorumlusu olarak tanıtıyor. Söz konusu vakıf yerel politikacılarla temas kuran ve FETÖ elebaşının propagandası yapan bir kurum.

Bu bağışta paravan olarak Ömer Adsız’ı kullanan FETÖ daha önce Ortak Değerler İttifakı (Lalince for Shared Values) sözde vakfıyla 4 yılda terörist başı Fetullah Gülen’in lobisi için 580.000$ harcadı.

Cumhuriyetçi Parti bağışı geri iade ebebilir

USA TODAY Gazetesi’ne göre 2015 yılında FETÖ Senatör Kelly Ayotte’e 43.000$ yapıldığı ortaya çıkmış Senatör Ayotte, bu konuda ihmali olduğunu ve bağış kaynaklarını daha dikkatli incelemesi gerektiğini belirterek söz konusu bağışı iade etmişti. Cumhuriyetçi Parti Ulusal Komitesi’nin ciddi bir soruşturma başlatması bekleniyor.

15 Temmuz’tan sonra Türkiye’den kaçmış

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ABD’ye geri dönen 41 yaşındaki Ömer Adsız Türkiye’de üniversiteyi bitirdikten sonra ABD’ye lisansüstü eğitim almaya gelen ve sırasıyla New York Üniversitesi’nde Finans ve Philedelphia Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret hukuku yüksek lisanlarını yaptı. Adsız 2007 ve 2010 yılları arasında New York’ta avukat olarak çalışmış ve bu sürede FETÖ’nün o zamanlar aktif Türk-Amerikan derneklerinde görev almış. 2011’de Azeri enerji devi SOCAR Şirketi’ne hukuk danışmanı olarak katılıyor ve SOCAR adlı petro-kimya firmasında basamakları hızlıca yükseliyor ve şirketin Türkiye ayağının Halkla İlişkiler Müdürü olarak çalışmış.

Daha önce hiç bağışı bulunmayan Adsız’ın resmi olarak son 4 yıldır çalışmadığı ve gelirinin olmadığı belirtiliyor. 2018 yılında seçim komisyonuna şirketi bulunduğunu söyleyen FETÖ’cünün Mar. Global Danışmanlık Limited Şirketi adlı firmasında hiçbir ticari faaliyeti gözükmüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.