Site Rengi

HABER ÖZETİ
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında!.
Down sendromlu çocuğu oyun alanına almayan işletmeye ibretlik ceza!.
Devlet hastanesindeki doktorların kan donduran sapıklığı!.
İmamoğlu İnşaat ve 24 şirkete kayyum atandı!.
Asılsız ihbar yapıp 112’yi meşgûl edenlere 15 bin lira ceza geliyor!.
İnsan sağlığı ile oynamanın bedelini basit bir özür ile geçiştirdiler!.
Ekrem İmamoğlu hakim karşısında..
Fenerbahçe’nin yüzde 4,8’lik hisseleri yabancılara satıldı!.
Gözaltına alına gazeteciler Murat Ağırel ve Timur Soykan serbest bırakıldı!.
Özgür Özel’in boykot çağrısı ters tepti!. 2 Nisan’daki harcamalar iki karına çıktı!.
ABD Başkanı Donalt Trump Türkiye’ye geliyor..
Savaşıp Ermenistan’ın kucağından aldığımız sözde gardaşımız Aliyev’in gerçek yüzünü görün!.
Çin Trump’un vergi yaptırımları ile dalga geçti: KAMPANYALARINDAKİ ŞAPKLARINI BİLE BİZ ÜRETİYORUZ!.
Ekrem İmamoğlu protestolarına katılıp tutuklanan 102 genç tahliye edildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İmralı Heyeti arasındaki ilk görüşme gerçekleşti..
Cumhur İttifakı’nın canını sıkacak genç seçmen anketi!.
Otel faciasının bilirkişi raporu tamamlandı!. Resmen Cinayet!.
Piyasalar alt üst olunca Trump vergi politikalarında geri adım attı!.
ABD ile Çin arasındaki vergi savaşında son durum!.
CHP’li milli voleybolcunun polis nefretine bakın!.
İBB’nin peyzaj aracı ile insan kaçakçılığı yaptılar!.
Şaban Sevinç’ten Fatih Altaylı’ya salvador: ŞEREFSİZ YAVŞAK!.
ABD Çin’in gümrük vergisini yüzde 104’e çıkardığını açıkladı!.
KKTC’de başörtülü öğrencilerin derslere girişi resmi olarak yasalaştı!.
MHP Lideri Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarayına komşu oldu..
Savcılık Ümit Özdağ hakkında 7 yıl 10 ay hapis cezası talep etti!.
Erdoğan’dan Özel’e 500 bin liralık “Cuntacı” davası!.
Brent petrol fiyatları dibe vurunca akaryakıt indirimleri pompalara yansıdı!.
ABD borsaları güne çöküşle başladı!.
Sözde ekonomist prof. Özgür Demirtaş’ın analiz yazısı çalıntı çıktı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

FETÖ’nün üst düzey ismine, 17 yıl hapis cezası..

FETÖ’nün üst düzey ismine, 17 yıl hapis cezası..
09.04.2021
A+
A-

İzmir’de yakalanan ve FETÖ içinde sözde ‘kadim abi, irşatçı’ olarak bilinen Yusuf Bekmezci (81), terör örgütü yöneticiliği suçundan 17 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, FETÖ/PDY’nin Ege Bölgesi’ndeki finansörleri, yöneticileri ve sözde imamlarına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, örgütün sözde ‘Karşıyaka Eyalet İmamı’ Akif Sarı, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince takibe alındı. Sarı, takip sırasında Bornova’da örgütün sözde ‘Çiğli Eyalet İmamı’ Fatih Mehmet Arslan ile buluştu.

Aylar süren takibin sonunda, 2020 yılı Ocak ayında operasyon düzenlendi. Operasyonda, Sarı ve Arslan ile birlikte aynı soruşturma kapsamında 2016 yılından itibaren hakkında arama kararı bulunan Yusuf Bekmezci de yakalanıp, gözaltına alındı. Bekmezci, 23 Ocak 2020 tarihinde sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Yusuf Bekmezci hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan hazırlanan iddianame, İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

İddianamede, hakkında ‘ağırlaştırılmış müebbet’ istenen Bekmezci’nin, örgüt içinde sözde ‘kadim abi, irşatçı’ gibi ifadelerle anıldığı, elebaşı Fetullah Gülen ile bizzat bağlı olan örgütün ilk mütevelli heyetinde yer aldığı, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin sorumluları arasında olduğu belirtildi. İddianamede, Bekmezci’nin, örgüt yapılanmasında il, bölge, ülke imamlarının dahi üstünde, manevi bir konumda olduğu, polis kayıtlarına göre sözde ‘Ege Bölgesi Alevi yapılanması sorumlusu’ olarak bilindiği, ayrıca örgütle iltisaklı olan Türkiye’deki tüm vakıfların sorumlusu olduğuna dair bilgiler bulunduğu da kaydedildi.

Davada karar çıktı

Bekmezci hakkında açılan davanın karar duruşmasına bugün İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu olarak yargılanan Bekmezci ve avukatları katıldı. Son savunması istenen Bekmezci, “Biz okumaya durumu olmayanlar için burs topladık. O burs için dükkan dükkan gezdik. Amacımız ülkemize hayırlı evlatlar yetiştirmekti. Affımı istiyorum” dedi. Sanık avukatları da Yusuf Bekmezci’nin Alzheimer hastası olduğunu öne sürerek tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Yusuf Bekmezci’nin ‘silahlı terör örgütü yöneticiliği’ suçundan tutukluluğunun devamına karar verip, 17 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.