Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li Başkan Gülşah Durbay hayatını kaybetti!.
Suriyelilerin dönüşünü hızlandıracak 3 aşamalı plan başladı!.
Kaçarak yurt dışına giden doktorlar tıpış tıpış geri dönmeye başladı!.
Türk baba ve oğlu Monaco prensesinin oğlunu tekme tokat dövdü..
Bakan Fidan’dan PKK’nın uzantısı SDG’ye son çağrı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
Merkez Bankası faizi %38’e indirdi..
Orta Doğu’dan umudunu kesen ABD Latin Amerika kaynaklarına göz dikti!.
TBMM’de iğrenç taciz skandalı!.
Eski spikerden Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal iddialar: BU SAPIK HERİFİN TACİZLERİ YÜZÜNDEN KITA DEĞİŞTİRDİM!.
Güllü’yü kızının aşağı attığı TÜBİTAK raporu ile ortaya çıktı!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında ağzıları açık bırakan fuhuş çetesi ve uyuşturucu iddiaları!.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
FED faiz kararını açıkladı..
Ahmet Çakar ve eşinin dudak uçuklatan para trafiği MASAK raporunda!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı: Kararlıyız, Sabırlıyız, Samimiyiz..
Kahpe İsrail’i Türkiye korkusu sardı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Fransız siyaset bilimci açıkladı! Charlie Hebdo daha önce Fransa Cumhurbaşkanına hakaretten kapatılmış!.

Fransız siyaset bilimci açıkladı! Charlie Hebdo daha önce Fransa Cumhurbaşkanına hakaretten kapatılmış!.
29.10.2020
A+
A-

Fransa’da Arap ve Müslüman Dünyası Çalışmaları Enstitüsü (IREMAM) Araştırma Direktörü siyaset bilimci François Burgat, Peygamberimiz Hazreti Muhammed’e (SAV) hakaret içeren karikatürler yayımlayarak ülkede kamplaşmalar ve şiddet olaylarına, birçok uluslararası krize neden olan Charlie Hebdo dergisinin kirli geçmişini ve çelişkilerini ortaya koydu.

Burgat, Twitter mesajında, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Charlie Hebdo‘nun Peygamberimiz Hazreti Muhammed (SAV) ile ilgili karikatürlerine karşı çıkanların artık Cumhuriyet’te yaşayamayacağı görüşünün eski zamanların yansıması olduğunu belirtti.

Charlie Hebdo’nun ilk yayın hayatına başladığında “Hara Kiri” olarak adlandırıldığını aktaran Burgat, derginin aslında bu ismiyle uyumlu karikatürler yayımladığını belirtti.

Burgat, Hara Kiri’nin dönemin Fransa Cumhurbaşkanı General De Gaulle’ün ölümüne dair bir karikatür yayımlaması üzerine Fransız yargısının Kasım 1970’te derginin yayın hayatına son verdiğini ve ayrıca “Hara Kiri” isminin kullanılmasını yasakladığını hatırlattı.

Dergi ekibinin Fransız yargısının General De Gaulle‘ün ismine verdikleri kutsallığı kırmak ve yasağı bozmak için yeni kurdukları dergiye “Charlie” adını verdiklerini aktaran Burgat, “Hara Kiri’nin De Gaulle’e küfretmesini yasaklayan aynı Fransız devleti, bugün Charlie’nin Müslümanların Peygamberine hakaretini teşvik ediyor.” yorumunu yaptı.

Burgat, “Ve şimdiki Fransız Cumhurbaşkanı (Emmanuel Macron), bana söyler misin o zaman (De Gaulle’e küfredilirken) neden ifade özgürlüğünü savunmuyorduk?” diye sordu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.