Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin de Terörün Bitmemesinde Hataları Oldu!.
Diyarbakır Anneleri’nden Terörsüz Türkiye için tam destek..
ABD’li Biyükelçiden silah bırakan PKK için flaş sözler!.
Erdoğan’ın tarihi konuşmasına saatler kaldı..
Pervin Buldan’dan silah bırakma süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Menzil Tarikati’ndeki miras kavgası büyümeye devam ediyor!.
Yiğit Bulut hayatını kaybetti!.
PKK’nın silah bırakacağı tarihi gün geldi..
Bitcoin’den 112 bin dolarlık yeni rekor…
Şile Belediyesi’ndeki 300 milyonluk rüşvet operasyonunun perde arkası!.
MSB’den şehit olan askerlerle ilgili açıklama…
Silah bırakan PKK’lılar ne olacak…
6 ay içerisinde alınmayan araçlar devlet tarafından satışa çıkarılacak!.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun görevden alındı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan erken seçim açıklaması…
Türkiye’nin nüfusu 85 milyon 644 bin oldu..
Elon Musk’un küfürbaz yapay zekâsı Grok hakkında erişim engeli kararı!.
Teröristbaşı Öcalan’dan PKK’ya silah bırakma talimatı..
Rüşvetten tutuklanan başkanın yerine geçen CHP’li başkanda rüşvetten tutuklandı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

G7 ülkelerinden Rusya’ya karşı ortak bildiri..

G7 ülkelerinden Rusya’ya karşı ortak bildiri..
05.05.2021
A+
A-
İngiltere’nin başkenti Londra’da bir araya gelen G7 Dışişleri Bakanları yayınladıkları ortak bildiride, Rusya’nın uluslararası politikasını “yasadışı ve olumsuz” olarak nitelendirdi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da Dünyanın sanayileşmiş 7 ülkesi ve Avrupa Birliği’nin (AB) katılımı ile G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı için bir araya gelen bakanlar ortak bildiri yayınladı. Bakanlar, Rusya‘nın uluslararası politikalarını “yasadışı” olarak adlandırarak, bildiride beraber mücadele vurgusu yaptı. Rusya’nın “sorumsuz ve istikrarsızlaştırıcı” davranışından derinden endişe duyduklarını ifade eden Bakanlar, Kremlin Sarayı’ndan gelen tehdide karşı koymaya yönelik toplu çabaları destekleme sözü verdi.

Bildiride, “Ukrayna sınırlarında ve yasadışı olarak Kırım’da Rus askeri kuvvetlerinin bulunması, diğer ülkelerin demokratik sistemlerine zarar vermeyi amaçlayan kötü niyetli faaliyetleri ve kötü niyetli siber faaliyetleri nedeniyle Rusya’nın sorumsuz ve istikrarsızlaştırıcı davranış modeline devam etmesinden derin endişe duyuyoruz” ifadelerini yer verildi.

Bakanlar, “Yine de, siber güvenliği ve dezenformasyon alanları da dahil olmak üzere, kurallara dayalı uluslararası düzeni tehdit eden Rus davranışını ele almak ve caydırmak için ortak yeteneklerimizi ve becerilerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Toplantıya katılan 2 Hintli Bakanının Covid-19 testi pozitif çıkmıştı

G7 Ülkeleri Dışişleri Bakanlığı Toplantısı için Londra’ya gelen Hindistanlı Bakanlardan 2’sinin korona virüs (Covid-19) testinin pozitif çıkmasının ardından Bakanların, karantinaya alındığı bildirilmişti. Covid-19 salgınından bu yana ilk defa yüz yüze gerçekleşen G7 toplantısına, G7 üyesi olmamasına rağmen katılmaya davet edilen Hindistanlı Bakanların, görüşmelere çevrimiçi olarak katılacakları belirtilmişti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, kendini izole eden Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyan Jaishankar ile daha sonra çevrimiçi görüşme yapacağını belirtmiş, “Hükümet olarak elimizden geldiğince birçok işi sürdürmeye çalışmalıyız. Hindistan ve G7 ortaklarımızla bu doğrultuda önemli bir ilişkimiz var” demişti.

Jaishankar, İngiltere İçişleri Bakanı Patel ile görüşmüştü

İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel ile dün yüz yüze görüşme gerçekleştiren Bakan Jaishankar, Covid-19 testinin pozitif olmadığı için Bakan Patel’in karantinaya alınmayacağını düşündüğünü iletmiş, tedbirli olmak ve başkalarını riske atmamak için görüşmelerine sanal olarak devam edeceğini kaydetmişti.

İngiltere Halk Sağlığı, Hindistanlı Bakanların bu hafta yaptığı yüz yüze görüşmelerde maske taktığı ve sosyal mesafe kurallarını uyguladığı için, İngiltere heyetinin karantinaya alınmadığı belirtmişti. Halk Sağlığı, diğer tüm G7 katılımcılarının günlük olarak test edilmeye devam edeceklerini ve katı sosyal mesafe protokollerinin yürürlükte kalacağını da aktarmıştı.

Öte yandan Bakan Jaishankar, pazartesi günü ise ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile de görüşme gerçekleştirmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.