Site Rengi

HABER ÖZETİ
Epstein’in kardeşi ağabeyini Trump’ın öldürdüğünü açıkladı!.
Bill Gates’in Epstein skandalından sonra Microsoft hisseleri çakıldı!.
Dilek İmamoğlu’nun kardeşi Ali Kaya uyuşturucu ve fuhuştan tutuklandı..
Umman’daki yapılan ABD ile İran arasındaki kritik zirve sona erdi!.
6 Şubat depreminin 150 milyar dolara mâl olduğu açıklandı!.
AK Parti 3 yılda 455 bin konut yaparken CHP 275 konutu yapamayıp vatandaşı dolandırdı!.
Yurt dışından gümrüksüz alışveriş dönemi resmen sona erdi..
MİT’ten Mossad operasyonu!. Mehmet Budak Derya ve Veysel Kerimoğlu gözaltında!.
Epstein belgelerinde kan donduran “İnsan Avı” detayı..
Asrın felaketinin üzerinden 3 yıl geçti..
Süresiz Nafaka dönemi nihayet sona eriyor..
MHP’li Feti Yıldız Öcalan’a umut hakkı konusuna açıklık getirdi..
CHP’li Buca Belediyesi’ne “Ver Rüşveti Al Ruhsatı” operasyonu..
Altın ve gümüş piyasasında deprem!. Fiyatlar adeta çakıldı!.
Putin’in adı tam 1055 kez geçiyordu!. Rusya’dan gündemi sarsacak Epstein açıklaması..
ABD Başkanı Trump’tan İran lideri Hamaney’e suikast tehdidi..
Bill Gates’ten Epstein açıklaması: Pişmanım ve yaptığım için özür diliyorum!.
FETÖ’nün avukatlığını yapan Weingarten, Epstein’in de avukatı çıktı!.
Pandeminin Bill Gates’e ait bir savsata olduğu Epstein belgeleriyle ortaya çıktı!.
ABD Başkanı Trump İran’ın müzakere yapmak istediğini söyledi..
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Epstein iddiaları ile ilgili soruşturma başlattı..
Epstein belgelerinde adı geçen Rixos’un sahibi Fettah Tamince konuştu..
Epstein dosyalarında yer alan satır satır Türkiye korkusu!.
AK Partili Başkan CHP’li Meclis Üyesini adeta yerin dibine soktu!.
MHP Lideri Bahçeli’den Özgür Özel’e Erken Seçim cevabı: AHMAKLIKTIR!.
34 ATA 061 plakalı aracı eskort hizmeti için kullanmış!.
Savcı Akın Gürlek’i hedef alan Özgür Özel’e tazminat şoku!.
Trump Epstein asasına hiç gitmemiş, kendisine komplo kurulmuş!.
Merkez Bankası’na üst düzey atamalar..
Milli gururumuz Kızılelma 2026’da göreve başlıyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Getirisi en yüksek alternatif ürün, bamya

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, üretimi ve hasadı zahmetli olan bamyanın, getirisi en yüksek alternatif ürünlerden olduğunu söyledi. Sağlam, bir dekar alana ekilen bamyanın yaklaşık 10 bin TL cirosu olduğunu, masrafların çıkmasıyla üreticinin eline 5 bin TL kazanç bıraktığını kaydetti.

Getirisi en yüksek alternatif ürün, bamya
31.07.2019
A+
A-

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, üretimi ve hasadı zahmetli olan bamyanın, getirisi en yüksek alternatif ürünlerden olduğunu söyledi. Sağlam, bir dekar alana ekilen bamyanın yaklaşık 10 bin TL cirosu olduğunu, masrafların çıkmasıyla üreticinin eline 5 bin TL kazanç bıraktığını kaydetti.

Osmaniye-Kadirli Karayolu Cevdetiye beldesindeki bamya tarlasında incelemelerde bulunan İbrahim sağlam, 2010-2011 yılları içerisinde 200-250 dekar olan bamya ekiminin, 2019 yılı içerisinde 2 bin 595 dekara yükseldiğini belirterek, "İlimiz, daha önce bamya tarımı bilinmezken, bugün Balıkesir, İzmir ve Amasya'dan sonra Türkiye'de 4'üncü sırada gelmekte. Bamya üretiminde 2010-11 yılları içerisinde toplam dönüm başına 700-750 kilogram ürün alınıyordu. Bugün baktığımızda 1000-1200 kilogram arasında verim alınmakta. İnsan emeği ile çok yakından ilgili olan bir tarım. İki günde, üç günde bir hasat edilmesi gereken bir ürün. Mart'ın 15'inde ekilir, mayıs ayının sonunda hasat başlar. Kasım ayına kadar 5 ay hasat edilebilir bir ürün" dedi.

BÜBRE İSTEMEDİĞİ İÇİN TOPRAĞI YORMAMAKTA

Bamyanın Osmaniye ekonomisine 20-25 milyon TL arasında girdi sağladığını ifade eden Sağlam, "Aynı zamanda çevre illerimiz Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Adana illerine bamya göndermekteyiz. İşgücü açısından, alternatif ürün olarak düz arazide iyi bir alternatif ürün.  1 ton verimle toptan 7-7,5 liraya satılıyor. Perakende fiyatı ise 8-10 lira arasında. Bu da 4-5 bin lira getiri sağlıyor.  Bu hiç bir ürünümüzde yok. İyi bir alternatif ürün. Gübre istememesi açısından toprağı da yormamaktadır" diye konuştu.

ÜRETİCİ FİYATLARDAN ŞİKAYETÇİ

Çiftçi Ali Açıkgözoğlu ise bamya hasadının zahmetli olduğunu ve işçi bulmakta sıkıntı çektiklerini belirterek, "Sabah saat 5'te kalkarız, akşam 7'ye kadar bamya toplarız. Fiyat konusunda şikayetçiyiz, şu an Osmaniye'de toptan 6,5 – 7 liraya gidiyor. Ama başka illerde 11,5 -12 lira arasında.  Batı illerine bamya buradan gidiyor. İstanbul'da 20-25 liraya kadar satıldığını duyduk. Ankara'da 18-20 liradan bahsediyorlar. Yani çiftçinin elinden çıktıktan sonra değerleniyor, üreticinin elinde para etmiyor. 1 kişi günde 20-25 kilogram bamya topluyor. Hasat 6'ncı aydan başlar toprağın verimine göre 11'nci aya kadar uzar. Dönümüne 1 ton ile 1 ton 200 kilo arası verim alıyoruz. Bu yıl 18 dekar alana ekim yaptım" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.