Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran’daki protestolarda binlerce kişi hayatını kaybetti!.
Gaziantep beraberliği sonrası Galatasaray’da istifa sesleri..
Meteoroloji’den Marmara ve Ege bölgesi için fırtına uyarısı!.
Trump, ABD’nin Grönland planına karşı çıkan ülkelere ek vergi getirildiğini duyurdu..
2025 yılında trafik kazalarında 3 bin 481 kişi yaşamını yitirdi..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gazze daveti..
Hamaney’den İran halkına ABD uyarısı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den CHP’nin karne palavrasına cevap!.
Tankların namlusu kalkınca YPG kaçacak delik aramaya başladı..
Kütahya Valisi iş beğenmeyen gençlere isyan etti!.
Ümit Karan Uyuşturucu İmâl Etmek ve Satma suçundan tutuklandı..
Eyüpspor’a kayyum atandı!.
Oktay Kaynarca’nın uyuşturucu testi negatif çıktı..
Rus büyükelçi Karlov suikastının planlayıcısı firari FETÖ’cü adını değiştirdi!.
Kent Kerhanesi’nin skandal detayları ortaya çıktı!.
İran’dan ABD’ye savaş resti!. SALDIRILARA ANINDA KARŞILIK VERİRİZ!.
ABD ile Danimarka, Grönland’ın satın alınması konusunu görüşecek..
Venezuela’nın Özgür Özel’i nobel ödülünü Trump’a verdi..
CHP’nin beceriksizlikleri bilbordlara yazılınca Özgür Özel küplere bindi!.
İmamoğlu ile yasak aşk yaşadığı iddia edilen voleybolcu gözaltında..
Rıza Pehlevi ABD’nin sadık köpeği olmak için kendini paralıyor!.
Haydut ABD çöktüğü Venezuela’da resmi petrol satışlarına başladı!.
Temassız kartlarda şifresiz işlem limiti yarın 2 bin 500 liraya çıkıyor..
Firari Murat Gülibrahimoğlu’nun İBB parasıyla kumarda kaybettiği milyon dolarlar iddianamede!.
Avukat Rezan Epözdemir hakkında tahliye kararı..
İBB’nin kaybolan milyarlarını özel jetlerle bakın nasıl şapur şupur yemişler!.
ABD’nin köpekliğini yapan Pehlevi İran’a gitmek için pusuda bekliyor!.
Kadın hakimi vuran savcı Kadına Şiddeti Önleme Bürosu’nda görevliymiş!.
CHP’li belediyeye düzenlenen Al Rüşveti-Ver Ruhsatı operasyonunda 14 gözaltı!.
İran’daki protestolarda ölenlerin sayısı 2 bin 500’ü geçti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Göç idaresi, 21 bin 87 düzensiz göçmenin sınır dışı edildiğini açıkladı!.

Göç idaresi, 21 bin 87 düzensiz göçmenin sınır dışı edildiğini açıkladı!.
16.04.2022
A+
A-

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı’nca, sene başından bugüne kadar 21 bin 87 düzensiz göçmenin sınır dışı edildiği belirtilerek, “Sınır dışı edilenlerin 9 bin 654’ünü Afganistan uyruklu yabancılar, 4 bin 206’sını Pakistan uyruklu yabancılar ve 7 bin 227’sini ise diğer uyruklardan yabancılar oluşturuyor. 2022 yılı itibari sınır dışı işlemlerinde 28 charter seferi (özel uçuş) gerçekleştirilmiştir” denildi.

