Site Rengi

HABER ÖZETİ
Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonunda son durum!.
Silah bırakan PKK’dan ilk pazarlık şartı: ÖCALAN SERBEST KALACAK!.
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin de Terörün Bitmemesinde Hataları Oldu!.
Diyarbakır Anneleri’nden Terörsüz Türkiye için tam destek..
ABD’li Biyükelçiden silah bırakan PKK için flaş sözler!.
Erdoğan’ın tarihi konuşmasına saatler kaldı..
Pervin Buldan’dan silah bırakma süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Menzil Tarikati’ndeki miras kavgası büyümeye devam ediyor!.
Yiğit Bulut hayatını kaybetti!.
PKK’nın silah bırakacağı tarihi gün geldi..
Bitcoin’den 112 bin dolarlık yeni rekor…
Şile Belediyesi’ndeki 300 milyonluk rüşvet operasyonunun perde arkası!.
MSB’den şehit olan askerlerle ilgili açıklama…
Silah bırakan PKK’lılar ne olacak…
6 ay içerisinde alınmayan araçlar devlet tarafından satışa çıkarılacak!.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun görevden alındı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan erken seçim açıklaması…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Game of Diriliş! The Guardian Gazetesi, Türk dizisini Game of Thrones’e benzetti!.

Game of Diriliş! The Guardian Gazetesi, Türk dizisini Game of Thrones’e benzetti!.
15.08.2020
A+
A-

Türkiye’nin yanısıra Asya, Afrika, Güney Amerika ve Orta Doğu’da milyonlarca insanın büyük bir beğeniyle izlediği Diriliş Ertuğrul dizisi, İngiliz gazetesine de manşet oldu. “Müslümanların Game Of Thrones’u” denilen haberde, “Dizi şimdi o kadar popüler ki 72 ülkede altı dilde yayınlanıyor” ifadesi kullanıldı.

Türkiye’de yayına girdiği 2014 yılından itibaren izlenme rekorları kıran ve halen tekrar bölümleri reytinglerde üst sıralarda yer alan Diriliş Ertuğrul dizisi, bu defa İngiliz gazetesine manşet oldu… The Guardian gazetesi, Diriliş Ertuğrul dizisini mercek altına alırken çarpıcı ifadeler kullandı.

Milyonlarca insanın takip ettiği diziyi görmezden gelemeyen İngilizler, Aina Khan’ın imzasını taşıyan bir haber servis etti. Dizinin Latin Amerika’da, Güney Asya’da ve Afrika’da izleyicilerini kendisine bağladığına dikkat çekilen haberde, Nelson Mandela’nın torunundan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya kadar birçok ismin diziye hayran olduğu aktarıldı.

Diziye ambargo uygulandı

Diriliş Ertuğrul’un, Amerika’da ve İngiltere’de de izleyiciyi kendine çekmeyi başardığının ifade edildiği haberde, “Dizi şimdi o kadar popüler ki 72 ülkede altı dilde yayınlanıyor” denildi.

“Bir televizyon dizisi nasıl Müslümanların Game Of Thrones’una dönüştü” başlıklı haberin alt satırlarında ise yaşanan siyasi ambargolardan da bahsedildi.

Bilindiği üzere Ortadoğu’da büyük bir hayran kitlesine sahip olan Diriliş Ertuğrul, alınan yasak kararları nedeniyle izleyicilerinden koparılmıştı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Prensi bin Zayed ve Suudi Arabistan’da yönetimde söz sahibi olan Prens bin Selman, milyonların merakla izlediği Diriliş Ertuğrul’u Türk düşmanlığı nedeniyle yasaklayıp, yayından kaldırmışlardı. Diziyle Türk sempatisinin artmasından rahatsız olan iki prens, alternatif diziler çekmeye başlamıştı.

Aynı şekilde Mısır’da darbeci Sisi’ye yakın akademisyenler de Diriliş Ertuğrul’un izlenmemesi yönünde çağrılar yapmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.