Site Rengi

HABER ÖZETİ
Rusya ile İran arasında 500 milyon euroluk gizli anlaşma..
Gözler yarın Beştepe’deki terör ve emekli ikramiyesi kararında..
İstanbul’da kuduz vakaları patlak verdi..
ABD ile İran arasındaki müzakereler perşembe günü devam edecek..
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltına alındı..
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Gazeteci Deniz Yücel davasında istenen ceza belli oldu!.

Gazeteci Deniz Yücel davasında istenen ceza belli oldu!.
13.02.2020
A+
A-

Alman ‘Die Welt’ gazetesinin Türkiye temsilcisi Deniz Yücel’in yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, 4 yıl 3 aydan 15 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep etti..

Almanya’da yaşayan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel‘in yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, Deniz Yücel’in “terör örgütü PKK propagandası yapmak” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlarından 2 yıl 3 aydan 15 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen ve Almanya’ya dönen sanık Deniz Yücel’i avukatı Veysel Ok temsil etti.

“Terör örgütü propagandası yapmak”

Duruşmada Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasının hazır olduğunu söyledi. Mütalaada, sanığın terör örgütü PKK ve örgüt mensuplarını övecek, terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek ve bu yönteme başvurmayı teşvik edecek nitelikte eylemleri olduğu anlatıldı.

Gazeteci Yücel’in “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 2 yıl 3 aydan 11 yıl 3 aya, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen mütalaada, “FETÖ/PDY propagandası yapmak” suçunun maddi unsurları oluşmadığı için bu suçtan beraatine karar verilmesi talep edildi.

Esasa ilişkin savunma yapmak için süre talebi

Sanık Yücel’in avukatı Veysel Ok, esasa ilişkin savunma yapmaları için süre talep etti. Avukatın süre talebini kabul eden mahkeme, duruşmayı 2 Nisan’a erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, sanık Deniz Yücel’in muhabir olarak görev yaptığı Die Welt gazetesinde, farklı tarihteki haber ve yazılarında, “silahlı terör örgütleri PKK ve FETÖ propagandası yapma ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlarını işlediği belirtiliyor.

İddianamede, Yücel’in, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “halkın bir kesimini diğer bir kesimine yönelik olarak kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlarından 4 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. İddianameyi kabul eden İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Şubat’ta hazırladığı tensiple Yücel’in tahliyesine karar vermişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.