Göç İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, düzensiz göçle mücadelenin aralıksız sürdürüldüğü belirtilerek, “Göçmen kaçakçıları kendisine yeni müşteri bulmak için sosyal medyaya başvurmaktadır. Türkiye sınırının kolaylıkla geçildiği algısını kamuoyunda yaymak için sıklıkla sosyal medyayı kullanan göçmen kaçakçıları düzensiz göçmenlerin ülkemize girdiğini iddia eden ve Afganistan- İran ya da Afganistan- Pakistan sınırındaki görüntüleri dolaşıma sokarak reklam yaptığı görülmektedir. Göçmen kaçakçıları ülkemizin düzensiz göçle mücadelesine gölge düşüren yöntemlere başvursalar da rakamlar gerçeği gözler önüne sermektedir. Sınırlarımızda sağlanan en üst düzey güvenlik önlemleri ile birlikte etkili yakalamalar, Avrupa ortalamasının çok üzerinde bir başarıyla geri göndermeler gerçekleştirilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Göç İdaresi Başkanlığı ve güvenlik güçlerince 7/24 esasına göre düzensiz göçle mücadele edildiği belirtilen açıklamada, sınır güvenliğinin en üst seviyede tutularak düzensiz göçmenlerin girişinin engellendiği, yasa dışı yollardan giriş yapanların ise yakalanarak sınır dışı edildiği, ayrıca; düzensiz göçe neden olan durumların ortadan kaldırılması ve sınır dışı işlemlerinde etkinliğin artırılması amacıyla kaynak ülkelerle iş birliklerinin sürdürüldüğü aktarıldı.

‘2 BİN 254 GÖÇMEN KAÇAKÇISI YAKALANDI’

Güvenlik duvarları, aydınlatma sistemleri, kamera, optik kuleler, devriye yolları, hendek, tel çit çalışmaları ile sınır güvenliğinin en üst düzeyde tutulduğu ifade edilen açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

“2021 yılında doğu illerimizde ve güney illerimizde olmak üzere toplam 451 bin 96 düzensiz göçmenin ülkemize girişi engellenmiştir. 14 Nisan 2022 tarihi itibarıyla 2022 yılında ülkemize girişi engellenen düzensiz göçmen sayısı ise 127 bin 256 olarak kayıtlara geçmiştir. Düzensiz göçle mücadelede kapsamında ülke içinde alınan tedbirler ve operasyonlar sonucunda; 2022 yılında 55 bin 627 düzensiz göçmen yakalanmıştır. ‘Göçmen Kaçakçılığı’ ve ‘İnsan Ticareti’ suçları kapsamında 2022 yılında 2 bin 254 göçmen kaçakçısı yakalanmıştır. Ülkemizden Afganistan ve Pakistan’a charter seferleri düzenlenerek yabancıların ülkelerine geri dönüşleri sağlanmaktadır. 2022 yılında Afganistan’a 26 charter seferi ile 5 bin 897 ve 3 bin 752’si tarifeli uçuşlarla olmak üzere toplam 9 bin 654 Afganistan vatandaşının ülkesine dönüşü sağlanmıştır. Yine 2022 yılında Pakistan’a 2 charter seferi ile 354 ve 3 bin 852’si tarifeli uçuşlarla olmak üzere toplam 4 bin 206 Pakistan uyruklu yabancının ülkesine dönüşü sağlanmıştır. Bu kapsamda 2022 yılında düzenlenen charter uçuşları ile toplam 6 bin 251 düzensiz göçmen ülkesine gönderilmiştir. Ülkemiz, düzensiz göçmenlerin yakalanması, izleme ve takipleri ile sınır dışı edilme işlemlerinde önemli başarılara imza atmıştır. Geri gönderme merkezi kapasitelerinin 20 bine yükseltilerek sınır dışı etme ve geri gönderme merkezleri işlemleri ile ülkemiz, Avrupa ülkelerini geride bırakmıştır. 2021 yılında 21 bin 87 düzensiz göçmen, ülkemizden sınır dışı edilmiş ve 2016 yılından bugüne sınır dışı edilen toplam düzensiz göçmen sayısı 320 bin 172 olarak kayıtlara geçmiştir. Ülkemiz düzensiz göçle mücadelesini, kaynak ülkede başlayan ve yine kaynak ülkede son bulan bir strateji ile Türkiye Düzensiz Göç Strateji Belgesi ve Ulusal Eylem Planı çerçevesinde aralıksız sürdürmeye devam etmektedir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.