Site Rengi

HABER ÖZETİ
AKOM’dan İstanbul için dolu uyarısı!.
Trump’tan Netenyahu’ya soğuk duş: Süreç Türkiye’siz Olmaz!.
İtirafçı olan Hüseyin Gün her şeyi anlattı..
Casusluktan tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildiler!.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Terörsüz Türkiye zirvesi..
Özgür Özel’in eylem savsatası hüsran ile sonuçlandı!.
İmamoğlu casusluktan ifade vermek üzere Çağlayan Adliye’sine getirildi!.
PKK Türkiye’den tamamen çekiliyor..
Şimdi de ülkesini İsviçre’ye şikâyet etti!.
Akaryakıta geceyarısı kazık gibi zam!.
Bir belediye daha AK Parti’ye geçiyor..
Kafayı çekip direksiyona geçen İETT şoförü bariyerlere saplandı!.
TELE 1 TV’ye kayyum atandı!.
81 il de 500 bin konut projesinin tüm detayları belli oldu..
CHP kurultay iptal davası reddedildi!.
CHP kurultay iptal davası bugün görülecek..
İmamoğlu’na casusluk soruşturması!.
İstanbul için şiddetli sağanak yağış uyarısı!.
Trump Venezuela’ya kara operasyonu yapacaklarını açıkladı!.
Trump’un yaptırım tehdidine Putin’den jet cevap: Bizi Etkilemez!.
Ahmet Türk yerine kayyum atanan davadan beraat etti!.
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı..
Tufan Erhürman: İlk ziyaretimi Türkiye’ye yapacağım..
Trump-Putin görüşmesi ambargo ile sonuçlandı!.
Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak..
Türkiye çelik üretiminde Avrupa Lideri oldu..
Birileri yine üniversiteleri karıştırmaya başladı!.
Sözde Genel Başkan Özgür Özel yine icazet almaya Silivri’ye gitti!.
Altın da sın 5 yılın en sert düşüşü!.
Trump’tan piyasaları karıştıracak vergi açıklaması!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Financial Times yazdı! “Erdoğan’ın çabaları Biden’ı köşeye sıkıştırıyor!.”

Financial Times yazdı! “Erdoğan’ın çabaları Biden’ı köşeye sıkıştırıyor!.”
14.10.2021
A+
A-
Financial Times, “Türkiye’nin savaş jeti arama çabaları Biden’ı sıkıştırıyor” başlığı ile bir analiz yayınladı. Makalede, hava savunma sistemlerindeki bağımsızlık vurgusu da dikkat çekti.
İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Financial Times, Türkiye ile ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Laura Pitel imzalı makalede, “Türkiye’nin savaş jeti arama çabaları Biden’ı sıkıştırıyor” başlığı kullanıldı.

Ayrıca Türkiye’nin, hava savunma sistemlerinde kendi gücünü geliştirerek bağımsız olma çabasına da vurgu yapıldı.

Makalede, “Türkiye’nin savaş jeti sorunu var. Onlarca yıllık NATO üyesinin, ABD tarafından 100 adet yeni nesil F35’lerin teslimi iptal edildi. Bu uçaklar hava gücünün temelini oluşturacaktı. Bu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Vladimir Putin’den hava savunma sistemi satın almasından dolayı bir ceza. Ankara bir gün hava güçlerini kendi geliştirdiği Türk yapımı savaş uçaklarıyla doldurmayı amaçlıyor. Fakat bu hava sistemi henüz hazır olmaktan çok uzak olduğu için eskimiş F-16’lara güvenmek durumundalar. Ankara’nın Washington’dan 40 adet yeni F-16 satın alma talebini anlaşılır kılıyor.” denildi.

“BIDEN YÖNETİMİNİ SIKIŞTIRIYOR”

S-400 meselesinin Türkiye-ABD ilişkilerinde en belirgin kriz olduğunun vurgulandığı makalede, “Bu durum Biden yönetimini sıkıştırıyor. Herhangi bir önkoşul olmadan F-16 satışına yeşil ışık yakılması Türkiye’yi eleştirenler tarafından ‘hoş görülmez yatıştırma’ olarak görülür. Fakat F-16 satışı iptal edilirse Ankara’nın Rusya’ya yanaşması için yeni bir bahanesi olur.” yorumu yapıldı.

Financial Times: Erdoğan ın çabaları Biden ı köşeye sıkıştırıyor #1

“BATILILAR TALEBİN GERÇEK OLMASINDAN TELAŞ EDİYOR”

2019 senesinde Rusya’da düzenlenen bir hava savunma sistemi etkinliğinde Erdoğan’ın Su-57 cenk uçağını satın almayı önerdiğini de hatırlatan Financial Times, “Bazı Batılı yetkililer bu talebin gerçek olmasından telaş ediyor.” ifadelerine yer verdi.

“TÜRKİYE’NİN BU BOŞLUĞU DOLDURMASI GEREKİYOR”

Gazeteye konuşan ve F-16 satışına onay verilmesini isteyen Avrupalı bir dış ilişkiler uzmanı ise, “Eğer Amerikalılar bu satışı onaylamazsa Türkiye ne meydana getirecek? Türkiye o zaman Rusya’dan ya da Çin’de satın alacak. Onların bu boşluğu doldurması gerekiyor.” dedi.

Financial Times: Erdoğan ın çabaları Biden ı köşeye sıkıştırıyor #2
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.