Site Rengi

HABER ÖZETİ
14 yaşındaki saldırgan 5 silah ve şarjör ile okulu basmış!.
Kahramanmaraş Valisi acı haberi duyurdu!. 4 kayıp 20 yaralı!.
Efendisinden aldığı icazet ile Türkiye’yi Avrupa’ya şikâyet etme turuna çıkıyor!.
Şanlıurfa’dan sonra bir okul katliamı da Kahramanmaraş’ta meydana geldi..
Avrupa’dan “ABD’siz NATO” senaryosu!. Türkiye Lider konumunda..
Tehditler savuran dengesiz Trump yine umut vaad etmeye başladı!.
Bir belediye daha AK Parti’ye geçiyor..
MHP Lideri Bahçeli muhalefetin ara seçim çağrısına kapıyı kapattı: Seçimler Zamanında Olacak..
İtalyan derginin İsrail şerefsizliklerini deşifre ettiği kapak dünyayı ayağa kaldırdı!.
İsrail ABD’den destek alıp Türkiye’ye saldırmak için lobi yapıyor..
Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni verildi..
ABD 15 savaş gemisi ile Hürmüz Boğazı ablukasına başladı!.
İran ABD’den 270 milyar dolar savaş tazminatı istedi!.
Hürmüz Boğazı’ndaki ABD ablukası başladı!.
Yabancı turist rezervasyonları iptal oldu ama yerli turiste kuruş indirim yok!.
İran hezimeti ile kuduran Trump tüm tuşlara aynı anda basıyor..
Fenerbahçe 5’de 5 yaparsa şampiyonluğu ilan edecek..
İran darbesi ile kafayı yiyen Trump şimdi de kendisini Hz. İsa’nın yerine koydu!.
ABD’nin Hürmüz Boğazı’na Abluka açıklaması petrol fiyatlarını yeniden tırmandırdı!.
İngiltere Trump’ın Hürmüz Boğazı Abluka planına katılmayacağını açıkladı..
Çağrı Bey sondaj gemisi tarihi görev için yola çıktı..
İran’ın kabul etmediği Trump dayatması müzakere maddeleri belli oldu!.
MHP Lideri Bahçeli’den 3. Dünya Savaşı uyarısı!.
İran’dan ABD’ye rest: Savaşırlarsa Savaşırız!.
Galatasaray’a şampiyonluk yolunda Kocaelispor darbesi..
İRAN-ABD savaşının kaderini Çin füzeleri değiştirdi!.
Trump müzakere görülmeleri sonrası yeniden tehditler savurmaya başladı..
Yüzünün ve bacağının yaralı olduğu iddia edildi!.
İRAN ile ABD arasındaki müzakerelerden neden sonuç alınamadı?.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan İsrailli Bakana muhalefetten sert yanıt!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Formulaz heyecanı bu yıl 11’inci kez yaşanacak

Karadeniz’de gelenekselleşen tahta arabaların mücadelesi Red Bull Formulaz, bu sene de 17 Ağustos Cumartesi günü Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde gerçekleştirilecek. Red Bull ve Formulaz Derneği’nin birlikte düzenlediği yarışa 18 yaş üstü herkes katılabilecek.

Formulaz heyecanı bu yıl 11’inci kez yaşanacak
28.07.2019
A+
A-

Karadeniz’de gelenekselleşen tahta arabaların mücadelesi Red Bull Formulaz, bu sene de 17 Ağustos Cumartesi günü Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde gerçekleştirilecek. Red Bull ve Formulaz Derneği’nin birlikte düzenlediği yarışa 18 yaş üstü herkes katılabilecek.

Red Bull ve Formulaz Derneği'nin birlikte düzenlediği Red Bull Formulaz 11. kez yapılacak. 1900'lü yılların başlarında yüksek noktalardan aşağı daha hızlı inmek için üretilen, daha sonra halkın yoğun kullanımıyla popülerliği artan tahta arabalar, bu yıl da 17 Ağustos'ta Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde en hızlı olabilmek için mücadele edecek. Formulaz Derneği Başkanı Murat Gül, ''Formulaz ile beraber tahta araba geleneğini canlı tutuğumuz için çok mutluyuz. Formulaz'ı uluslararası platforma taşımak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Marangozlarda günlerce süren hummalı çalışmanın sonunda ortaya çıkan tahta araçların en büyük yarışı olarak nitelendirilen Red Bull Formulaz, kendine özgü kuralları ve eğlenceli parkuru ile dikkat çekiyor. Türkiye'nin dört bir yanından yarışmacılar, kendi tasarımları olan birbirinden ilginç tahta arabalarla 1.6 kilometrelik parkuru yer yer saatte 60-70 kilometre hıza erişerek en kısa sürede tamamlamaya çalışacak.

Yarışa katılan araçların tamamen tahtadan ve el yapımı olması gerekiyor. Araçların boyutları maksimum 170 x 70 santimetre ile sınırlı olacak. Yönlendirme için direksiyonu bulunması gereken araçta dört tekerlek şart. Tekerlek yükseklikleri de 25 santimetreyi aşamıyor. Araçlar yerçekimi ile yokuş aşağı hareket ediyor ve içlerinde motor bulunmuyor. Red Bull Formulaz'ın Karadeniz kültürünü yaşatan bir başka özelliği ise tüm yarışmacıların giymesinin zorunlu olduğu kıl çorap ve kara lastik ayakkabılar. 

40 yaş üstü katılımcıların ayrı bir kategoride yarıştığı Red Bull Formulaz, 18 yaşını tamamlamış herkesin katılımına açık.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.