Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Başkanı Donalt Trump Türkiye’ye geliyor..
Savaşıp Ermenistan’ın kucağından aldığımız sözde gardaşımız Aliyev’in gerçek yüzünü görün!.
Çin Trump’un vergi yaptırımları ile dalga geçti: KAMPANYALARINDAKİ ŞAPKLARINI BİLE BİZ ÜRETİYORUZ!.
Ekrem İmamoğlu protestolarına katılıp tutuklanan 102 genç tahliye edildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İmralı Heyeti arasındaki ilk görüşme gerçekleşti..
Cumhur İttifakı’nın canını sıkacak genç seçmen anketi!.
Otel faciasının bilirkişi raporu tamamlandı!. Resmen Cinayet!.
Piyasalar alt üst olunca Trump vergi politikalarında geri adım attı!.
ABD ile Çin arasındaki vergi savaşında son durum!.
CHP’li milli voleybolcunun polis nefretine bakın!.
İBB’nin peyzaj aracı ile insan kaçakçılığı yaptılar!.
Şaban Sevinç’ten Fatih Altaylı’ya salvador: ŞEREFSİZ YAVŞAK!.
ABD Çin’in gümrük vergisini yüzde 104’e çıkardığını açıkladı!.
KKTC’de başörtülü öğrencilerin derslere girişi resmi olarak yasalaştı!.
MHP Lideri Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarayına komşu oldu..
Savcılık Ümit Özdağ hakkında 7 yıl 10 ay hapis cezası talep etti!.
Erdoğan’dan Özel’e 500 bin liralık “Cuntacı” davası!.
Brent petrol fiyatları dibe vurunca akaryakıt indirimleri pompalara yansıdı!.
ABD borsaları güne çöküşle başladı!.
Sözde ekonomist prof. Özgür Demirtaş’ın analiz yazısı çalıntı çıktı!.
Kara bulutlar tüm Türkiye’yi kaplayacak!.
Trump’un aptalca politikaları dünya piyasalarını alt üst etti!.
Brent petrol fiyatları dibe vurdu!.
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a seçim çağrısı: Korkma, Gel Yarışalım!.
CHP kurultayında ortalık fena karıştı!. Berhan Şimşek’ten Özgür Özel’e “Tablalı Don” göndermesi!.
Bakanlıktan sokak köpekleri için “Kalıcı Çözüm” açıklaması..
Hakkında yakalama kararı çıkarılan İBB’nin reklamcısı KKTC’de yakalandı!.
İmamoğlu’ndan avukatına talimat: BENİ MAĞDUR DEĞİL CESUR GÖSRERİN!.
Olaylı derbi sonrası Mourinho’ya verilen ceza belli oldu!.
MHP Lideri Bahçeli 2 ay sonra siyaset sahnesine geri döndü..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Fransız cerrah 312 kişiye tecavüz ve cinsel saldırıyla suçlanıyor!.

Fransız cerrah 312 kişiye tecavüz ve cinsel saldırıyla suçlanıyor!.
16.10.2020
A+
A-

Fransa’nın Lorient savcısı Stéphane Kellenberger, Fransız cerrah Joël Le Scouarnec’in çoğu küçük yaşta olmak üzere 312 kurban hakkında tecavüz ve cinsel saldırı suçlamasıyla ilgili iddianamesini duyurdu.

Fransa’nın Lorient savcısı Stéphane Kellenberger, Fransız cerrah Joël Le Scouarnec’in çoğu küçük yaşta olmak üzere 312 kurban hakkında tecavüz ve cinsel saldırı suçlamasıyla ilgili iddianamesini duyurdu.

Savcı, bütün yönleriyle detaylı olarak düzenlediği basın toplantısında, Le Scouarnec’i 312 gerçek delil ve nedenlerle suçlandığını” söyledi. Bunlar 1986 ve 2014 yılları arasında eski cerrah tarafından Fransa’daki çeşitli kuruluşlarda işlenen eylemler olarak sıralandı. Bu dönemde özellikle 15 yaşından küçüklere yönelik tecavüz ve cinsel saldırı nedeniyle adli soruşturma açıldı.

Savcı ayrıca üçüncü şahısların cerrahın eylemlerinden haberdar olup olmadığını belirlemek için sözkonusu şahıslar aleyhine “bedensel bütünlüğe karşı suçları veya suçları önlemekten gönüllü çekimser kalma” hakkında bir ön soruşturma açıldığını duyurdu.

15 yaş altı 265 kurban

le-3-decembre-1997

Davanın başlangıcından bu yana 349 potansiyel kurbandan 312’si tespit edildi. Savcı, özellikle 26 vakanın öngörüldüğünü, diğer beşi için ise gerçeklerin “yeterince karakterize edilmesi imkansız” göründüğünü açıkladı. Seçilen 312 kurbandan 164’ü erkek, 148’i kadın. Savcı, 265’i 15 yaş altı olmak üzere 298’inin 20 yaşından küçük olduğunu belirtti.

Joël Le Scouarnec, sözkonusu davayla ilgili olarak Lorient’te gözaltına alınmak üzere Saintes hapishanesinden çıkarıldı. Kendisine karşı iddia edilen diğer gerçekler için 30 Kasım’dan itibaren Charente-Maritime Ağır Ceza Mahkemesi huzuruna çıkması gerekiyor.

Lorient cumhuriyet savcılığı, ön soruşturmanın bir parçası olarak Kasım 2019’dan bu yana Le Scouarnec davasının komisyona verildiği sırada, gerçeklerin çoğunun Brittany’deki konumu nedeniyle el konulmuştu.

Gizemli defterler

Soruşturmalar sırasında, Poitiers Jandarma Teşkilatının araştırma bölümüne ve Morbihan Jandarma Teşkilatı’ndan edinilen bilgiler doğrultusunda yürüttüğü soruşturmada savcı  Kellenberger, “kimliği tespit edilen 300’den fazla mağdurun dinlendiğini” belirtti.

Lorient eski savcısı Laureline Peyrefitte, Aralık 2019’da, yaklaşık otuz yıllık kariyeri boyunca reşit olmayan hastalara tecavüz ve cinsel saldırıdan şüphelenilen Joël Le Scouarnec’in potansiyel kurbanlarının sayısı 349’u bulduğunu ifade etti.

Kısmen tanıdığı bu gerçekler, 1989-2017 yıllarına dayanıyor. Bu dönemde cerrah, Touraine, Loches (Indre-et-Loire), Brittany, Vannes ve Lorient (Morbihan) ve Charente’de çalıştı. Maritime, Jonzac hastanesi ise, son evinin bulunduğu yer. Yapılan araştırmalarda, 2017 yılında cerrahın evinde çocukların isimlerinin yazılı olduğu gizemli defterler keşfetti.

Le Monde

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.