Site Rengi

HABER ÖZETİ
Sözde ekonomist prof. Özgür Demirtaş’ın analiz yazısı çalıntı çıktı!.
Kara bulutlar tüm Türkiye’yi kaplayacak!.
Trump’un aptalca politikaları dünya piyasalarını alt üst etti!.
Brent petrol fiyatları dibe vurdu!.
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a seçim çağrısı: Korkma, Gel Yarışalım!.
CHP kurultayında ortalık fena karıştı!. Berhan Şimşek’ten Özgür Özel’e “Tablalı Don” göndermesi!.
Bakanlıktan sokak köpekleri için “Kalıcı Çözüm” açıklaması..
Hakkında yakalama kararı çıkarılan İBB’nin reklamcısı KKTC’de yakalandı!.
İmamoğlu’ndan avukatına talimat: BENİ MAĞDUR DEĞİL CESUR GÖSRERİN!.
Olaylı derbi sonrası Mourinho’ya verilen ceza belli oldu!.
MHP Lideri Bahçeli 2 ay sonra siyaset sahnesine geri döndü..
Katar Türkiye’yi satıp Yunanistan tarafına geçti!.
Çarşı pazar yangın yeriyken TÜİK yine aklımızla alay ediyor!.
Boykot çağrısı soruşturmasında 11 gözaltı!.
Trump’un haraç gibi ek vergilerinden Türkiye’de nasibini aldı!.
CHP’de Kemâl Kılıçdaroğlu paniği!.
ABD Başkanı Trump dünyaya vergi yağdırıyor!.
Master Şef Somer’de boykota destek vermek için restoranını kapattı!.
Devlete parmak sallayanlar kıçlarına tekmeyi yedi!.
Yukardakilerin siyasi ikbâl kavgası yine vatandaşa patladı!. Benzine zam!.
CHP’nin yerli ve milli markalar için yaptığı boykot çağrısına tepkiler büyüyor!.
TSK’dan ihraç ihraç edilen 5 teğmen geri dönmek için harekete geçti..
CHP Lideri Özel’den 2 Nisan’da “Tüketimi Durdurun” çağrısı!.
İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarına erişim engeli talep edildi!.
İmamoğlu’nun tutuklanması CHP’yi zirveye taşıdı..
Kılıçdaoroğlu’ndan yediği kazığın intikamını alacak adaylık açıklaması!.
Kahpe İsrail Filistin’i işgâl etmeden durmayacağını açıkladı!.
Altın fiyatları rekora doğru gidiyor…
Volkan Konak kalp krizi sonucu hayatını kaybetti..
Bayram Tatilinde Yollar Yine Kan Gölüne Döndü: 19 Can Kaybı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

FETÖ’cü Mehmet Biricik, 55 bin lira ile yakalandı!.

06.05.2021
A+
A-
15 Temmuz darbe girişimi öncesi her ay askeri öğrencilerin maaşlarının yüzde 15’ini himmet olarak aldığı ortaya çıkan Mehmet Biricik’in, polisten çıplak ayakla kaçmaya çalışması kameralara yansıdı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, MİT ile ortak yürüttükleri çalışma kapsamında, FETÖ’nün üst düzey yöneticisi ve İstanbul’da bulunan gaybubet evlerinin finansörü olduğu tespit edilen Mehmet Biricik adlı şüpheliyi takibe aldı.

3 ay süren teknik ve fiziki takiple; Biricik’in gaybubet evlerinde saklanan ve örgüt adına aktif olarak faaliyet yürüten FETÖ üyelerine maaş adı altında para dağıtıp, nakdi yardımda bulunduğu tespit edildi.

EV ADRESİNE OPERASYON YAPILDI

Biricik’in, kapatılan örgüte ait dershane ve okullarda yaklaşık 20 yıl öğretmenlik yaptığı, ByLock kullanıcısı olduğu ve daha önce FETÖ elebaşının talimatlarıyla Bank Asya’ya para yatırdığı saptandı.

Tüm bu tespitlerin ardından şüphelinin Ümraniye’deki adresine, 29 Nisan Pazar gecesi operasyon düzenlendi.

Kapıya dayanan polisi gören Mehmet Biricik, yatak odasına açılan yangın merdiveninden otoparka indi.

ÇIPLAK AYAKLA KAÇMAYA ÇALIŞTI

Çıplak ayaklı olan Biricik, otopark duvarından atlayarak kaçmaya çalıştı. Biricik, binanın etrafını saran polisler tarafından yakaladı.

FETÖ şüphelinin operasyon anındaki kaçışı kameralar tarafından görüntülendi.

EVİNDE ARAMA YAPILDI

Mehmet Biricik’in evinde yapılan aramada ise toplam 55 bin lira değerinde 2 bin 850 dolar ve 28 bin lira ile 2 cep telefonu, 1 tablet, 2 kullanılmamış telefon kartı, 2 hafıza kartı, 1 sabit disk ele geçirildi.

Dijital materyallerin incelenmesi sonucunda da şüphelinin, ’15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından yurt dışına kaçan firari FETÖ mensuplarıyla irtibatlı olduğu, bu kişilere Türkiye’de yakalanan örgüt mensuplarının dava dosyaları ve aldıkları cezalar ile ilgili bilgi akışı sağladığı belirlendi.

FETÖ’cü Mehmet Biricik, 55 bin lira ile yakalandı #1

ASKERİ ÖĞRENCİLERİN MAHREM İMAMI

Öte yandan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yakalanan örgüt üyesi askeri öğrencilerin, Mehmet Biricik’in, İstanbul Anadolu Yakası’ndaki bazı askeri birliklerden sorumlu üst düzey mahrem imamı olduğu, askeri öğrencilerin ilk maaşlarını himmet olarak aldığı, daha sonra da maaşlarının yüzde 15’ini yine himmet için topladığını söylediği ifade edildi.

FETÖ’cü Mehmet Biricik, 55 bin lira ile yakalandı #2

‘NAMAZI GÖZLE KILIN’ TALİMATI

Biricik’in, askeri öğrencilere deşifre olmamaları için namazlarını gözleriyle kılmalarına yönelik talimat verdiği öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından 30 Nisan günü adliyeye sevk edilen Mehmet Biricik, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FETÖ’cü Mehmet Biricik, 55 bin lira ile yakalandı #3
FETÖ’cü Mehmet Biricik, 55 bin lira ile yakalandı #4
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.