Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’e ihraç etti!.
Kayyum olarak aranan Gürsel Tekin’den bomba gibi açıklamalar!.
Görevden alınan CHP İstanbul İl Başkanı Çelik’ten açıklama!.
MHP Lideri Bahçeli’den CHP’ye atanan kayyum ile ilgili flaş açıklama!.
Kayyum kararının arsından CHP’nin ağır topları acil toplantıya çağırıldı!.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atandı!.
9 ayda 5 bin 832 yangın çıktı!.
CHP’nin sözde ilahiyatçısına göre başörtüsü Allah’ın emri değilmiş!.
Kahpe İsrail Gazze işgâli için 60 bin yedek askeri silah altına alıyor!.
Tepkiler çığ gibi büyüyünce hükümet emlak vergisini geri adım attı!.
Jandarmaya hakaretler yağdıran AK Partili Başkan istifa etti!.
Bakan Yılmaz Tunç’tan af açıklaması..
30 yaş üstü öğrencilere indirim müjdesi!.
Afganistan’daki deprem felaketinde ölenlerin sayısı 800’e ulaştı!.
İBB’nin hafriyat vurguncusu hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
Öyle bir zam geliyor ki vatandaş isyan edip sokaklara dökülecek!.
Afganistan’daki 6 büyüklüğündeki depremde 250 kişinin öldüğü açıklandı..
Çeteler yine aynı yöntemi kullandı!. Başkanın öldüren tetikçi çocuk çıktı!.
Netenyahu itinin Gazze katliamının arkasından Trump çıktı!.
Altın tüm zamanların rekorunu kırdı!.
DEM Parti Öcalan’ın Umut Hakkı’nın tanınmasını talep etti!.
Muhalefetin vizyonuna bak!. Füze testi yapmayalım, balıklar korkuyor!.
Yapay zeka ile polisi askere üst araması yaptırıp ortalığı karıştırdılar!.
Türkiye’nin 5 G’ye geçiş tarihi belli oldu..
Askeri casusluk davasında 2 tutuklama!.
Cezaevindeyken bile devlete dondurma satıp paraya para demiyorlar!.
Venezuela’dan ABD’ye rest: Kâbusunuz Oluruz!.
Kahpe İsrail hava saldırısı ile Husi Başbakanı öldürdü!.
Avrupa İsrail’e yaptırım konusunda ikiye bölündü!.
Sokak köpekleri için başını açmış!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

FETÖ kapsamında görevden uzaklaştırılan 40 kaymakam ve vali yardımcısı, mahrem imamların itiraflarıyla tespit edildi!.

FETÖ kapsamında görevden uzaklaştırılan 40 kaymakam ve vali yardımcısı, mahrem imamların itiraflarıyla tespit edildi!.
09.09.2020
A+
A-

İçişleri Bakanlığı’nca önceki gün açığa alınan 40 kaymakam ve vali yardımcısı hakkındaki FETÖ soruşturmasının ayrıntılarına ulaşıldı. Şüpheli mülki idare amirlerinin isimlerine, mahrem imamlarının itiraflarıyla ulaşıldığı ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’nün mülki idare yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 90 kişilik “şüpheli” listesinin bulunduğu, bunlardan 50’sinin daha önce ihraç edildiği öğrenildi. Başsavcılığın soruşturmadaki tespitleri İçişleri Bakanlığı’na bildirmesinin ardından da 40 isim görevden uzaklaştırıldı.

67 MAHREM İMAM TESPİT EDİLDİ

Yeni Şafak’ın haberine göre; Şüpheli mülki idare amirlerinin isimlerine, mahrem imamlarının itiraflarıyla ulaşıldığı ortaya çıktı. Soruşturmadaki şüpheli mahrem imam sayısının 67 olduğu ifade edilirken, bunların arasında cami imamı ve öğretmen gibi kamu görevlileri ile sivil şahısların bulunduğu da kaydedildi. Mahrem imamların ifadelerinde, kaymakam ve vali yardımcılarının örgüt sohbetlerine geldiğini ve himmet adı altında para verdiklerini belirttikleri öğrenildi.

PATATES HATLA HABERLEŞTİLER

Savcılık, itiraflardan yola çıkarak FETÖ’nün mülki idare amirleri ile mahrem imamlarının nasıl irtibat kurduğunu araştırdı. Yapılan çalışmayla, kaymakamların “patates hat” olarak bilinen operasyonel hat kulladığı tespit edildi. Şu ana kadar şüphelilerin kullandığı yaklaşık 80 operasyonel hat belirlenirken; bazı kaymakamların söz konusu operasyonel hatlardan sadece mahrem imamlarıyla irtibat kurduğu, bazılarının ise özel görüşmeler gerçekleştirdiği öğrenildi. Yapılan araştırmada, şüphelilerin ankesörlü telefonlardan da arandığı ortaya çıktı. Ankesör aramaları titizlikle incelenirken, özellikle ardışık aramaların “FETÖ araması” olarak değerlendirildiği belirtildi.

Onlar da açığa alındı

Haklarında yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında görevlerinden uzaklaştırılan kaymakamlardan ikisinin daha ismine ulaşıldı. Hatay’ın Erzin Kaymakamı Ahmet Demirci ile Antalya’nın Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk de açığa alındı. 2005’te Kahramanmaraş’ta kaymakam adayı olarak göreve başlayan Demirci birçok ilçede kaymakam vekilliğinin ardından sırasıyla Konya Akören, Van Çatak, Mardin Derik ve Çorum Mecitözü kaymakamlığı yapmış ve 16 Aralık 2016’da son görev yeri Erzin’e gelmişti. Antalya’da ise Öztürk’ün açığa alınmasının ardından Gazipaşa Kaymakamlığı’na Vali Yardımcısı Aydın Abak’ın vekalet edeceği öğrenildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.