Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump: Çok sevdiğim Erdoğan ile önemli bir telefon görüşmesi yapacağım..
ABD beslediği iti SDG’yi satıp Şara yönetimine açık destek verdi..
Naylon faturacılara karşı yapay zekâ taraması devrede!.
Trump Grönlandlılara “Kişi Başı 100 Bin Dolar Verelim” teklifinde bulundu!.
DEM Parti süreci bozmak için her türlü pisliği yapıyor..
Netenyahu kahpesi Türkiye’nin Gazze’deki varlığına izin vermeyeceğini açıkladı..
YPG’li terörist itler kaçarken köprüleri havaya uçurdu!.
Atlas Çağlayan’ın ailesini tehdit eden 3 kişi tutuklandı..
Avrupa Birliği’nden Trump’un Gümrük Vergisi tehdidine rest!.
Ümit Karan’ın kokain testi pozitif çıktı!.
Rakı masasında Selâ okutan MHP’li partiden kovuldu..
Suriye’de son durum..
Terörden temizlenen Afrin’de eve dönüşler başladı..
Mehmet Akif Ersoy’un eski eşi SHOW TV’den kovuldu!.
CHP’nin yönettiği İstanbul’da ulaşım sistemi yine çöktü!.
Yoğun kar yağışı nedeni ile İstanbul’da motorsikletlere trafik yasağı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye Lideri Şara’ya ateşkes telefonu..
Türkiye ve ABD’den Suriye’deki ateşkes sonrası peş peşe açıklamalar!.
Petrol kuyularının kontrolü artık Suriye Devleti’nde..
Suriye’de ateşkes tamamen sağlandı..
Suriye’nin kaderini Cumhurbaşkanı Erdoğan belirledi!.
MHP Lideri Bahçeli’den Suriye için 8 maddelik yol haritası..
Deyrizor, SDG’den kurtarıldı..
İran’daki protestolarda binlerce kişi hayatını kaybetti!.
Gaziantep beraberliği sonrası Galatasaray’da istifa sesleri..
Meteoroloji’den Marmara ve Ege bölgesi için fırtına uyarısı!.
Trump, ABD’nin Grönland planına karşı çıkan ülkelere ek vergi getirildiğini duyurdu..
2025 yılında trafik kazalarında 3 bin 481 kişi yaşamını yitirdi..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gazze daveti..
Hamaney’den İran halkına ABD uyarısı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Filistinli gazeteci: “İsrail Kudüs’te yaşanan zulmün anlatılmasını istemiyor!.”

Filistinli gazeteci: “İsrail Kudüs’te yaşanan zulmün anlatılmasını istemiyor!.”
06.12.2019
A+
A-

İsrail polisince bu sabah gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Filistin Devlet Televizyonu çalışanı Kristina Rinavi, İsrail’in Kudüs’te yaşanan zulmün anlatılmasını istemediğini söyledi.

İsrail polisi tarafından işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Zeytin Dağı bölgesinde, Filistin TV’de yayımlanan “Günaydın Kudüs” programının çekimi sırasında düzenlenen baskınla gözaltına alınan 5 kişi, Batı Kudüs’teki Meskubiye gözaltı merkezinden serbest bırakıldı.
Uzun bir sorgu sürecinden geçirilen gazeteciler, 15 gün televizyonda çalışmamaları şartıyla salıverildi. Gazetecilerin bu şartı ihlal etmeleri halinde de para cezasına çarptırılacakları belirtildi.
Serbest kaldıktan sonra AA muhabirine açıklamalarda bulunan Filistinli gazeteci Kristin Rinavi, maruz kaldıkları gözaltı işleminin hiçbir hukuki gerekçesi olmadığını vurguladı.
Tüm çekim ekipmanına el konulduğunu ve Filistin TV’ye çalışmalarının engellendiğini belirten Rinavi, uzun bir sorgudan sonra “keyfi” şartlarla serbest bırakıldıklarını ifade etti.
Rinavi, İsrail’in Kudüs’te Filistin basınına göz açtırmak istemediğine dikkati çekerek, “İşgal devleti Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da yaşananların Filistin toplumuna nakledilmesini engellemek istiyor. Kudüs’te yaşanan zulmün yansıtılmasını istemiyor ve dolayısıyla bizi gözaltına alıyor. İşte bugün bunun bedelini ödüyoruz.” diye konuştu.
Filistin’den kınama
Filistin Devlet Başkanlığından yapılan yazılı açıklamayla, İsrail güçlerinin Doğu Kudüs’te Filistin TV’nin çalışanlarını gözaltına alması kınandı.
Açıklamada, ABD’nin özellikle “Kudüs’ün tamamını İsrail’in başkenti” olarak tanıması gibi adımlarla, Tel Aviv yönetimini buna benzer ihlallere cesaretlendirdiğine dikkat çekildi.
Açıklamada ayrıca İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarına son vermesi için uluslararası topluma Tel Aviv yönetimine baskı yapması çağrısında bulunuldu.
İsrail güçleri, 20 Kasım’da da Filistin TV’nin Doğu Kudüs’teki ofisine baskın düzenlemiş ve İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan’ın talimatıyla söz konusu ofis 6 ay süreyle kapatılmıştı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.