Site Rengi

HABER ÖZETİ
Milletin kazıklayan özel okullara jet soruşturma..
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan etkinliklerini eleştirenleri ters köşeye yatırdı!.
Meksika’daki kartel çatışmaları nedeni ile9 bin 500 asker sahaya indi..
Hacılar Külliye’de..
İmralı’dan ikinci aşama mesajı 27 Şubat da gelecek..
Akın Gürlek’e 1 hafta zaman veren Özgür Özel’den tık yok!.
Avrupa Birliği’nden Trump’un ek vergi uygulamasına misilleme..
Mahkeme kurultay davasının İBB dosyası ile birleştirilmesine karar verdi..
Trump İran’ı tehdit etmeye devam ediyor..
Murat Aci’nin katilleri Eylem Tok ve Bülent Cihantimur istenen ceza belli oldu..
Meksika’daki Kartellerin hesaplaşmasında 55 kişi hayatını kaybetti..
ABD yine eşek yerine koyacak sözde Kürt guruplar buldu..
TBMM Başkanı Kurtulmuş CHP Lideri Özel’i ziyaret edecek..
CHP’de Bay Kemâl’i geri getirme operasyonu başladı..
Rusya ile İran arasında 500 milyon euroluk gizli anlaşma..
Gözler yarın Beştepe’deki terör ve emekli ikramiyesi kararında..
İstanbul’da kuduz vakaları patlak verdi..
ABD ile İran arasındaki müzakereler perşembe günü devam edecek..
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Gardaşa selam, Ermenistan’a gözdağı! Türk F-16’larından Azerbaycan’a sınırda destek uçuşu..

Gardaşa selam, Ermenistan’a gözdağı! Türk F-16’larından Azerbaycan’a sınırda destek uçuşu..
16.07.2020
A+
A-

Azerbaycan-Ermenistan sınırında gerilim devam ederken, Türk F-16’ları, Ermenistan sınırında kardeş Azerbaycan’a destek amaçlı uçuş gerçekleştirdi.

Azerbaycan ile Ermenistan sınır hattında yaşanan çatışmalarla iki ülke yeni bir savaşın eşiğine geldi.

Ermenistan ordusunun yeni bir provokasyon girişimiyle düzenlediği saldırılar ve sınır hattını ihlal etme girişimleri, Azerbaycan tarafının ağır silahlar kullanarak karşılık vermesiyle sonuçlandı.

TÜRK F-16’LARDAN KARDEŞE DESTEK

Başkan Erdoğan’ın, “Türkiye Azerbaycan’ın hakkına, hukukuna, topraklarına yönelik her türlü saldırının karşısında yer almakta asla tereddüt göstermeyecektir.” açıklamasının ardından, Azerbaycan’ın İctimai TV (İTV) kanalında Türk F-16 savaş uçakları Bakü’ye destek için Ermenistan sınırında uçuş gerçekleştirdiği haberleri yer aldı.

BAYRAKTAR SİHA’LAR SINIRDA

Ermenistan-Azerbaycan sınır hattında yaşanan gerilimlerin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait Bayraktar SİHA’lar sınır hattını gözlüyor.

BAŞKAN ERDOĞAN SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Türkiye, Ermenistan’ın son saldırılarına çok sert tepki göstermişti. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hiç şüphesiz bu saldırı Ermenistan’ın çapını aşan bir hadisedir” ifadelerini kullanarak şunları söylemişti:

“Doğrudan Azerbaycan’a yönelik bilinçli bir taruz olduğunu göstermektedir. Hiç şüphesiz bu saldırı Ermenistan’ın çapını aşan bir hadisedir. Türkiye, kadim dostluk bağları ve kardeşlik ilişkilerinin bulunduğu Azerbaycan’ın hakkına, hukukuna, topraklarına yönelik her türlü saldırının karşısında yer almakta asla tereddüt göstermeyecektir.”

TÜRKİYE’DEN ERMENİSTAN’A UYARI: AKLINIZI BAŞINIZA ALIN

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan’ın Azerbaycan’a gerçekleştirdiği saldırılara ve Türkiye’ye yönelik karalamalarına tepki gösterdi. Açıklamada, ‘Ermenistan makamlarının akıllarını başlarına almaları ve Güney Kafkasya’da sorunların değil, çözümlerin parçası olmayı bir an önce öğrenmeleri lazımdır.’ ifadelerine yer verildi.

BAKAN AKAR’DAN ERMENİSTAN’A: HESABINI MUTLAKA ÖDEYECEKLER

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı ve Hava Kuvvetleri Komutanı Ramiz Tahirov’u kabul etti. Yaşananlarla ilgili yapılması gereken ne varsa yapılacağını ifade eden Bakan Akar, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarına tepki göstererek, ‘Bu açtıkları kumpasın altında kalacak bu kumpasta boğulacak ve yaptıkları işin hesabını mutlaka ödeyeceklerdir.’ dedi.

12 TEMMUZ’DA SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNULMUŞTU

Ermenistan ordusu, 12 Temmuz’da sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları da dahil saldırı girişiminde bulunmuş, Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi üzerine kayıp vererek geri çekilmişti.

Çatışmada, Azerbaycan ordusundan biri üsteğmen dört asker hayatını kaybetmiş, 4 asker yaralanmıştı.

Sonraki günlerde de devam eden çatışmalarda, Azerbaycan ordusundan biri tümgeneral olmak üzere 7 asker şehit olmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.