Site Rengi

HABER ÖZETİ
Fransa BM’de Filistin’i resmen tanıdığını açıkladı..
Başına 10 milyon dolar ödül koydukları Şara’yı şimdi Beyaz Saray’da ağırlıyorlar!.
TELE 1’in alçak KJ’sine jet soruşturma!.
Gram altın 5 bin lirayı geçerek tarihi bir rekora imza attı!.
Bahçeli’nin Türkiye-Rusya-Çin ittifakı önerisine ilgili Erdoğan’dan ilk açıklama..
Filistin tanındıkça Netenyahu iti kuduruyor!.
İthal otolara yüzde 30 ek vergi!.
Trump’tan Biden’e ağır hakaretler: HER ZAMAN KÖTÜ BİR O*SPU ÇOCUĞU OLDU!.
ABD ürünlerine ek vergiler kaldırıldı..
Yenilgi sonrası Ali Koç’tan ilk açıklama..
Fenerbahçe’nin 7. başkanı Saadettin Saran oldu
İngiltere, Kanada ve Avustralya, Filistin devletini resmen tanıdı..
Ülkenin Milli Eğitim Bakanı kızını devlet okulu yerine özel okula gönderiyor!.
Eski Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan’ın hayaline bakın!.
Trump iti şimdi de Afganistan’ı tehdit etti!.
İngiltere bugün Filistin resmen tanıyacak..
Fenerbahçe’nin yeni başkanı bugün belli olacak..
Kılıçdaroğlu Özel’in kurultay davetine geri çevirdi!.
UEFA Kahpe İsrail’i maçlardan men etmek için oylamaya gidiyor!.
Peş peşe gelen istifalar ile ilgili AK Parti’den açıklama..
Kahpe İsrail’in Siloam yazıtı üzerinden uydurduğu hikâyenin gerçeği!.
ABD’de de çalışma vizesi ücreti bin dolardan 100 bin dolara çıktı!.
AK Parti’deki peş peşe istifaların perde arkası ortaya çıktı!.
AK Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Fenerbahçe’nin 21 milyar 526 milyon borcu olduğu açıklandı!.
Yeni bir banka kuruluyor.. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı..
Mahkemeden karar çıktı, Ekrem’in Cumhurbaşkanlığı hayali suya düştü!.
ABD’den Kahpe İsrail’e 6 milyar dolarlık silah ve mühimmat!.
Fransa 22 Eylül’de Filistin’i tanıyacağını açıkladı..
Mafya bozuntusu şerefsiz tam bir suç makinesi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Fransa BM’de Filistin’i resmen tanıdığını açıkladı..

Fransa BM’de Filistin’i resmen tanıdığını açıkladı..

BM’deki Filistin Zirvesi’nde konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Filistin’i resmen tanıdıklarını açıkladı..

BM’de Filistin için tarihi zirve..

İsrail’in Gazze’ye yönelik soykırımı karşısında sessiz kalmayan bazı Avrupa devletleri, Filistin’i tanıma kararı aldı.

Bu kapsamda aralarında İngiltere, Avustralya, Kanada ve Portekiz’in de aralarında bulunduğu devletler, Filistin’i tanıdıklarını açıkladı.

FRANSA, FİLİSTİN’İ RESMEN TANIDI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’ndaki Filistin Zirvesi’nde kürsüye çıkan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da ülkesinin Filistin Devleti’ni resmen tanıdığını açıkladı..

“İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMÜ SAVUNMALIYIZ”

Macron, şu ifadeleri kullandı:

Filistinliler için devlet sözü tutulmadı. Filistin devletini tanımak için daha fazla bekleyemeyiz. Hepimizi tarihimizle birlikte bunu takip ettik.

Ancak hakikat şu ki: Hepimizin bir sorumluluğu var. 7 Ekim’de İsrail halkının tarihindeki en kötü terör saldırısında gördük. Bu katliamın içinde bulunan herkesin eylemleri tüm dünyayı şaşırttı.

Binlerce insan yerinden edilmiş durumda Gazze’de. Hamas zayıflatılmış olmasına rağmen insanlar ölmeye devam ediyor. Hayatları kurtarmak için ateşkesi sağlamalıyız. Bunu binlerce Filistinlinin hayatı için ve İsrailli esirler için yapmalıyız. Neredeyse 2 yıl oldu. Başkalarının insanlığını kurban etmek kabul edilemez.

Bizim yeniden gözlerimizi açıp insan yüzlerini görüp savaşın düşmanın maskesini indirmesi gerekiyor. Hem Filistinliler hem İsrailliler yalnızlık içinde yaşıyorlar. Zaman artık geldi. Çünkü en kötü şeyler geçmiş durumda değil. Filistinlilerin Mısır’a sürülmesi ya da Batı Şeria’nın ilhak edilmesi.. bunlar bugün bu odada barışın yolunu açmamızın gerekliliklerini oluşturuyor. İbrahim anlaşmalarına uyulmazsa Orta Doğu’da uzun süre barış olmaz.

Filistin’de iki devletli çözümü savunmalıyız. Artık zamanı geldi. İsrailliler ve Filistinliler arasında barış sağlanmakta. Bu nedenle Fransa bugün Filistin Devleti’ni tanımaktadır. Filistinlilerin meşru haklarının tanınması İsraillilerin hiçbir hakkını elinden almamakta.

“ARTIK ADIM ATMALIYIZ”

Artık birbirimize doğru bir adım atmalıyız. Sonuçlara yönelmeliyiz. Artık barış döngüsüne ulaşmalıyız. Bu plan çok acil bir plan. 48 rehinenin de serbest bırakılmasını gerektiren bir plan. ABD ve Katar ile de konuştuk. Hamas askeri olarak ortadan kaldırılmış durumda. Siyasi olarak da ortadan kaldırılmış durumda. Ateşkes kabul edildiği anda Gazzeli halka yardım etmeliyiz.

“FİLİSTİN’DE BÜYÜKELÇİLİK AÇACAĞIZ”

Filistin güvenlik güçlerine destek vermeye hazırız. BM Güvenlik Konseyi sivil bir güvenlik kuvveti bölgeye sağlayabilir. Şiddetle işgalle başa çıkmış Filistin halkına demokratik haklarını yerine getirmek için fırsat verilmeli. Müzakerelerin devam etmesi gerekli. Bu çerçevede bende karar vermede imkanım olacak. Filistin’de büyükelçilik açacağız. İsrail’in Filistin ile normal ilişkiler kurmasını istiyoruz. Bu bizim barış planımız. İsrail Filistin barışının yeni bir güvenlik mimarisinin Orta Doğu’da gerçekleşmesini sağlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.