Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Başkanı Trump dünyaya vergi yağdırıyor!.
Master Şef Somer’de boykota destek vermek için restoranını kapattı!.
Devlete parmak sallayanlar kıçlarına tekmeyi yedi!.
Yukardakilerin siyasi ikbâl kavgası yine vatandaşa patladı!. Benzine zam!.
CHP’nin yerli ve milli markalar için yaptığı boykot çağrısına tepkiler büyüyor!.
TSK’dan ihraç ihraç edilen 5 teğmen geri dönmek için harekete geçti..
CHP Lideri Özel’den 2 Nisan’da “Tüketimi Durdurun” çağrısı!.
İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarına erişim engeli talep edildi!.
İmamoğlu’nun tutuklanması CHP’yi zirveye taşıdı..
Kılıçdaoroğlu’ndan yediği kazığın intikamını alacak adaylık açıklaması!.
Kahpe İsrail Filistin’i işgâl etmeden durmayacağını açıkladı!.
Altın fiyatları rekora doğru gidiyor…
Volkan Konak kalp krizi sonucu hayatını kaybetti..
Bayram Tatilinde Yollar Yine Kan Gölüne Döndü: 19 Can Kaybı!.
Kıbrıs’ta Başörtüsü Krizi Büyüyor! Ortaokulda Bone ve Bandana Yasaklandı!.
Saraçhane Krizi Sonrası Mansur Yavaş’ın Maltepe Mitinginde Kontrolü Elden Bırakmaması Dikkat Çekti!.
Mitingde konuşturulmayan Muharrem İnce alanı terk etti!.
Suriye’de yeni kabine açıklandı…
İBB operasyonunun devlete maliyeti 1 trilyon 200 milyon TL!.
Ekrem İmamoğlu’nun Tutuklanması Sonrası İlk Anket Açıklandı: CHP Liderliği Ele Geçirdi..
Bayramdan sonra zam yağmuru başlıyor!.
Ramazan Bayramı Başlıyor! İşte Şehrinizdeki Bayram Namazı Saatleri…
CHP Lideri Özel şimdi de ülkesini Almanlara şikâyet etti!.
Savcılık CHP’nin çağrısı ile sokakları terörize edenler hakkındaki iddianamesini tamamladı!.
İmamoğlu Anketinde Şok Sonuç! Ece Üner’in Dili Tutuldu!
Devlet Bahçeli’den Özgür Özel’e Tarihi Tepki: “Zıvanadan Çıkmıştır!”
Bakanlıklar Anlaştı: 13 Yaş Altı Çocuklara Sosyal Medya Yasağı Kapıda!
MHP Liderinden DEM Parti’ye Tebrik, CHP’ye Eleştiri Yağmuru!
Mansur Yavaş, 100 Dosyayı Açtı! Gökçek’e Ait Şok Belgeler Ortaya Çıktı!
Siyaset Sahnesinde Yeni Kriz! MHP’li Yönter’den Sedat Peker’e Anlamlı Mesaj!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Filistin ve İsrail’de ki Türk vatandaşları tahliye edildi!.

Filistin ve İsrail’de ki Türk vatandaşları tahliye edildi!.
22.04.2020
A+
A-

Coronavirüs önlemleri kapsamında uçuşların durdurulması nedeniyle İsrail ve Filistin’de mahsur kalan Türk vatandaşlarının Türkiye’ye dönüşü sağlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın koordinasyonu ve Dışişleri Bakanlığının çalışmasıyla gerçekleştirilen tahliye kapsamında Türkiye, İsrail’e Türk Hava Yollarına (THY) ait uçak gönderdi.

Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Tolga Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Büyükelçiliğe başvuran işçi, öğrenci ve turist 38 vatandaşın, Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havalimanı’ndan Ankara’ya yolcu edildiğini belirtti.

Türk vatandaşlarının sağ salim memlekete dönmelerinden memnuniyet duyduklarını vurgulayan Budak, “İnsanlar bir an önce ülkeye dönmek istiyorlar. Ailelerine akrabalarına kavuşmak istiyorlar. Biz de Büyükelçilik olarak bu vatandaşlarımızla hemen temasa geçtik. Burada inşaatlarda çalışan vatandaşlarımız vardı. Onlara da duyurduk. Böylece toplam 38 kişiyi bu akşam Türkiye’ye yolcu ettik.” dedi.

Budak, ayrıca vatandaşların imzaladıkları taahhütname gereği Türkiye’ye vardıklarında karantinaya alınacaklarını belirtti.

Türkiye’nin İsrail Maslahatgüzarı Budak ve Büyükelçilik yetkilileri bizzat havalimanına gelerek vatandaşların yanında yer aldı.

“RAMAZAN ÖNCESİ ÜLKEMİZDEYİZ, MUTLUYUZ”

Yolculardan Faik Kabak, İsrail’e ilk defa 1995’te geldiğini ve işi gereği sürekli Türkiye ile İsrail arasında seyahat ettiğini söyledi.

Kabak, “En son yaklaşık 1 buçuk ay önce buraya geldik. Ancak geri dönmek istediğimizde uçak seferi kalmayınca Büyükelçiliğe başvurduk. Onlar da bize bu uçağı tahsis ettiler ve şimdi ülkemize dönüyoruz.” dedi.

Hem Büyükelçilik yetkililerinin kendileriyle ilgilendiğini hem de THY yetkilileriyle temasta olduklarını vurgulayan Kabak, “Çok memnunuz. Onlar olmasaydı herhalde en az bir-iki ay burada kalırdık.” ifadelerini kullandı.

Yolculardan Ayhan Arık da, “Devletimize güveniyoruz. Devletimiz bize her türlü imkanı sağlıyor. Büyükelçilik yetkililerimiz de bizimle ilgilendiler. Biletlerimizi ve saire her şeyimizi ayarladılar. Çok mutluyuz.” diye konuştu.

İsrail’de çalıştığı şirketten Türkiye’ye dönmek istediklerini belirten Bekir Danış ise şunları söyledi:

“Şirketimiz Büyükelçilik ile iletişime geçti ve bu süreci koordine ettiler. Türkiye büyük devlet. Dünyanın her tarafından vatandaşlarını memleketlerine getirdi.”

Danış, ramazan ayı öncesi Türkiye’ye dönmekten dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayarak, Ankara’daki karantina sürecinden sonra ailesine kavuşacağını kaydetti.

Vatandaşlar, THY’ye ait uçakla TSİ 22.50’de Türkiye’ye hareket etti.

İSRAİL’DE VAKALAR

İsrail Sağlık Bakanlığına göre, ülkede bugüne kadar 197 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, toplam 13 bin 930 kişide virüs tespit edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.